Zla smrt

Why have you disturbed our sleep...

Grupica ljudi je uzela kameru u ruke i snimila Evil Dead, doslovno. Sam Raimi je dokazao da se s puno mašte može napraviti puno toga dobroga, a ono što je nagomilano u ovom filmu dovoljno je i najzagriženijim horor fanovima. Naravno, ima horor filmova koji su kvalitetniji, bolji, glumački superiorniji, ali ovaj se film jednostavno uvuče pod kožu i gotovo. Najizrazitiji je ipak Sam Raimijev rad kamerom koji je inovativan i prepoznatljiv. Loše strane filma su naravno gluma, ali pošto je i sam film zamišljen kao neko ismijavanje horora možda je to i razumljivo. Legendarnih scena i posveta drugim filmovima je bezbroj i možda će film novim fanovima horor žanra izgledati u najmanju ruku idiotno, zapamtite rečenicu s početka priče; ovaj je film snimila grupica ljudi, doslovno iz ničega. Probajte vi uzeti kameru u ruku i snimiti nešto. Evil Dead rules

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

evil dead

gledao sam trilogiju davno davno i mogu reci da je jedna od najluđih trilogija.Prvi je zapoceo kao horor i mogu reci dosta dobar sa prepoznatljivom raimijevom scenografijom,drugi je trebao biti valjda horor a ispao je sprdacina,treci je teska sprdacina u kojoj sam pisao od cereka.Vrlo neobicna trilogija ali vrijedna gledanja.Film je vrlo brzo dobio kultni status a raimiu otvorio vrata slave i priznanstva.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zla smrt 1,2,3

Gledao sam ih u vrijeme kad su izlazili,crkavo sam od straha :-).I sada imaju onu misticnost koju horor treba da ima.Kultni su ovo filmovi ljudi.Oba dijela + Knjiga smrti treci dio,sto je bas pretjeran.Ali recimo scena kada zenska u vikendici u sumi pogadja karte je extra.Ima takvih dosta.Necu komentarisati stil filma,CGI,ili pricu.Sve je DA,kič,ali takav kič koji treba svaki filmofil da ima.Moja preporuka uz ugaseno svjetlo..ocjena defakto 5!

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju