Pineapple Express

Solidna komedija

Solidna komedija. Ništa posebno, ali sigurno ćete se dobro nasmijati ako pogledajte ovaj film. Meni osobno najdraža scena je uvod u film uz pjesmu "Electric Avenue".

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dobar

dobar film, al iskreno da nema Jamesa Franca u filmu, bio bi bezveze film. on je odličan glumac i super mu je legle uloga klošara

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Fuck Jeff Goldblum man...

još jedan dragulj iz Appatow produkcije genijalni i nedovoljno eksponirani James Franco i blesavi Seth Rogen doslovno drže ovaj film na visokom nivou cijelo vrijeme Rogen-Appatow produkcija vraća vjeru u dobre nezatupljujuće pitke komedije kakvih je malo u zadnje vrijeme pogledati pod obavezno

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Moglo je i bolje

Posle gledanja ovog filma, sledi zaključak: i Seth Rogen je samo čovek, niko nije savršen pa ni on.Odgledavši film, nesvesno sam ga upoređivao sa sada već legendarnim 'KNOCKED UP'.Priča jeste dinamična, ima tu puno likova (pozitivnih, negativnih, nedefinisanih i dr.), ali ne mogu se oteti utisku da je sam film, možda malo produžen bez preke potrebe. Naravno da je Seth Rogen standardno dobar (kako samo uručuje sudske pozive - obrati pažnju) koji čini dobar tim sa James Franco-m (lik Saula Silvera, sitnog dilera, bez ikakvih ambicija da napravi nešto u životu). Slatka Amber Heard u ulozi srednjoškolke takođe nije loša (u fazonu 'volim starije i ozbiljnije, a ne napušene smotane vršnjake'). Ne treba zaboraviti i glavnog negativca Teda Jones-a (glumi ga Gary Cole), čoveka koji diluje i poznaje, zaista širok spektar droga (između ostalog i 'Pineapple ili ti Ananas Express'). Još da napomenem i solidnu muzičku podlogu u ovom filmu. Pa može se reći da je film jako solidan koji pruža dobru zabavu u trajanju od skoro 2 sata.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Komercijala humor

Osobno me živciraju komedije koje svoj humor zasnivaju na „marihuana“ humoru, a ovaj ne samo da sadrži takvu vrstu humora, nego se i cijeli film zasniva na travi koja se zove Pineapple Express. I kad u to dodamo već standardni retardirani, debilni scenarij gdje se dva debila nađu u nevolji, dođe mi da si pucam u glavu :)

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

pexpress

rogen i franco su odlični najluđa scena kada su bježali s policijskim autom, nisam se mogao prestat smijat, sve u svemu ok (4)

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ananas

obična napušena komedija-akcija. ako baš želite pogledati napušene heroje mislim da su ipak harold i kumar mrvicu jači sa forama.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju