Underworld: Pobuna Likana

Lajkani

U 3. delu poznate franšize, 'Underworld', radnja se vraća na sam početak.Sledi objašnjenje kako su nastali vampiri i vukodlaci, dve rase natprirodnih bića koje su ratu više od 1000 godina.Kako ljubav ruši mnoge tabue i postavljene granice, tako i ovde dolazi do zabranjene veze koja na prvi pogled nema nikakve šanse.Vampirica Sonja (Rhona Mitra) zaljubljuje se u lajkana (nastalih ukrštanjem vampira i vukodlaka) Luciana (Michael Sheen) i spremna je da podnese brojne žrtve kako bi njihova veza opstala, pa čak i da izneveri svog okrutnog oca Viktora (Bill Nighy)...Patrick Tatopoulos debituje kao režiser ovim filmom, a ranije se dokazao prevashodno kao dizajner specijalnih efekata ('I Am Legend').Priču su adaptirali u scenario trojica autora: Danny McBride, Dirk Blackman i Howard McCain, polazeći naravno od originalne priče (zasluge na račun Lena Wisemana, koji je sada samo jedan od producenata).Film je uglavnom snimljen na New Zealandu i pohvale na račun sjajno postavljene scenografije, kao i odlično dizajniranih kostima i maski (trebalo je verno dočarati tolike zveri koje menjaju svoj oblik).Renomirana glumačka ekipa je uglavnom ispunila očekivanja, mada je izbor Michaela Sheena za rolu Luciana možda pomalo diskutabilan (mislim na fizičke predispozicije, s obzirom na to da su vukodlaci sirovi i izuzetno snažni, mada upotreba specijalnih efekata i to jednostavno rešava). Verovatno najveći kvalitet jeste korišćenje maštovito osmišljenih specijalnih efekata koji celoj radnji daju poseban šmek, naročito u scenama borbi krvnih neprijatelja.Nije ni muzika loša, a što stvara veoma povoljan utisak kada se odgleda film do samog kraja (koji naravno nagoveštava novi nastavak, u kome se vraća meni omiljena Kate).Poklonici franšize sigurno će doći na svoje, a ostali bi mogli da pogledaju, jer ovde se govori o nečemu što prethodi dešavanjima koje smo gledali u prva dva nastavka, tako da im se pruža mogućnost da se uključe u čitavu priču.Jedva čekam novi nastavak!

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ah,ljubav vlada i među vukodlacima i vampirima...

ah ma šalim se...sad ću reći nešto što se već prije rekao a tiče se i ovog filma...kad bih film gledao u svrhu svih filmova tj kad bih ga mješao s drugim žanrovima bio bi loš ali kad ga promatram u njegovom žanru dakle fantastika il triler film je super...a ja nisam ljubitelj ta 2 žanra dakle film je prošao dobro...nisam očekivao da će umrt sonya i nisma očekivao takav kraj očekivao sam pobjedu zla a nikako ne dobra...jest da je film dosadan ali koliko je dosadan toliko je i zabavan...sviđa mi se ta tema i sonya stvarno djeluje fatalno...prvi dio underworlda iz 2003 je katastrofalan a ovaj je super!!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Solidna 4!

Nisam baš vjerovao u ovaj filmski uradak ali ostao sam ugodno iznenađen. Početak sage vječne borbe dlakavih i zubatih je kvalitetno odrađena, efekata ne manjka a i glumci su dali svoj obol. Posebno me se dojmila Rhona Mitra koja je odlično utjelovila lik vampirice, nakon Kate sam bio prilično sumnjičav ali drago mi je da sam pogriješio. Ljubitelji "Underworlda" neće biti zakinuti!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Nemaštovito i dosadno

Ako ste gledali prva dva dijela tada znate što možete očekivati. Šora vukodlaka i vampira koja nastoji biti i horor i triler, a ne uspijeva niti u jednom. Dosadno, otrcano i viđeno već tisuću puta, čak i akcije nedostaje u velikim količinama.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Rhona je izvrsna

Baš sam uhvatio vremena i pogledao novi Underworld. Isprva sam mislio da će Rhona Mitra teško moći zamjeniti ono što je napravila Kate Beckinsale u prva dva nastavka ali više ne sumnjam u to. Rhona se izvrsno snašla kao vampirica zaljubljena u vukodlaka. Akcije ne nedostaje a specijalni efekti su bolji nego u prethodnim filmovima. Ovo je isključivo za one koji su pogledali Underworld 1 i 2 dok će onima koji nisu ovaj film biti pomalo nerazumljiv.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dobro pojašnjenje

film nije bas prepun akcije, ali jako dobro objašnjava sami začetak borbe vampira i likana, te je dobar kao uvod za underworld 1 i 2.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju