U tuđoj koži

Magična fontana

Od autora ‘Wedding Crashers’ Davida Dobkina, stiže nam uvrnuta komedija.Tema kojom se bavi jeste već prilično izlizana fora.To je zamena identiteta dvojice najboljih prijatelja, koji su sušta suprotnost jedno drugome.Krivci za ovakav kliše-scenario su Jon Lucas & Scott Moore (‘The Hangover’).Dakle, nakon jednog dobrog zezanja dvojica ortaka, Mitch Planko (Ryan Reynolds) i Dave Lockwood (Jason Bateman) međusobno se optužuju i zavide jedan drugome na aktuelnoj životnoj situaciji.Ovaj prvi je lenčuga i zapravo nikada nije sazreo (snima niskobudžetne porniće), a drugi je miran porodični čovek, jako posvećen advokatskoj karijeri.Kada u pripitom stanju izgovore ‘budi malo ja’, dok obojica istovremeno uriniraju u fontanu, neobjašnjiva magija uspeva da im zameni tela…Sirovi humor ispunjen vulgarnostima, gde ima mesta i za golotinju, uz normalno mnoštvo psovki, samo potvrđuje uspostavljeni trend u produkciji današnjih komedija u Hollywoodu.A to znači:što bizarnije, što uvrnutije, to je bolje, valjda prijemčivije ukusu većeg dela publike.Pitam se gde je nestao zdrav smisao za humor? Da li je ovaj svet potpuno poludeo, a da neki (u koje i sam spadam) to još nisu primetili? Dobro, da ne preteram, postoje i dobre stvari kod ove komedije.Tu pre svega mislim na par zapaženih glumačkih performansa.Jason Bateman je relativno dopadljiv, a i Olivia Wilde je na prihvatljivom nivou (njen naglašeni seksipil samo podstiče maštu).Ryan Reynolds je iritantno loš (ipak ovde se ne radi o teen-komediji, gde se glupirao do mile volje), a Leslie Mann je dozlogrdila i Bogu i ljudima, svojim manje-više istovetnim rolama.A da ne zaboravim i da pohvalim iskusnog Alana Arkina u efektnoj epizodi Mitchovog oca. Očigledno da je ovde najveći problem bljutavi scenario, iako poseduje par pristojnih komičnih sekvenci (recimo scene sa klincima).Pokušaj da nam se prenesu neke poruke na kraju samo delimično uspeva, jer posmatranje dvojice muškaraca u tuđoj koži nesumnjivo traži od prosečnog gledaoca, visok nivo tolerancije da sve to ‘proguta’.Meni je to nekako i pošlo za rukom, ali generalno ova komedija nije donela ama baš ništa novo, posebno, osvežavajuće.Neobavezna, instant zabava koja se lako prati i još lakše zaboravlja, odmah nakon odjavne špice.

Ocjena recenzije: 4.83 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Već viđeno

Postoje puno bolji filmovi na ovu temu, kao npr.Freaky friday, kojeg radije preporučam za gledanje. Film me je nasmijao nekoliko puta, ali ipak nije sjajna i urnebesna komedija. Ima par uznemirujućih scena s bebama, uvredljiva je prema ženama, čak i muškarcima, iako su oni glavna okosnica radnje. Samo ću još dodati kao plus filmu, pojavu glumca Ryana Reynoldsa, koji je (bole me oči) zgodan. ;) :)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Pod obavezno pogledati

Pri odlasku u kino očekivala sam još jednu u nizu dosadnu, otrcanu i već viđenu komediju, no... FILM JE ODLIČAN. Smijala sam se doslovno do suza i kada vam već postane neugodno jer je scena završila prije 1min, a vi se i dalje smijete.. :) Nećete požaliti. Gluma izvanredna!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

the change up

Totalno bezveze. Izvikan film koji nije ni dečiji zbog raznih vulgarnih scena, a nije ni za odrasle jer je radnja bajkovito dosadna. Očekivala sam mnogo bolju komediju. Pozitivna strana filma je što se ipak neke pouke mogu izvući iz njega.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Smijeh do suza!

Ne sjecam se kad sam se ovako ismijao! Predobar film!!! Svakako pogledati!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

U tudjoj kozi..

Ljudi, pogleti pod obavezno ! Mrak film, ismijao sam se momacki :-). Odlicna tema, blesava radnja, bas dobar film!! Moja preporuka!

Ocjena recenzije: 3.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju