Phillip Morris, volim te

Cimeri iz zatvorske ćelije

Zasnovan na istinitoj priči o Stevenu Jay Russellu (Jim Carrey) koju je obelodanio u javnosti novinar Steve McVicker, tako što je napisao knjigu 'I Love You Phillip Morris: A True Story of Life, Love, and Prison Breaks', nastao je film u američko-francuskoj koprodukciji, koji je koštao oko $13,000,000.John Requa i Glenn Ficarra su zajedničkim snagama adaptirali scenario i režirali, nastojeći da celokupnu filmsku priču, oboje vedrim tonovima, unoseći komiku koliko god je to dozvoljeno u ekranizaciji jedne neobične životne priče.Pošto je preživeo saobraćajku, Steven Russell odlučuje da korenito promeni sopstveni život.Napušta posao, suprugu i ćerkicu, seli se u Miami i nalazi partnera Jimmyja (Rodrigo Santoro).Shvata da je gay i želi da vodi buran život sa stilom, provodeći se po mondenskim letovalištima.Ali takav način život je prilično skup, pa domišljati Steven počinje sa prevarama, što ga neminovno odvodi u zatvor.A tamo upoznaje čoveka svog života.To je naivni, dobronamerni, nežni plavokosi mladić - Phillip Morris (Ewan McGregor)...Ova romantična komedija jeste u neku ruku specifična, iz razloga što ovde pratimo romansu između dvojice odraslih muškaraca.Radnja obiluje urnebesnim scenama, gde Carrey na sebi svojstven način tumači lik jednog izuzetno lukavog, inteligentnog čoveka, koji uvek pronalazi načine da ostvari zacrtane ciljeve.Veoma dobar je i Ewan McGregor, kao miran, povučen tip, koji pažljivo bira svoje partnere.Ono što pomalo smeta jesu tolike avanture kroz koje prolazi glavni lik, a što deluje pomalo neverovatno (i teško za poverovati), imajući u vidu da je sve navodno bazirano na istinitim događajima.Naravno da jako brz ritam filma, narušava samu konzistentnost radnje, a povremeni 'izleti' u prošlost dodatno otežavaju prosečnom gledaocu da isprati sva relevantna dešavanja koja su od vitalnog značaja za sudbine dvojice zaljubljenih golupčića. Krajnji sud jeste da je ovo ipak samo prosečna komedija, bez obzira na izražene aspiracije da se nametne kao jedna komično-žalosna filmska priča iz svakodnevnog života.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ugodno iznenađenje...Jedna od najboljih Carreyevih uloga

U početku sam mislio da će ovo biti još jedna u nizu Carreyevih komedija (čiji sam inace ljubitelj) no I LOVE YOU PHILLIP MORRIS me uistinu ugodno iznenadio.Mješavina drame i komedije sa dozom crnog humora je ovdje savršeno posloženo,a Carrey i McGregor briljiraju.Ruku na srce mislim da je velika greška Akademije što Carrey nije nominiran...Možda zbog tematike,ali Carrey je i inace podcijenjen(sjetimo se samo Truman's Showa) Film toplo preporucam jer je zbilja odlican i pravo osvjezenje u moru klišeja.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odličan film. :)

Slažem se s ovim da je film dobar jer ima i smiješnih scena, a ima i scena koje vas skoro rasplaču. Od Jim Carreya nisam ni očekivala ništa manje. Ipak su svi njegovi filmovi super smiješni. :D

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odličan ^^

Odličan film. Ima scena za umrijeti od smijeha, a ima i scena za plakanje. Jim Carrey i Ewan McGregor su savršeni. :D Film koji vrijedi pogledati. :)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odličan!

Odličan film, 5+!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Gay ljubav smješan i jako zabavan film

nisam bio nikada u kinu, a da sam čuo toliko smjeha u publici ili frajera "muškarčina" koji su ostali u čuđenju, sa spikom daj nemoj me je... itd. šta je ovo.... mislim da je se radilo o hetro ljubavi film bi bio obična ljubavna komedija...ono klasična kakve se štancaju.... no nije riječ je o gay paru...film je snimljen po istinitom događaju...glavni protagonist filma je u zatvoru doživotno.... svakako pogledati....ako imate ili ako nemate predrasuda o gay populaciji....još jednom ponavaljam zabavan i jako smješan film.... samo nisu trebali o Gay ljubavi općenito ne volim pretjeranu ljubav u filmu vječnu jaču od svega itd. no pogledati film svakako....i obavezno...iako da je riječ o hetro paru ne bi bio ništa posebno...prosjek...no ovako je jer koliko ima ovakvih filmova? samo jedan, ali vrijedan i da ne nisam gay

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju