Rent-A-Mama

Surogat majka

Michael McCullers potpisuje svoj režiserski prvenac po vlastitiom scenariju.Ako imamo u vidu da ovaj filmski radnik bio autor scenarija za nekoliko urnebesnih komedija ('Austin Powers: The Spy Who Shagged Me', 1999. i nastavak 'Austin Powers in Goldmember', 2002.), razumljivo je što su ljubitelji žanra s nestrpljenjem očekivali kako će se snaći iza kamere, u režiserskoj stolici. Podatak da su ugledne filmske kuće 'Michaels-Goldwyn' & 'Relativity Media', uložile u produkciju zavidnih $30,000,000 uz angažovanu jaku glumačku postavu, u prvi mah je zvučao dosta obećavajuće.Glavna heroina je sposobna poslovna žena, Kate (Tina Fey) koja je odavno zagazila u tridesete. Materinski instinkt je proradio i ona hoće što pre da postane majka.Ali, to nije baš tako jednostavno, pa Kate razočarana ginekološkim izveštajem, traži neke druge moguće opcije. Surogat majka je ono što joj je pod hitno potrebno.Izbor pada na emotivno krhku Angie (Amy Poehler), devojku koja živi s dovitljivim momkom Carlom (Dax Shepard)...Komična priča ispunjena kliše situacijama, polako ali sigurno nas dovodi do predvidljive završnice.Narativ ima par duhovitih dijaloga, poneku foru koja će vas nasmejati, ali to je otprilike sve.Ljubavna tematika, pomešana s idejom o ženskom prijateljstvu zadovoljava ukuse ne preterano zahtevne publike.Pošteno je reći da je gluma na zadovoljavjućem nivou, jer su svi korektno odradili svoj posao.Lako pada u oči da su Amy Poehler i Tina Fey dobro uigrane (zajednički nastupale u 'Saturday Night Live' show), pa praktično celokupan humor dobijamo kada su njih dve zajedno u kadru.Od sporednih rola, sasvim solidan je Greg Kinnear, kao Rob, simpatični vlasnik radnje iz kraja, ali i advokat po potrebi.Ovo je samo prosečan film, koji ne nudi ništa osvežavajuće što bi ostavilo neki upečatljiviji utisak.Dakle, komedija koja ne ostaje u dužem sećanju, pa odluka da li da se odlučite da je eventualno pogledate, ostaje isključivo na vama.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

...hmmm

Solidna komedija koju valja pogledati ukoliko nemate ništa drugo ponuđeno na filmskom meniu!Kao i mnoštvo sličnih filmova tog žanra ne nudi ništa novo - ista shema,slični scenarij i uvijek onaj već pomalo dosadan i predvidiv happy end!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Za žene

Lagana komedija/romansa o uspješnoj poslovnoj ženi koja ne može imati djecu pa „unajmljuje“ mladu, priprostu, neuku ženu da joj bude surogat majka… Ovdje se radi o solidnom filmu, u kojem su humor i romansa pojednostavljeni do krajnjih granica, a moglo bi se i reći da je u nekim trenucima dosta i površan. Sve u svemu vrlo „hrabar“ film kad se uzme u obzir da glavne uloge nose relativno nepoznate glumice, a kao igrači sa klupe dolaze Sigourney Weaver i Steve Martin, koji su se doduše loše uklopili sa svojim ekscentričnim likovima.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju