Lovac na trolove

TrollHunter

U „TrollHunteru“ možete naći humor, strah, napetost, vladine tajne i predivne eksterijere pomiješane u priču o studentima koji tragajući za ubojstvima od strane medvjeda, niti ne slute da će krenuti u lov na trolove s Hansov, čovjekom zaduženim upravo za to. Norveška kinematografija je uvijek bila odlična i ovaj novi uradak André Øvredala je zaista maštovito i zanimljivo napravljen s omanjim budžetom nešto većim od 3 milijuna dolara. Uzimajući format mockumentarya (fikcija prezentirana kroz dokumentarac), Øvredal većinom snima film na impresivan način običnom ručnom kamerom, te uz kompjuterski prikaz trolova koji je također većinom vrlo dobro napravljen; ponovno se potvrđuje činjenica da se najluđi, najinventivniji filmovi snimaju izvan Hollywooda bez ogromnih budžeta. Vlast taji postojanje trolova i to je praktički metafora za današnje stanje u kojem su trolovi zamijenjeni svim ostalim stvarima, poput ratova ili pojedinih podataka, a trolovi koji obožavaju jesti kršćane su odličan humor od strane Norvežana koji većinom žive potpuno neopsjednuti religijom. Glumačke izvedbe studenata su redom vrlo realno odglumljene, dok komičar Jespersen odlično portretira Hansa. Negativne strane su svakako duljina, te ponekad i neujednačenost radnje ali ovaj film vrijedi pogledati jer takvo šta zasigurno prije niste pogledali. Također zanimljivo je da su Amerikanci već spremni za američki remake, pa bi bilo dobro za sve koji žele vidjeti film koji je jednostavno drugačiji, da pogledaju „TrollHunter“ prije nego što ga Amerikanci unište kao što je to slučaj s bezbroj remakeova.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

trolovi koji mrze kršćane, hm?

jel treba dalje išta pisati o ozbiljnosti filma i radnje kao i o tome tko je ovdje ciljna publika.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Film je super

Pošto su prva dvojica komentatora manje više sve rekla ja mogu samo reć da se u potpunosti slažem s njima. :)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Lovac na trolove

Nekoliko puta sam slusao,citao o trolovima, afrend moj,zivi u tom kraju,pa sam ga nakon gledanja kontaktirao. On kaze da je citava Norveska u cudu, kako je taj film dobio izlaznu vizu. Piotao sam ga da li zna ista o trolovima, rekao je da slusao o njima svaki dan i da mu mnogi zavise sto je musliman! Sam film, meni se dopao radi toga sto napokon vidim nesto, ane sve u mraku. Zbog jake i jednostavne price. Zbog fluidne radnje i zgodnog kraja filma. Pove neobican film. Pogledajte ga.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dobar, vrlo dobar.

Nahvaliti film a ne odati sadržaj... da već me je pretekao ovaj u opisu, no... Dobar film, radnja, gluma, ideja, ma sve je 5. U nekoliko navrata sam se zapitao (ovo dramatiziram): ovbo je dokumentarac ili igrani film? Ne ozbiljno film je za pogledati i ostati zatečen kvalitetom uratka.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

da da

film je dosadan i naporan!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju