Vitez tame

Hvala ti Nolane

Nolane hvala ti na svemu , hvala ti na jednoj od najećih triologija , a pogotovo na ovom najboljem središnjem nastavku . Što si ti napravio od Batmana pa to je za ne vjerovati , od superjunaćkog filma napraviti nešto tako stavrno . Respect !

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Revolucionarni blockbuster

Smatram da kritika i publika još nisu u potpunosti shvatili Nolanov utjecaj na modernu kinematografiju. Christopher Nolan je čovjek zbog kojih su blockbusteri prestali biti samo trivijalna zabava za publiku koja želi pustiti mozak na pašu.Svojom Batman trilogijom je unio umjetnost u blockbustere pretvorivši ih u djela koja će zadovoljiti i publiku i kritiku.Mračan,realističan i ozbiljan pristup scenariju koji je započeo filmom Batman Begins je uveo revoluciju u žanr blockbustera.Tada je pokrenut trend mračnih blockbustera čiji su glavni elementi realistična i mračna priča i kompleksni,slojeviti likovi te vraćanje na početak serijala ili obnavljanje neke franšize.Napamet mi padaju filmovi poput Casino Royale i Skyfall iz James Bond franšize,Iron Man i Sherlock Holmes sa Robert Downey Jr.,Igre Gladi,X-Men:First Class,The Amazing Spiderman,Rise of the Planet of the Apes te zadnji nastavci Harry Pottera.Ti su filmovi rađeni po Nolanovoj formuli,odnosno kao mračne,kompleksne drame u kojima je akcija stavljena u drugi,a priča i likovi u prvi plan.Iako cijenim Burtonovog Batmana zbog njihove stripovske atmosfere smatram da se ipa nemogu mjeriti sa Nolanovim.Kompleksnost koju je Nolan unio u Batman filmove je nevjerovatna.Nolanov Batman nije za klince jer je zbog kompleksnosti priče i likova idealan za zahtjevniju,odnosno zreliju publiku.Pogledajte samo likove koje je Nolan kreirao u Vitezu Tame.Tko je prije recimo 20 godina mogao zamisliti da će se tako slojeviti likovi nalaziti u jednom visokobudžetnom filmu?Uzmimo za primjer lik Harveya Denta kojeg je briljantno odigrao Aaron Eckhart je tragičan,šekspirijanski junak.Pratimo njegovu promjenu iz junaka koji živi u nepoštenom svijetu u zlikovca,no način na koji je to prikazano je,smatram,prezahtjevan da bi ga tipična blockbuster publika cijenila.Joker,od kojeg je Heath Ledger stvorio jednog od najupečatljivijih zlikovaca u povijesti kinematografije,nije prikazan crno bijelo već je i njemu dana odlična psihološka karakterizacija.Batman pak nije prikazan kao superheroj bez mana već kao ljudsko biće koje se bori sa svojim unutarnjim demonima.Viteza Tame preporučam svim ljubiteljima filma jer je riječ o revolucionarnom filmu zbog kojeg su blockbusteri postali ozbiljna,umjetnička djela u kojima mogu uživati i najzagriženiji filmofili.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

remek djelo!!!!

sto reci o ovome filmu nego da je cisto remek djelo!genijalan reziser i glumci!!!jedva cekam the dark knight rises!!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

osvježenje

Nakon toliko smiješnih i traljavih filmskih obrada, priča o batmanu napokon dobiva pažnju kakvu i zaslužuje, a dokaz su dva posljednja remek djela C. Nolana, Batman: Početak i Vitez tame. Vitez tame, stvarno odličan film sa kvalitetnom pričom i glumom na zavidnom nivou, ne čudi što dobiva toliko pohvala sa sviju strana. Tko još uvijek nije, a cijeni izuzetno napetu radnju i neizvjesnost koja prati film od samog početka pa do kraja, mora obavezno pogledati.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vitez Tame!!!

sto reci nego da je ovo jos jedan genijalan film c.nolan-a.čovijek je vrhunski režiser i scenarist,a bome zna i atmosferu napraviti.glumcima sve pohvale,svi su za 5 odglumili.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odlican film!

Necu puno komenirat jer nema potrebe! Izvrstan film, glumci, redatelj...ma sve je za 10! Svaka cast svima koji su sudjelovali u nastanku ovog fantasticnog filma! :)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zadivljen

Oduvijek sam bio fan Batman serijala,međutim niti jedan film prije Christophera Nolana nije spadao u sferu "realnog filma"..Dakle sve je to bilo namjenjeno više-manje teenage populaciji.Međutim nakon fijaska Joela Schumachera i njegovog Batmana i Robina bilo je uistinu hrabro preuzeti palicu redatelja.I to je učinio jedan Nolan poznat po svojim kompleksnim filmovima.Prvo je uz Balea napravio izvrstan Batman Početak..Međutim ovaj Vitez tame što je napravio spada u najbolje filmove desetljeća i definitivno najbolji film o superherojima ikad...Heath Ledger ,bez obzira što je umro i što je Akademija pala pod utjecaj da mu treba dati oscara ,stvarno je zaslužio Nagradu i pokazao je kao se glumi ozbiljan lik u filmovima o herojima...Pohvalan je i Aaron Echkart kao i Maggie Gyllenhall

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vrhunsko ostvarenje

Fenomenalan film !!!: A stvarno je Nolan nadmašio samog sebe. Vidjelo se je to još i na prethodniku. A ovdje je otišlo još stepenicu više. Ovo je ogledni primjer kako se rade vrhunske ekranizacije istih takvih stripova. Gluma fenomenalna, sve ostalo također na svom mjestu. Ne bih imao baš velikih zamjerki. Tko će dočekati slijedeću godinu i novi nastavak .....

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Sve što je lijepo, rijetko je!

Kada su rekli da bi mogli nagradit posthumno Heath Ledgera Oscarom, pomislio sam odmah: "Kakvog li dodvoravanja i pretjerivanja?!" Ali nakon odgledanog filma sam tek prozborio: "Skidam kapu majstore!" Majstorska izvedba Ledgera. Što se Cristophera Nolana tiče, jedan njegov tipičan film - kvalitetan! Iskreno, malo mi je predug film i na trenutke mi je bio zamoran. Darežljiv sam, ali ipakj ocjena 4!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zapanjujuća izvedba Heata Ledgera

Svaka čast Cristopheru Nolanu, Christianu Baleu, Michaelu Cainu i ostalim ljudima zaslužnim za nastanak ovog filmskog remek-djela, ali meni će ovaj film zauvijek ostati u sjećanju po majstorskoj izvedbi Jokera genijalnog Heatha Ledgera (koji je zasluženo nagrađen Oscarom). Ledgerova izvedba ostavila me bez daha. Nije ni čudo što je, vidjevši Ledgerovu izvedbu, Michael Caine zaboravio svoj tekst! jedinaa zamjerka koju imam je predugo trajanje filma, ali sve u svemu, film je pravi klasik i svakako ga vrijedi pogledati!!!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zapanjujuća izvedba Heata Ledgera

Svaka čast Cristopheru Nolanu, Christianu Baleu, Michaelu Cainu i ostalim ljudima zaslužnim za nastanak ovog filmskog remek-djela, ali meni će ovaj film zauvijek ostati u sjećanju po majstorskoj izvedbi genijalnog Heatha Ledgera (koji je zasluženo nagrađen Oscarom). Kada sam, nešto prije izlaska filma, pročitao izjavu Michaela Cainea u kojoj je rekao da je Ledgerova lghkjkgizvedba

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Savršeno

jedina zamjerka filma što je nolan izbacio futuristički izgled grada!!!!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Film o Jokeru

Sa veeelikim zakašnjenjem i ja odgledah ovaj film.Šta reći o filmu koji je zaradio preko milijardu dolara i pobrao lovorike od kritike?Bale,Freeman,Caine,Oldman,Ladger, pod dirigentskom palicom Nolana-strava.Ljestvica je dignuta do neba.Dok sam čitao o pripremama za snimanje filma,pitao sam se ko će imati hrabrosti da glumi Jokera poslije Nicholsona.Ladger se usudio-jedan bod.Sve se svodi na pokojnog Ladgera"koji je maestralan u ulozi jokera".joker je pomahnitali šizofrenik,inteligentni kriminalac,luđak.Ladger se trudi, ali ludilo ne izbija iz njega.Nicholson podigne obrve i ja se pitam da li glumi ili je stvarno lud. Ladger se trudio-jedan bod. Ostaje pitanje kako bi se odnosili prema filmu da je Ladger živ.Veeliki upitnik.O mrtvima sve najbolje-jedan bod.I to je to.Joker i 2face su bizarni pomaknuti likovi koji se ne uklapaju u ovaj Nolanov Gotham City,koji se kupa u suncu i izgleda kao grad iz romantične komedije.Batman mi je plošan,bledunjav,skoro pa stidljiv.Ne dominira kada je u kadru,kao da je sporedni lik(što pošteno govoreći i jeste).Muči se dok govori,stalno očekujem da se zakašlje.Dent i Batman se bore za ljubav žene za kojom se nikad ne bih okrenuo na ulici.Ne očekujem i ne tražim realnost u filmu,ali ako neko glumi labuda,trebao bi biti labud.Nolan je super režiser koji je napravio bitno drugačijeg Batmana.Da li mi se to svidjelo?Da to nije film o Batmanu,puo bi mi se više svidio.Ovako baš i ne.Donja ocjena je nategnuta,zbog Nolana.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Fenomenalno

Film je fenomenalan, od poceta do kraja zanimljiv i sto je jos jako velik plus filmu, da nije toliko centriran sto se tice glavnog glumca tj batmana. I na kraju, pa tko je mogao ocekivat takav kraj :)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Komentar

Svaka čast filmu koji je zaradio milijardu dolara, ali film i nije nešto posebno. Može se pogledati. Uloga Jokera u ovom filmu je zasluženo pripala Heathu Ledgeru (koji je osvojio Oskara)

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

KAPA DOLJE

Odlična režija Christophera Nolana,odličan scenarij i odlične glumačke izvedbe svih po redu,pogotvo Heatha Ledgera koji je opravdano dobio oscara.Iako ovo više nije pravi Batman,onaj sa stripovskim ugođajem kakvog preferiram odličan je i mračan film koji se mora pogledati.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

no big deal...

ništa posebno.. definitivno prerazvikan film. ono sto ga cini ok i gledljivim je dobra glumacka postava. Ledger je savršeni Jocker, a sve ostalo je prosjecno.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ništa, pa ništa!

Tu se nema što vidjeti, pa čak niti efekti nisu besprijekorni. Da jadni "jocker" nije skončao, ni po čemu ovaj film ne bi pamtili! Ako volite junake stripa - kupite strip!

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Razočarenje

Ostao sam šokiran kad sam pogledo film. Koliko ga se je najavljivalo, a na kraju... Jedina stvar koja film drži kakvim takvim je gluma Heath Ledger!! Svaka mu čast. Šteta što je preminuo...

Ocjena recenzije: 2.25 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Whatever Doesn’t Kill You Makes You Stranger

ovo je najbolji batman do sada. bale je već u prošlom nastavku pokazao da može biti batman, heathu same pohvale, odglumio ga je savršeno, šteta što ga više nema. ali mislim da ne bi bio ovoliko gledan i cjenjen da heath nije umro. imam takav osječaj. ali sve u svemu jedan od najboljih filmova protekle godine.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Joker... lives!

Christian Bale mi ne valja za ulogu Batmana, preflegmatičan je i nevjerojatno antipatično lice za Batmana. Sama radnja filma je malo traljava u početku, od sredine do kraja je odlična i popraćena obratima. Naravno- jokera ne moram ni komentirati, jer je savršeno odigrao ulogu, te je u potpunosti dominantan lik u cijelom filmu. Još jedna stvar koja me prilično iznervirala su poveće elipse u filmu koje jednostavno nemaju smisla. Za pogledati- ako ništa drugo, radi usporedbe Jack Nicholsona i Heath Ledgera :D

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vitez tame

Kako su ocijenili više-manje film odličnim, rekoh, pogledat ću ga kao "šećer" pri kraju godine. I da, bilo je tu dobrih kadrova i imamo izvrsnog Balea u ulozi Batmana. Međutim čitav film djelovao mi je kao triler sa 2 puna sata dijaloga i razgovora, što je bilo užaasno naporno, a tek 30 minuta akcije. Joker emitira Jack Nicholsona u glasu i po gestama i ne sviđa mi se gluma pokojnog H.L-a. Vrlo slab i razočaravajuć nastavk - iako je napravljen najbolje što su ga mogli.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

tama

evo bolje zamjene za dokera.Jako dobro glumi jokera.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Najbolji film 2008.

Definitivno najbolji film ove godine,a o tom govore i pusti hvalospjevi,ulazak među 10. najboljih filmova i IMDB. 1 mjesto...jednostavno najbolji film! Joker,2 Face,sam Batman...odlično,odlično,odlično!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odlično

Film koji me isprva neugodno iznenadio provalom specijalnih efekata bez dubine i radnje, da bi se naizad pretvorio u labuda- emotivno snažno, filozofski duboko i iznimno maštovito djelo, s kratkom porukom: Kao što Batman ne može bez maske, tako Dobro ne može bez Zla(ili, Joker must live 4ever). Jedan od najboljih filmova ikad snimljenih u svom žanru, i definitivno najbolji Batman! Pohvale i čista petica. Scena s 2 broda u luci i eksplozivom- svaka čast!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

FILM GODINE!!!!!

Remek-djelo kinematografije 21.st. Kraj mi se malo ne sviđa,te mi je krivo što mnogo dobrih glumaca nema zajedničku scenu.Morgan Freeman,Michael Caine,Gary Oldman nemaju međusobno zajedničkih scena. Volio bih da prestigne Titanica u Americi i da u svijetu zaradi barem 1 milijardu.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Joker begins

Cristopheru Nolanu je već sa početkom o Batmanu uspjelo da od serijala napravi ozbiljan film. Na prvu loptu neizvedivo, al eto ipak moguće. Sinonim za filmskog Batmana je zasigurno i Burtonovski gotični i djetinji šarm kojeg u ovom filmu nema, jer je ovdije Batman u manje Gothamskome svijetu, bliži je realnosti i ozbiljnom trileru s jakim karakterima i logičnim sukobima među protagonistima i antagonistima. Baleova nezamjetna prisutost u filmu je opravdana jer kako i na samom vrhuncu filma saznajemo od je uzdignut na višu razinu- nije samo heroj već i patnik koji ne uzima zasluge za svoja djela već je i spreman pojesti g.... u čast moralnih uzora i stupova društva. Vrlo viteški i plemenito...Heath pokojni Ledger vrlo vješto balansira između manijakalnog ubojice i komičara u ulozi života. Gary oldman je tekođer fantastičan, ali to je za njega i razumljivo jer je jedan od najboljih glumaca današnjice. Svakako film vrijedan spomena i gledanja s izuzetno dobrom kulminacijom svega navedenog.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vrlo dobro

Za dlaku odlično! Christian Bale odličan, Heath Ledger izvrstan, zadnja dva nastavka u potpunosti su osvjetlali Batmanov obraz.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

a

a

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Najbolji batman...

Najbolji batman ikada snimljen te najbolji odabir glumaca. Pogotovo Heath Ledger.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

najbolji batman ikad

tek sam nedavno gledao batmana i mogu reć da mi se pravo svidio -sve je na svom mjestu,glumci izvrsni a ledger je ipak bio najbolji i po meni on je bio bolji joker od nikolsona i trebao bi dobiti oskara,u ovom filmu sam navijao za jokera a ne za batmana morao sam malo preći na drugu stranu,efekti su izvanredni,akcija solidna a muzika napeta i mislim da je ovaj batman nekek drugačiji i pogodan je samo za zreliju publiku i ne bi ga preporučio mlađim gledaocima

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Konačno pravi-kvalitetni batman

Najbolje ikad snimljen betmen u svim aspektima,priča,efkti,itd

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

batman

puno se toga pisalo, ali i pricalo o ovome filmu... uglavnom samo najbolje kritike i pohvale, posebno Heath Ledgerove glume koja je "nesto novo" i snazno upecatljivo. i zaista je tako, sve je odlicno, na svom mjestu, bez greske. usporedjivati 2 jockera nezahvalno je i besmisleno. svaki je na svoj nacin nov i poseban, a usporedba Jacka Nicholsona sa bilo kime nema smisla. isto tako, prvi batman je neponovljiv jer atmosfericnost koju stvara Tim Burton ne moze nadmasiti niti jedan specijalni efekt. no ovo je zasigurno vrijedan, zanimljiv i poseban film koji svoj uspjeh, osim zbog efekata, rezije... svakako moze zahvaliti i odlicnim glumackim izvedbama. pogledati obavezno!!

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ak nista ne ocekujete od filma

onda ce vam se stvarno dopasti, Ali ako imate neka ocekivanje (pogotovo prevelika) bicete razocarani, osobno volim strip batman i tako gledam sve filmove i nije mi zao, zabavim se!! a sad joker, ipak pricajte kaj hocete ali ludi nickholson je ipak pravi jocko!!! ocu reci nickolson i u jockeru dao filing da se radi o superheroju - negativcu a edger je odglumio samo jos jednog bolesnog negativca!! ocjena je 5 posto mi je prst pobegao:)= inace je 3ojka!!!

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

zanimljiv film

Možda je malo i predug, ali ok... trebalo je tu dosta toga natrpat. (akcija, ljubav, tehnikalije...) Kao film koji se temelji na stripu je vrlo dobar! Glumačka ekipa, odnosi među likovima, specijalni efekti... sve je to ok i sve ''drži vodu'', ali opet kad se sjetim starog Batman iz 1989. onda ovo više nije toliko jako, ni dobro. No, bolje je od onog smeća šta su snimali '90-ih. S Pingvinom, Enigmom i ono s Švarcenegerom...to je bila uvreda za zdrav mozak. Ukratko - ovaj film vrijedi, ali sad me samo zanima hoće li uspjeti napraviti normalan i logičan nastavak.

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odlicno

Da ne duljimo vecina ovoga sto bi ja sada napisao je vec napisano u prethodnim rezinencijama( ono dobro)Film ima vise akcije nego prethodnik, premda mi je prosli dio bio za nijansu bolji i dublji. Ledger Odlican kao i ostali dio ekipe. I da Nolan nije htjeo baciti jokera u kiselinu zato jer bi to bilo gotovo kopiranje prvog filma, slazem se stime premda mi ovo i nije neki joker ovako obojen.I opet malo mracniji gotham gdje je nestao?

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

vitez bez konja

očekivao sam sam da će biti puno mračniji film,a jedino glazbena pozadina drži napetost. film je napravljen dosta realno, što možda za ljubitelje stripova nije prikladno. lik dvoličnog moda nije niti bio potreban. toliko hvaljena gluma jokera ima samo par trenutaka inspiracije. sve u svemu-ništa posebno. batman iz "89 mi je ipak mrvicu bolji

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Samo prosječno! Ništa više.

Film koji je toliko hvaljen i koji je čak bio nr.1 na imdb-u neko vrijeme za mene je ispao veliko razočaranje. Daleko je to iza Burtonove jedinice. To je bio film sa dušom. A što nam je danas ostalo od Batmana? Pa skoro ništa! Imamo James Bonda koji nosi Batmanovo odijelo i kojemu podhitno treba Strepsils za ublažavanje grlobolje! Nadalje Nolan se uopće ne drži priče koju su njegovi prethodnici postavili. Em što Joker nije ubio Batmanove, em što Batman nije bacio Jokera u kiselinu itd... Nolanu očito ništa nije sveto! Stari Batman je bio bolji, ono je bio pravi Gotham a ne ovo futurističko sranje, ono je bio pravi Batmobil a ne ovaj tenk koji vozi danas, i da, stari Batman je bio mračan a ne ovo što danas gledamo. Ipak nešto se uistinu mora priznati. Heath je odglumio Jokera maestralno. Joker je jedan od glavnih razloga zašto trebate pogledati ovaj film. Bolji je čak i od Nicolsona! Freeman i Cain također odlični. Ostalo je za zaborav. Još jedan u nizu jednoličnih akcijskih filmova kakve Hoolywood štampa ko na traci.

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Izvanredno

Ne bih puno pisao o ovome filmu, više manje se sve već zna. Maestralan lik Jokera, i ništa lošiji Dent, te Batman kojemu bih jedino zamjerio pretjerano dubok, demonski glas. Inače, vrlo realan prikaz grada, fantastična glumačka postava, svakako pogledati!

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

"I sve ću preživit..."

Kreveljenje ili zbog dužnog poštovanja prema pokojniku: facijalna gimnastika uz odvratnu(čitaj: odličnu) šminku Heatha Ledgera na mene nije ostavilo nikakav poseban dojam, osim što mi je u nekoliko navrata njegovo pljuckanje i oblizivanje bilo iritantno ( iliti dosadno, već viđeno itd ) pa ne vidim razloga tolikim hvalospjevima osim valjda iz sentimentalnosti ( = pijeteta ) prema pokojniku. Svaka njemu čast, ali niti je on ovdje ostvario nešto posebno, a pogotovo njegov Joker ni po čemu nije za sve češće vrlo upitnu nagradu Američke akademije ( čije ime ne smijemo tek tako spominjati, da nas ne tuže ). Držim li se glumaca iz ovoga filma, daleko su bolji negativci Garyja Oldmana, a ako ću o serijalu najbolji negativac i uopće njegova najbolja uloga je Danny de Vito / Pingvin. Briljantno, uz također odličnu i "čišću" šminku. Vraćam se na film, kako mi šta pada na pamet ( uvijek tako pišem svoje komentare ): pomalo predug; atmosfera: jako mračna ( = doobra! ), mada bih volio da je Gotham malo više GOTH, Dent mi je malo višak - njegovo CGI lice je pretjerano i neuvjerljivo ( anatomiju smo davno svladali ); Gylehaal je vodnjikava, a takvi su joj i kostimi; odličnih! Freemana i Cainea premalo; Oldman kao i uvijek jaako dobar; Bale je svakim filmom sve bolji. Ono što me se u filmu posebno dojmilo je montaža zvuka: to po meni zaslužuje gorespomenutu nagradu! Još jedna stvar: malo mi je bezveze ovo trpanje i miješanje 2 Jokera i 2 Two Facea, ali hajde... Općenito dobar film, ali moglo je malo ne bolje, nego: manje!

Ocjena recenzije: 2.25 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ok je

zapravo, da, ledger je to jebeno odglumio. samo u nekim dijeličima sekunde se može vidjeti i prepoznati da je to stvarno on (kao kad sam gledala "čudovište" s charlize theron pa sam ju jedva prepoznala), ali film sam po sebi po mojoj ocjeni nije dostojan nasljednik prijašnjih batmana. prvenstveno zbog načina na koji su osmislili našeg glavnog junaka koji je oduvijek ipak bio malo povučeniji, a ne neki raskalašeni bogatunčić koje slijeće s helikopterom na krov zgrade nekog partya s dvije ženske pod svakom rukom. mislim da je to pretjerano. on bi trebao biti povučeniji, ali emocionalno karizmatičniji kao i uvijek do sad i na taj način trebao bi izazivati junaštvo u očima ljepotica koje ga okružuju u svom normalnom životu bez maske, a u odijelu junak koji zna što i kada treba napraviti i što i kada treba reći, a ne neki povučeniji tip s morbidnim nabrijanim glasom. ok, to je side-effect u smislu kao da batman pretvara glas da ga ne prepoznaju, ali ipak su to mogli bolje osmisliti. po meni nije to to.

Ocjena recenzije: 2.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

real deal

I otisao ja u Zagreb da pogledam film. i pogledao ga. i odusevio se. i pita mene prijatelj kakav ti je i ja kazem: dok gledam neki film pa čak i ovaj i vidm morgan freemana ja znam da je to morgan freeman, vidim michaela caina i ja znam da je to on, no ovo po prvi put da sam dozivio vidim jokera i ja znam da je to heath ledger, no pred menemom je i dalje joker ne neki tip iz 10 razloga zašto te mrzim, ili knight tale, ne ispred mene je opseisvno, manijakalno čudovište u ljudskom obliku, zasijenio je batmana... veliki sam fan batmana i zbilja me ovaj film odusevio, nadam se da ce nastaviti snimati i dalje s istom ekipom (naravno bez ledgera, njegova je smrt doista žalosna).

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ajooj

Svima je ovaj film za 5, ali meni nije. Heath Ledger očigledno je gledao previše Jacka Nicholsona u ulozi Jokera te ga pokušava kopirati, bez imalo ukusa i stila. Daleko je to od oscara. Bilo bi to potpuno nezasluženo. Zašto uvijek kada netko poznat umre, odmah ga predlažu za ranorazna odlikovanja i veličanja poznato je samo ljudskome rodu (primjer Michaela Hutchenca, Freddie Mercury, Jim Morrison, Kurt Cobain...). Tako je i sa Heath Ledgerom. Uloga mu baš i nije nešto. Inače film je pun efekata (što se i očekivalo), ali isto tako pun filozofskih rečenica koje ni Rene Decartes ne bi razumio. Uzalud potrošeno 2 i pol sata.

Ocjena recenzije: 1.92 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

the dark knight

Kada se na kraju "Batman Begins" pojavila karta Jokera, u meni se pojavila nada za nastavkom serijala! "Begins" je u meni ostavio neizbrisiv trag, pa je normalno da kada sam saznao da se sprema nastavak potpuno odlepio! Inače ja nisam bio fan Batmana sve dok nisam pogledao taj film! Ali sada je tu "The Dark Knight" koji mi je učvrstio stav, da je ovo najbolji film o Batmanu ikada! Savršena ekipa je napravila da ovaj film dobije status besmrtnog! Bale je ponovo briljirao u ulozi Bruce Waynea/Batmana, Freeman i Caine su neizostavni stubovi perfekcionizma u glumi, Nolan je još jednom dokazao da zna svoj posao, zna da režira, Goyer je napisao scenario za 10, cela ekipa je uradila fantastičan posao! Što se tiče Ledgera ne mogu da kažem puno, jer me je ostavio bez daha sa svojim performansom Jokera! U životu nisam video većeg negativca! Svaka čast Nicholsonu, ali Heath ga je ostavio, 200km iza sebe u blatu i senci žalosne vrbe! Toliko od mene! Svima preporučujem film! Why So Serious!!!!!!!!!!!!!!!!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Batman ko Batman

U nadi da ću se samo dobro zabaviti odoh ja u kino. I gle, stvarno jesam! Batman, taj dobročinitelj Gotham grada, sa svim tim svojim igračkicama stvarno je fora i jedan mi je od dražih filmskih likova općenito. Film je pun predobrih specijalnih efekata (bolnica koja leti u zrak) i odličnih glumaca koji su spojeni u solidnu priču koja nas vodi kroz dva i pol sata filma. I ne znam zašto svi govore da je film mračan, uopće nije, bar meni. Ali ja sam odrasla na Zoni sumraka... No, moram se složiti sa kritičarima koji na sva zvona hvale pokojnog Heitha koji je uistinu sjajan. I prava je šteta što nije živ da se vidi koliko je dobar... Koliko god ovaj ili onaj Batman film bio dobar, nije ni do koljena Burtonovim Batmanima 1 i 2 koji su posebno zanimljivi i otkačeni. Sad se već priča o novom nastavku jer su ljudi željni zabave a ovi koji zabavu rade, novca. Pa dobro. Oni nek snimaju, mi ćemo ih gledati i ocjenjivati, što se drugo može? Al film definitivno preporučam svima koji vole dobru akciju.

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Film godine!

Nevjerojatan film, bio sam skeptičan oko pohvala vezanih za njega ali vidim da svakako drže vodu. Obavezno ga pogledati u kinu zbog vrhunskog doživljaja! Glumcima pohvale, Freeman, Caine su veličine za sebe ; Bale izvrstan ( malko pretjeruje s glasom u filmu ) ali definitivno zvijezda ovog filma i neosporan talent je Heath Ledger. Dao je cijelog sebe u ovaj film i šteta što nije doživio njegovu premijeru. Opravdano pobire sve pohvale za ulogu, nisu pretjerane i površne, on je jednostavno "pojeo cijeli film". Ta njegova psihološka previranja lika odrađena su besprijekorno i sam je govorio da mu je ovo bila jedna od najtežih uloga do sada. Usporedbe sa Nicholsonovim Jokerom? Ajmo to reći ovako : obojica su dali najbolje od sebe za ovu ulogu ali Heath je imao težu zadaću, zato smatram da je glumom nadigrao legendu i zatim otišao u legendu! R.I.P. Heath!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

eh

E a ova ženska, ne želim ni gledat kak se zove... tako je ružna da je nemoguće se uživit u film s njom. Još kad ju je Bale poljubio došlo mi je zaderat se u kinu FUUUJ!

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

FILMSKI.NET I BATMAN - ODLICAN (5)

Izvrsno! Efekti, glumci, atmosfera... Konacno se Batman odmaknuo od stripovskih kliseja. Cijeli serijal mi se svidja - osim onog sa Robinom. Od bajkovitog Burtona, sf-akcijskog Schumachera pa do realisticnog i surovog Nolana. Jedino sto scenaristi zaborave na njih pa tako Batman opet mora dokazivati da je pozitivac, pecina u je svaki put drugacija - sada lici na garazu a i Jocker je prvo nastradao od kiseline da bi ga sada unakazio otac! No, ti detalji niti malo ne umanjuju cjelokupni dozivljaj cjeline! Posto sam novi clan ove stranice sve pohvale za ekipu koja ovo radi! Mislim da bi domaci distributeri morali dati specijalnu nagradu filmskom netu, jer su oni jedina svijetla tocka u nasim medijima gdje je film potpuno isceznuo. Na jedan jednostavan i detaljan, pitak i najbitnije - azuran nacin nam priblizavaju filmove. Ekipa - SVAKA VAM CAST!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ah, taj Joker...

Pogledala jučer novog Batmana i moram priznati da je film stvarno dobar. Kao prvo, vrlo realno djeluje: sam Gotham City izgleda poput jedne normalne američke metropole, nema nikakvog futurizma niti šarenila ili pretjeranog mraka. Baš je po mjeri. Zatim, film ima priču, ima sadržaj-vrlo je napet i tjera vas na razmišljanje. Glumačka postava je vrlo impresivna-Michael Caine, Morgan Freeman, Aaron Eckhart te Bale i pokojni Ledger koji je izvrstan!Ajde nije ni Maggie loša-u svakom je slučaju bolja od Katie Holmes. :) Ledgerova interpretacija Jokera je vrlo jeziva i strašna-baš je pravi zlikovac, a pritom vam se i uvuče pod kožu. Baš je joker! I ne možete vjerovati da je to doista Ledger. Naravno, on je prava zvijezda filma. Film koji se definitivno ne smije propustiti.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Više stripa, manje realnosti

Batman početak je meni jedan od najboljih filmova ikad, tako da sam od ovog filma imao jako velika očekivanja koja su se samo djelomično ispunila. Ono što mi je u prethodnom nastavku odlično, jest mogućnost uživljavanja u ulogu - svi mi koji bismo voljeli da možemo napraviti nešto pravedno u prvom nastavku vidjeli smo solidan postotak realnosti, odnosno bliskost Batmana i realnog svijeta. U Vitezu tame toga nema, već je sve puno više nalik dobrom stripu u kojem se često izlazi izvan granica mogućeg. Što se samih likova tiče, Batman gubi glavnu ulogu - sada je tu pozitivni trojac Batman/Dent/Gordon i negativni Joker/gradska mafija, koji su svi solidno prikazani, a posebno Joker i Gordon kojeg malo tko spominje, samo zbog toga jer izvrsno igra neupadljivu ulogu. Ledger je odlično odigrao svoju ulogu, između ostalog i zbog toga što mi ni u jednom trenutku nije palo na pamet da je to Ledger, već je cijelo vrijeme to bio luđak Joker, dok je glavna glumica svojom pojavom mene osobno previše podsjećala na svoju ulogu u filmu Tajnica. Ne znam zašto su nju izabrali, ali je u svakom slučaju bolji izbor od Katie Holmes. Film ima stila, ima humora, ima poruku, i puno drugih stvari, te se ne može reći da u nekim elementima nije nadmašio prošli nastavak, ali ostaje činjenica da je prošli nastavak bio bajka u koju uz malo uživljenosti možete povjerovati, dok je novi mračni strip koji kao iako nešto nerealniji ima više sličnosti sa životom u kojem pravda uvijek ne pobjeđuje.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Joker - Vitez tame

Nikad boljeg Batmana nisam gledala ali ipak imam par zamjerki: Joker je imao najjače replike, bio najveći frajer i sve u svemu kad ga nije bilo na ekranu, s nestrpljenjem si isčekivao kad će se ponovno pojaviti. Kao što je lijepo primijetio Ch. Bale: Ledger je doslovce "pojeo" film (a uloga mu je bila itekako zahvalna, baš kao i Bardemova u "Nema zemlje za starce"). Mislim, neš ti Batmana u kojem je Joker nemjerljivo veća faca - zlo pobjeđuje, Jokerova logika je neoboriva, živio Joker! Likova je bilo ko u priči, Two-Face je komotno mogao izostati tj. moglo mu se posvetiti manje vremena u filmu. M. Gyllenhaal je napokon pravo osvježenje - čudim se svima koji je nisu doživjeli. Za mene solidna 4, Jokeru 5, dijalozi izvrsni, akcija besprijekorna.

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

kratki revju viteza tame

batman begins je bio meni genijalan, savršen, a dark knight je u nekim aspektima bolji, a negdje lošiji. i ako se tako gleda, nadopunjuju se kako je mislim i nolan zamislio. prvi više uhodavanje a ovaj pak nabrijaniji i brži. vitez tame ima par mana; previše natrpane radnje koja ponekad uguši potpunu karakterizaciju nekih likova, i još je tu par sitnica, ali slučaj je da cjelina nadvladava poneki malo slabiji dio filma. sve u svemu jedan fantastičan film. cast, režija, fotografija, vizualni aspekt, akcija, ma sve za čistu desetku. sve što toliko pozitivno govore za h.ledgera i NJEGOVOG jokera nitko ni najmanje ne prejeruje. za cijeli recenziju: http://www.terapija.net/muviz.asp?ID=4959

Ocjena recenzije: 4.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

totalno razočarenje

Ovaj film sam sam pokledao na Pc-u u cam verziji i moram priznat da sam totalno razočaran ovim filmom. Dok sam ga gledao mislio sam da je odličan ali poslije kad mi se malo slegao u glavi zbrojio sam da to nije to. Nisam baš fan svih tih stripovskih ekranizacija koje zasipaju filmski svijet zadnjih godina, al ovaj film sam striktno odlučio pogledati jer je na prvom mjestu IMDB-eve ljestvice sa nevjerojatno dobrom ocjenom, dakle najbolji film svih vremena kako tvrdi IMDB zasad. I naravno da sam puno očekivao i sad moram priznat da sam totalno razočaran. Batman Početak bio je zreliji i bolji film, nekako smireniji i shvatljiviji - mislim na kadrove i režije. Kod Viteza Tame sve je puno nerazumljivih akcijskih scena, eksplozija, lomljave stakla, razbijanje auta, prebrzih dijaloga. Teško je sve to pohvatat u cjelinu filma koji dosta dugo traje - čak dva i pol sata, što je za mene predugo. Ima dosadnih i napornih dijelova koje bi trebalo izbaciti. Šta se tiće glume tu baš nisam kritičar, al' ona ženska Maggie Gylehal je totalno nekako prazan lik. Christian Bale je smiren i nenametljiv za razliku od pokojnog Leadgera koji je prepotentan i manijakalan al' dinamičan lik koji daje do znanja da je neuništiv. Eckhart mi je nekako usiljen i preglumljen, kao da je zapravo on glavna uloga a i najviše se istiće u filmu. Film ne donosi ničega novoga, nema svježine niti neke originalne priče već hrpu već viđenih scene koje jesu vrhunske al preotrcane. Dakle, ovaj film vrijedi pogledati u kinu za zabavu al mislim da se neće baš proslaviti kad stigne u videoteke jer je izgleda i napravljen da publika hrli u kina i time film gubi na kvaliteti. Uvreda je da je ovaj film na prvom mjestu najboljih filmova svih vremena, ima mnogo boljih čak i iz ove godine. Eto, mene ovaj film baš i nije oduševio.

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Masterpiece!!!

Otišao sam na premijeru novog Batmana i vidio film među prvima (bar u Rijeci) i mogu reći da je ovo najbolji Batman do sad. Toliko kompleksan, toliko silovit, toliko bolesno dobar. Ne znam šta se ljudi čude kada odvedu djecu na filmove o Batmanu. Vjerujte mi, ovo nije film za djecu niti je rađen da bude za djecu. Kako dijete može razumijeti da su Ledger i Eckhart bili odlični, da je Nolan vrhunski redatelj, da je svaki lik razrađen do srži, sa svim svojim slabostima i prednostima ili da postoji skrivena poruka u gotovo svakoj sceni? Odgovor je nikako jer probleme s shvaćanjem ovog filma imaju puno stariji ljudi od djece! Hvala svima koji su radili na ovom filmu jer ovo je remek-djelo.

Ocjena recenzije: 3.2 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Madmen in Batman

Ovo je čisto ludilo, manijaka kao u priči, ubojstava toliko, i nevjerojatnog nasilja, da me bilo sram što sam sina (11) odvela na film. Bale i Caine divni, osim Baleovog glasa, svi ostali , za mene , nisu za hvalospjeve kojima ih obasipaju. Aaron Eckhart solidno glumi, no njegov se lik od bijelog viteza pretvara u manijaka i gotovo ubojicu, poput ostalih manijaka u filmu.Heath Ledger, koji mi je bio dobar, iako ne predobar, ovdje daje sve od sebe, ali meni nije ni do koljena Nicholsonu koji je Jokera glumio ležerno i šarmantno, a njegova izvedba bila je simpatična, za razliku od Ledgerove manijakalne i dijabolične uloge. Posthumni Oscar? Nisam čula veću glupost, što će mu sad? A na kraju krajeva, zašto ga ne daju Baleu koji je divan i predan glumac, koji se trsi već godinama u dobrim ulogama? Osobno jako ga cijenim i volim,( Carstvo sunca,Batman Forever,...) čak i u ''Equilibriumu'', iako ne volim inače takve filmove, ali valjda me podsjeća na ''Fahrenheit...''Ma čak i u ''Američkom psihu'', koji je oduran film, ali mi je Bale bio fascinantan. Tu slabiji od prošle uloge, ipak dobar. Sa čežnjom sam se sjećala prekrasnih diva iz prvih Batmana, Kim Basinger, Nicole Kidman,posebno predivne Michelle Pfeiffer, a sad sve gore i gore poluanonimne zvjezdice?! Maggie Gylenhaal me nikad, nikad neće zadiviti ni ljepotom ni glumom jer je bezlična. Za razliku svih divnih hvalospjeva, ja sam grdno razočarana silno nasilnim filmom (naravno da ga zato Ameri vole !).Nasilje,nasilje,nasilje, sin mi se sav isprepadao,ja sam bila zgađena, maleni ispred nas je stalno vikao ocu :''Pokrij mi oči,tata!'', pa su se gledaoci smijali, ali meni je sve to bilo mučno i žalosno. ''Batman Forever'' je puuuuuno bolji film, naročito početak, puno pametniji, kompleksniji, zanimljiviji širokom krugu, a ovaj Batman je najmračniji, najnasilniji i meni najantipatičniji do sada ! Moja poruka : ŽENE I DJECO,ne gledajte ako baš ne morate !

Ocjena recenzije: 1.58 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

E to je pravi Batman

Pogledao sam ovaj film zahvaljujući čudima interneta i moram reći da nije uzalud hvaljen prije samog prikazivanja a nakon premijere je osvojio prvo mjesto u povijesti po zaradi nekog filma, preko 150 milijuna dolara u prva tri dana. Christian Bale je opet Batman i odlično je odglumio svoj posao kao u svakom svom filmu. Heath Ledger je prava zvijezda filma, njegova uloga Jokera toliko je dobra da će najvjerovatnije dobiti posthumnog Oscara, prava je šteta što nije doživio premijeru filma i pokupio sve pohvale. Ovo je dosad najmračniji film o Batmanu a i najbolji. Ne znam koliko bih mogao reći o filmu a da ne otkrijem previše za one koji ga još nisu gledali ****SPOILERI SLIJEDE**** recimo samo da na kraju filma Batman ispada negativac jer na sebe preuzme krivnju Harveya Denta kako bi one ostao čist u sjećanju na svoja postignuća, te policija prekida suradnju s njim. U filmu poginu dva važna lika, a Joker ostane živ za razliku od Burtonovog Batmana iz 1989 iako ne znam kako bi mogli uzeti nekog drugog glumca za ulogu Jokera u slučaju trećeg filma jer je Ledgerova gluma nenadmašiva.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

The Dark Knight

I ja sam pogledao film zahvaljujući čarima interneta.. Ovaj Batman je definitivno najmračniji.Djeca do 14 godina,nemojte gledati! Film je usudio bih se reći maestralan kao i pokojni Heath Ledger.Ali,definitvno glumi drugačijeg Jokera nego što je Nicholson.Puno mračnijeg i mlađeg Jokera tumači Ledger.Stoga,ne bih se složio s komentarima "Ledger je bolji i ta sra**". Poslije Ledgera po meni je najbolji bio Aaron Eckhart.Bio je jako uvjerljiv kao Harvey Dent aka Two-Face.***SPOILERS** Iako ne razumijem zašto su ga ubili na kraju filma.Sve ukupno,Two-Face je trajao 20 min.I krivo mi je,iako se uklapa u priču što je poginula Rachel.Maggie Glynehaal je puuuno bolja nego tupava Cruiseva bitch Katie Holmes. Bale je bio sasvim solidan kao Batman,samo njegov glas je "malo" čudan. Sve u svemu,jedan ODLIČAN film koji će zadovoljiti sve ljubitelje Batmana..

Ocjena recenzije: 1.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju