Matrix Reloaded

umjesto komentara

http://wylfing.net/essays/matrix_reloaded.html

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Losije i bolje

Sto se tice SF efekata, bolje od prvog dijela, radnja nesto malo losija, ali je pak bolja od Revolutionsa. Svakako imati sva tri na DVD-u. DVD 5.

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odlično!

Odlično.Prvi put sm ga gledao u kinu i nije mi bio baš nešto.Ali pošto radim kolekciju filmova,napravio sam si trilogiju Matrixa,i pogledao sam film ponovo.Pa ej,film je odličan.Prepun specijalnih efekata i borbe. U drugom poglavlju trilogije Matrix, Neo bolje vlada svojim neobičnim moćima dok Zion pada u ruke Vojske Strojeva. Samo nekoliko sati dijeli posljednju ljudsku enklavu na Zemlji od 250,000 Sentinela programiranih da unište čovječanstvo. No građani Ziona, ohrabreni Morpheusovim uvjerenjem da će Odabrani ispuniti Oracleovo proročanstvo i okončati rat sa Strojevima, polažu sve nade i očekivanja u Nea, kojeg muče uznemiravajuće vizije dok pokušava pronaći pravi način djelovanja. Ako niste pogledajte disk 2 na DVD izdanju pa ćete vidjeti o čemu pričam.Ovo je film vrijedan gledanja!!!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Matrix

"Um ne može živjeti bez tijela!" Ta mi je rečenica Morpheusa bila najbolja! :) Jer zaista i je tako. Dobro, neću ući u svoje osobne filozofije koje su mi postale jasnije nakon ove trilogije, nego da se osvrnem na sam film. Nisam očekivala ništa ekstra posebno jer je prvi dio ispunio kvotu sva tri nastavka - toliko je dobar. Ipak, dio kvote ispunjava i ovaj nastavak, ali onaj dio iz kreativnosti, glazbe i efekata. Ostalo je klasika - nastavak koji skoro nije dostojan svog predhodnika. Svidio mi se film jer je živaahan. Možda su mi neki dijelovi previše brzi i namješteni, ali je u globalu ok! Ne sviđa mi se puno toga, al neću o tome. Gledljivo!

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Stvarnost

Mislim da ljubiteljima SF-a nikako neće biti žao nakon gledanja ovakvog filma. Radnja se u potpunosti nadovezuje na prijašnji dio, a efekti su daleko "efektniji" nego prije. Svaka pohvala filmu u svakom pogledu.

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Nepotreban nastavak broj jedan.

Zanimljivo je čuti kako braća Wachowski tvrde da je 'Matrica' oduvijek bila zamišljena kao trilogija. Jer, ako jest, zašto su onda sva pitanja odgovorena već u prvom dijelu? Iz navedenog razloga, 'Reloaded' jednostavno ne funkcionira. Sve se zna, i zanimljivu priču o iluziji i izboru iz prvog dijela ovdje zamjenjuje tipična zf glupost o napadu strojeva na grad pobunjenika. Netko je, baš ovdje, ocjenjujući ovaj film napomenuo: "Zanimljivo je da niti jedan [od likova] ne govori skroz izravno, nego koriste pitanja koja skrivaju moć svega.". No, baš je to glavni problem filma - nezanimljivi i nerazumljivi dijalozi (vrhunac svega je nebulozan razgovor Nea i Arhitekta, koji će ostati tema sprdnje barem još desetak godina) ništa ne otkrivaju. Na pitanja likovi odgovaraju novim pitanjima. Novih otkrića nema. Sve se već zna - čak je i kraj predvidljiv do bola, iako dolazi tek u trećem dijelu. Specijalni su efekti, ako možete vjerovati, manje upečatljivi nego u četiri godine starijem prethodniku, no to je možda i zato što su tada bili revolucionarni, a ovdje su već viđeni i pomalo pretjerani. Gluma nije vrijedna spomena, jer iako film ima dobrih glumaca (Weaving, Belucci), njihove su uloge pretjerano karikirane i tipiziranem pa oni ne dolaze do izražaja, već glume slabije nego inače. Tako Beluccijeva glumi najlošije u svojoj karijeri i definitivno najlošije u filmu(a rola joj traje tek 7 minuta), no blizu su joj i Reeves (od kojeg ništa niti ne očekujemo), Fishburne te Mossova. Ukratko, na pamet pada samo jedna riječ: razočaranje. I to možda najveće u recentnijoj povijesti filma.

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

slabije od prvog dijela

stvarno puno slabije od prvog dijela. puno je više nelogičnih situacija, priča je klimava, a gluma neuvjerljiva.slabo.

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Katastrofa

Ne razumijem sto ljudi vide u tom filmu. Matrix (jedinica) je toliko los, sminkerski film, pun propusta i "gluposti", da 2. i 3. ne zelim niti pogledati... Katastrofa. Jedino sto izvlaci film je ideja (NE PRICA!!!) i specijalni efekti. Ali ljudi, zar filmove cine samo specijali efekti??? Znam da cu ovim komenterom izazvati gnjev Matrix obozavatelja, ali to je moje misljenje! Posto nisam gledao 2. dio necu ocjenjivati, ali prvi dio je zasluzio ocjenu 2 (nije 1 ISKLJUCIVO zbog revolucionarnih efekata)

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Sucks eggs!

Prvi dio je bio stvarno dobar, iako malo "faličan". Dvojka je totalno odbrijala u vode karate filma i pogubila ono malo smisla o simulakrumu iz jedinice. Zbog toga sam trojku propustio dok ne naleti slobodno popodne i divx.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Meni jako dobar

Nakon ne znam koliko godina, dočekali smo i drugi nastavak Matrixa, filma koji su svi iščekivali kao gladan kruha. Neo, Odabrani, sve bolje upoznaje svoje moći. Njegova ljubav prema Trinity još je uvijek velika. Morpheus odlučuje živjeti (i umrijeti) za proročanstvo koje je dobio od Oracle, Odabrani će spasiti Zion od vojske strojeva. Isto kao i u prvom nastavku, i u Reloadedu smo dobili dobru porciju akcije popraćene fenomenalnim efektima, predobrim da bi mogli biti stvarni, ali bolje ne govoriti u ovom filmu o stvarnosti, što je moguće ili nije, jer onda nema smisla gledati ovu trilogiju. U filmu se posebno obrađuju pitanja o izboru, svrsi i razlogu. Morpheus i još neki svojim govorom potiču svakog gledatelja na razmišljanje o tim trima stvarima. Zanimljivo je da niti jedan ne govori skroz izravno, nego koriste pitanja koja skrivaju moć svega. "Sve počinje izborom." Znam zato što moram znati, to je moja svrha, to je razlog zašto sam ovdje, isti razlog zbog kojeg smo svi mi ovdje." "Što ako je proročanstvo istinito?" Nada - nesumnjivo najveća ljudska obmana, a u isto vrijeme izvor najveće snage i najveće slabosti." Kao i uvijek, drugi dio trilogije je na neki način i bez veze zbog toga jer nema ni početka niti kraja što i mnoge zna razočarati, ali većina (kao što sam ja) uživa od prve pa do zadnje sekunde. Ako još niste pogledali ovaj izvrstan znanstveno-fantastični akcijski triler, vrijeme je. Sve počinje izborom.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju