Otimači

Pljačka u sred bela dana

John Luessenhop režira adrenalinsku akciju po zajedničkom scenariju koji je napravio s trojicom saradnika:Peter Allen, Gabriel Casseus i Avery Duff.U centru zbivanja je grupa pljačkaša banaka koji su uvek korak ispred policije.Kada izađe iz zatvora njihov nekadašnji pajtos, Ghost (Tip T.I. Harris) i ponudi im unosan posao, vezan za pljačku blindiranog vozila, ekipa posle kraćeg premišljanja prihvata dogovor.No stvari kreću neplanirano i ubrzo su pljačkašima za petama dvojica detektiva - Jack (Matt Dillon) i Eddie (Jay Hernandez)...Dinamična radnja, gde se kadrovi munjevito smenjuju, glavna je odlika ove zapaljive akcije, uz neizostavnu vratolomnu vožnju na užarenim ulicama Los Angelesa.Jaka glumačka postava je svakako adut filma, ali realno je pomenuti da ovde niko nije posebno iskočio iz kalupa jasno profilisanih likova (policajci i lopovi).Radnja filma je u granicama očekivanog (x-puta viđenog), s tim što ovde imamo pomalo (samo za neke) neočekivan kraj.Prikaz psiholoških profila bitnih likova, ne ostavlja mogućnost prosečnom gledaocu da napravi suštinsku razliku između dobrih i loših momaka, jer svi deluju nekako fino, na momente čak i bezazleno nevino.Ovo je definitvno film gde znamo šta možemo da očekujemo, pa tako dobijamo lagodnu zabavu, koja se ruku na srce, brzo zaboravlja. Dometi filma kreću se u granicama proseka (možda neki jači prosek), ali osnovna svrha njegovog postanka je na kraju ipak ispunjena, pa zato može da se gleda bez nekih velikih očekivanja, od čiste puke zabave, preporučljive za dokolicu.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dinamičan a

Dobar je ovaj film. Puno bolji od mnogih razvikanijih naslova kakve imamo prilike gledati u posljednje vrijeme. Baš sam se fino zabavio gledajući ga. Matt Dillon je odličan, a i ostali nisu razočarali.Pravo osvježenje žanra. Zanimljiva priča.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

O.K.

dobar film, isplati ga se pogledat, ništa spektakularno ali zanimljivo vec mi je dosta filmova di policajac na kraju bude heroj, tak da je ovo pravo osvježenje

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju