Polarna noć

Sorry, Kate !!!

Čini mi se da kod Kate Beckinsale sve ide po sistemu toplo-hladno. Na svaki dobar film dolazi jedan slabiji. A ovo je jedan upravo takav. Ovo po meni nije film za redatelja kao što je Dominic Sena. Ovo je trebao raditi recimo - David Fincher. Inače je obožavam kao glumicu i žao mi je kad nešto loše ispadne. Zato je ovo ipak trebalo biti malo bolje napravljeno. Ili da kažem - uvjerljivije. A ništa, sad se malo popraviti sa novim nastavkom "Underworld-a", pa onda malo pametnije razmisliti koji slijedeći projekt izabrati.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

SKYLINE 2010

Kada ce mo moci pisati o filmovima o kojima mi hocemo,a ne samo o onim koji nam se daju za recenzije? Kada ce mo moci postavljati pitanja "strucnom stabu" sajta? Ja sam evo pregledao film iz 2010-e koji se zove Skyline. SF film o napadu vanzemaljaca na L.A.. Fil mi je bolji nego L.A. borbeno polje,a glumci su isto tako manje poznati,nego prica..CGI..napetost..sve je bas fino odradjeno. Ni ocjene na IMDB-u nisu lose...

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Misterija ruskog aviona

Američki maršal Carrie Stetko (Kate Beckinsale) na udaljenoj stanici stacioniranoj na Južnom polu na osnovu prijave pilota Delfyja ( Columbus Short), otkriva leš čoveka. Identifikovan je kao geolog Weiss koji je davno nestao sa još dvojicom kolega. Tragovi navode da se radi o ubistvu. Time odlučna Carrie dobija slučaj ubistva koje mora veoma brzo da reši. Za tri dana biće sprovedena evakuacija, jer Antarktik će biti prekriven tamom – dolazi 'whiteout', stanje koje označava početak zime, a to znači sneg, led i udari vetra koji dostižu brzinu i do 160 km/h. Zajedno sa pilotom i Dr. Johnom Furyjem (Tom Skerritt) kreće u potragu, uverena da je ubica u neposrednoj blizini...Sa premisom:'vidi svoj zadnji uzdah', iskusni Dominic Sena ('Swordfish', 2001.) režira zamršeni triler prema grafičkoj noveli Grega Ruckae i Stevea Liebera. Tim scenarista, u sastavu: Jon Hoeber&Erich Hoeber i Chad Hayes&Carey Hayes prilagodili su priču za filmsko platno. Autentičnost mesta kao što je Antarktik, postignuta je izborom lokacija na kojima je snimljen veći deo filma:Gimli, Lake Manitoba, Winnipeg u kanadskoj Manitobi a neki setovi su napravljeni u Bouchervilleu i Montréalu. Glavešine iz 'Warner Brosa' odavno su planirali ovaj filmski projekat (još od 2002. godine), pa uloženih $35,000,000 u budžet za realizaciju filma jasan je pokazatelj da se nastojalo snimiti nešto što bi imalo dobar prijem kod gledalaca. No sve je to palo u vodu, jer zarađenih jedva nešto preko $10,000,000 tokom 3 meseca prikazivanja u jesen 2009. kazuju da američka publika i nije nešto oduševljena. Scenario sadrži elemente trilera, ali je smešten u takav milje gde je 'osuđen' na sporu radnju (realno jurnjava automobilima, pa čak i helikopterima u takvim uslovima je praktično nemoguća...), obiluje brojnim likovima (valjda da bi gledaoca dovodio u stalnu zabludu u pokušaju da se utvrdi ko je 'bad guy') što ipak na kraju smara i opterećuje u pokušaju da se prati radnja. Kate Beckinsale je ljupka, prijatna, pronicljiva, sa detaljno prikazanim karakterom njenog lika (trauma iz Miamia), ali ostali likovi samo defiluju u određenim kadrovima, bez jasne naznake zašto su oni tu, koji je smisao 'njihovog postojanja'. Šteta, jer bilo je tu potencijala za nešto više, jer setimo se i kultni 'Stvor' snimljen je u sličnim uslovima, ali je svako dalje poređenje ipak izlišno, naravno na štetu 'Whiteout'. Kao fan pomenute gospođice, dakle malo subjektivno posmatrano, ovo je u granicama nekog mršavog proseka i ništa više.

Ocjena recenzije: 4.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Gledljivo

pa film je čisto solidan, nije sad neko remek dijelo ali može se pogledat. Mislim da nije zaslužio tako loše kritike, ima i puno lošijih filmova...

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ajmeee

eee odavno gori film nisam pogledala..

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jako loše

Mislim da je moja kritika zadnji čavao na lijesu. Nema zablude da je ovo katastrofa od filma. Da nema Kate teško da bih se odvažio na gledanje ovog filma iako je trailer djelovao zanimljivo i sve mi se činilo da bih mogao pogledati nešto slično legendarnom The Thing. Ali naravno, dobio sam film koji ne da samo nije sličan Stvoru nego je još i jako loš u svim elementima. Bez misterije, suspensa, napetosti, zanimljivih dijaloga i radnje, čak je i gluma površna. U svakom filmu mogu pronaći neku sitnicu koja će mi učiniti lakše pratiti i izdržati film - međutim to ovdje nisam našao a Kate se ne računa jer bi to bilo zbilja naivno. Zaboravio sam o čemu je ovdje u filmu riječ no to je posljedica ionako dosadne i bezvezne radnje filma koja je automatski isparila iz glave nakon filma a možda i prije. Još jedan dokaz kako su mnogi trailer uglavnom lažni mamac za navlačenje publike. Nakon filme obično imate onaj loš osječaj koji se pojavljuje kad izgubite dva sata vremena u ništa. Definitivno jedno od večih razočarenja zadnjih godina.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Jao...

Je li doista Whiteout toliko loš film koliko se priča ? Ne. Puno je lošiji i zaslužio je mnogo gore kritike. Jednako tako nije zaslužio biti na stotom mjestu najgorih filmova u povijesti, trebao je biti u prvih dvadeset. Potpuno besmilena radnja, nepovezana te nadasve nezanimljiva začinjena je usiljenom glumom i lošim efektima. Scenarij je prepun rupa i nedosljednosti, kao da ga je pisalo nekliko stotina ljudi totalno neupućenih u film. Završetak filma je kaatastrofalan, nema nimalo napetosti, predvidljivost je prisutna u svakoj sceni, dijalozi su glupi i ne vode ničem osim nevjerojatnoj dosadi. Čak ni lijepa Kate niti u jednom trenutku nema šanse da spasi ovu katastrofu. Ljudi, ako želite dobar triler, te ako u potrazi za istim ugledate ovo na policama videoteke, bježite glavom bez obzira. Inače uvijek u filmu, pa i najvećem smeću ( a takvi su mi omiljeni ) nađem nešto dobro, ali u ovom se nedjelu može pronaći samo dosada i bijes zbog potraćenog vremena. Film bez radnje i bilo čega drugog što inače svaki film mora imati da bi bio iole smislen.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Polarna noć

kratko i jasno..nemojte ovo gledat jer je film smeće!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Polarna Noc

Jooooj...joooooj....joooooj majkooooo!!!!Pa zasto sam si to dozvolio???Da skinem skoro 800MB filma,samo da bih vidjeo macu Kejt!?Koji sam ja idiot.Ljudi..film je super...extra...ima sve....samo ga nemojte gledati.Mislim..jebiga brate!Ovo je zesta njesra,nisam vjerovao.A fol neka misterija,pa triler,pa ovo nema veze ni sa cime.Moja ocjena..hej dzokej,dzokej,a jel imas onu 4 konja debela??

Ocjena recenzije: 1.8 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju