Specijalni izvještaj

SF za pogledat

Spielberg jos jednom "u sridu", nije lose dapace, zenska bi mogla bolje to odglumit (uvjerljivije). Pogledati u svakom slucaju! DVD 3-4.

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

DOBAR SF

Moram priznati da nisam veliki ljubitelj Stevena Spielberga, a ni Toma Cruisea. Dok sam gledao film, bio mi je interesantan, ali nažalost, već drugi dan sam ga potpuno zaboravio, što nije dobar znak, s obzirom da ja 'upijem' i zapamtim gotovo svaki film koji pogledam. Jedna od zamjerki se odnosi na dužinu filma-mislim da je film stvarno predug. Kao dobru stranu bi istaknu mračnu i pomalo napetu atmosferu. Glumački nastup Toma Cruisea i ostalih je solidan, ali ništa više od toga. Steven Spielberg vrlo dobro režira, s finim osjećajem za detalje. Specijalni izvještaj je donekle interesantan sf, ali nažalost, samo je za jednu upotrebu. Ocjena filma: 3

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ne baš...

Film je bolji od prosjeka koji u posljednje vrijeme izlazi iz Hollywooda, no s obzirom da je riječ o još jednoj ekranizaciji inače brilijantnih romana Philipa K. Dicka, očekivanja su velika. Ipak je riječ o drugoj ligi kad se usporedi, recimo, s "Blade Runnerom" koji je puno dublji i smisleniji. No, nije ni ovo loše, dapače.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Idi vidi možda ti se svidi !!!

Film mi se jako svidio. Steven Spielberg zna napraviti film. Film je jako maštovit,zanimljiv i napet cijelo vrijeme. Moram priznati da su specijalni efekti savršeni i da je film stvarno za svaku pohvalu.Tom Cruise i Colin Farrell su se super snašli u svojim ulogama. Film je skroz high tech i ima nekoliko dobrih ideja za budućnost. Isto tako ima i skrivenu pouku. Film preporučavam svima pogotovo onima koji vole ovaj žanr,a mislim da će se svidjeti i ostalima zato što je super.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Minority report

Radnja i gluma krase ovaj film,samo me čudi zašto je uvijek u filmovima budućnosti(osim Ja,robot) svjetlost tako pojačana od kojeg zaboli glava.Iako mi je Spielberg najbolji redatelj i radim njegovu kolekciju,ovo mu jedna od rijetkih pogrešaka.Siguran sam da je time nešto htio postići ali ja to još nisam skužio.Ali film je odličan i jednostavno ga se mora pogledati.

Ocjena recenzije: 2.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Tko je smjestio Tom Cruiseu?

U filmu me se dojmila fantastična vizija 2054. godine gledana kroz blijedo-plavičasti sjaj fotografije, što joj daje poseban doživljaj. Posebno hvalim dobre akcijske dijelove, poput one kad Cruise bježi od policajaca, i priču koja vas tjera da razmišljate tko će biti taj koji je namjestio Tomu ubojstvo. Nakon odgledanog Bowling For Columbine možete samo zamisliti koliko bi sustav predviđanja ubojstava pomogao u smanjenju kriminala diljem svijeta, ako bi bio izvediv, naravno :-) Primijetio sam jedan propust: kad Cruise ulazi u brzi vlak, skeniraju mu se oči a u Pretkiminalu odmah dobiju dojavu gdje se nalazi, a kasnije kad ulazi u zgradu po vidovnjakinju Agathu, nema nikakve dojave da se pojavio. Možda nije propust u filmu nego u osiguranju zgrade Pretkriminala :-)

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Sjajan film!

Nakon dugo vremena jedan SF koji me oduševio. Iako posjedujem kratke priče Phillipa K. Dicka nije mi izgledalo baš dobro kada su najavili da se snima Minority Report s Tom Cruiseom u glavnoj ulozi. Nije mi nikako odgovarao u ulozi Andertona. No pogledavši film iznenadilo me kako je dobar. Iako ne prati radnju priče u potpunosti, onaj komad iskorištenog je sjajan i Spielberg je odradio sjajan posao iza kamere, a posebno mi se sviđa isticanje plavog filtra boja. Daje filmu sterilni ugođaj, koji se savršeno uklapa u prikaz futurističnog svijeta gotovo lišenog osjećaja i gotovo bilo kakvog događanja. Nema privatnosti, na svakome koraku vas skeniraju, nema bjega. Tjeskoba je izvrno prikazana. Ovakvih SF-ova treba više, ali možda je bolje da ih je manje ali da su ovako kvalitetni.

Ocjena recenzije: 4.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju