Iz Pariza s ljubavlju

Caroline

Premisa ovog akcionog trilera je: 'Dva agenta. Jedan grad. Bez milosti'.James Reece (Jonathan Rhys Meyers) je lični sekretar američkog ambasadora u Parizu, a što je samo paravan za njegov drugi posao – CIA operativac nižeg stepena. Lagodan život u Parizu, u koji je uključena njegova jako lepa devojka Francuskinja Caroline (Kasia Smutniak) biće iznenada prekinut kada u Pariz stigne specijalni agent Charlie Wax (John Travolta), sa zadatkom da zaustavi napad islamskih fundamentalista, spremnih da idu do samog kraja, makar i po cenu vlastitih života.Njih dvojica će se udružiti i kroz niz vratolomnih akcionih avantura širom Pariza, probaće da uđu u trag vešto kamufliranim teroristima.Istina koju će otkriti biće šokantna za jednog od njih...Pierre Morel ('Taken', 2008.) nastavlja saradnju s čuvenim francuskim sinaestom, Luc Bessonom, tako što je prihvatio da napravi film od njegove priče 'From Paris with Love'.Adi Hasak je adaptirao scenario u autentičnu filmsku radnju, koja obrađuje temu, etiketiranu kao savremeno zlo - međunarodni terorizam u režiji islamskih fanatika-terorista.Ogroman budžet od $52,000,000 za tamošnje (francuske) filmske prilike, podrazumevao je upotrebu mnoštva specijalnih efekata (puno akcionih scena), uz angažovanje renomirane međunarodne filmske ekipe.No uzalud trud, jer radnja jeste dinamična, brza, ali je zato i prilično površna (npr. o dubljoj karakterizaciji lika Charlieja nema ni govora).Takođe dva glavna lika ne deluju 'skladno u istom kadru', a prikaz anti-terorističkih akcija izgleda kao prava naučna fantastika (dakle nimalo uverljivo).Za nekih mesec dana prikazivanja film je zaradio u američkim bioskopima tek nekih $24,000,000, a što je ispod očekivanja.Možda tek neki prosek u žanru akcionog filma, mada ruku na srce film ima takav kraj koji nisu svi očekivali.Dobra stvar u svemu je prilično kratko trajanje radnje (oko sat i po), pa ako imate viška slobodnog vremena, izvolite pogledati...na ličnu odgovornost!

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Sve što je lijepo, rijetko je!

Ako ste neodgovoran roditelj, onda evo prava akcija za vašu malu djecu! Unatoč tome što mi se jako puno stvari ne sviđa i što je isforsirano, film mi nije bio tako dosadan. Ako niste perfekcionist koji ne može gledati nešto što nije Lord of the Rings, onda možete probaviti jedan ovakav film. Ocjena 2 jer sam očekivao mnogo više.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ODLIČNA ZABAVA

Kog vraga svi kvocaju o radnji i priči???Ovo je AKCIJSKI FILM...Koj akcić osim Kill Billa ima vrhunsku priču???Nijedan.U obzir još jednio dolaze Ronin i Umri Muški...Zaboravite glupe kritike i uživajte u ovom odličnom akcijskom filmu...Travolta je krvav!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

glupo! :))

Neš ti filma, neš ti zapleta, a i Travolta - debela guda! Nema šanse da netko onakve građe pobije pola Pariza, a da ga metak i ne okrezne! Pa nije on Chuck Norris !!!! ;))

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Nemoj ovo ponovit! Travolti s ljubavlju...

Oh boy, oh boy! Koliko preforsiran film, koliko samo preforsiran Travolta, pa to je unbeliveable! Mislim da nakon njegove na celavo izbrijane glave, kozne jakne, ogromnog lanca oko vrata, nabildane figure i ogromnog pistolja koji nepogrjesivo pogadja protivnike dok leti/lezi/sjedi/trci/stoji/visi/pada/skace/______ (umetni radnju), vise ne bi mogao smatrat nemogucim ni da se ogromna bijela psina pojavi na sred filma, na sred autoputa i pozdere americku delegaciju koja je upravo sletila u Pariz. Prestrasno i preocajno.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

K-A-T-A-S-T-R-O-F-A

Site ne dopušta nižu ocjenu, a neka realna bi bila 0/10!!! Užas od filma, toliko američkog preseravanja nisam odavno vidio. Čisto gubljenje vremena. Pogledati jedino ako ste ljubitelji trećerazrednih filmova. Travoltin lik je smiješan. Trebao bi biti tajni agent, a prikazuje ga se kao psihičkog luđaka kojemu je opravdavno ubiti sve i svakog i rasturiti pol Pariza. Film prikazuje prijetnju amerikancima od svih ostalih različitih nacija. Dijalozi su toliko loši da boli glava, ni efekti ništa bolji. Priče gotovo da i nema, čisto forsiranje akcije. Onaj kraj je totalni cliche, onako amaterski pregovarati sa teroristom pokraj hrpe diplomata :) Najgori film u Travoltinom opusu. Ipak sam dao malo višu ocjenu zbog toga što se film brzo odvija, imaš osjećaj da brže završi. Uopće mi nije jasno kako je ovaj film uopće dospio u kina!

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju