Veza bez obaveza

Odlična romantična komedija

Trenutno su romantične komedije,uz horore,najizlizaniji i najistrošeniji filmski žanrovi koje unatoč tomu,Hollywood i dalje svake godine neumorno štanca.Unatoč predvidljivoj radnji i svima poznatim klišejima,romcomovi svake godine i dalje stoje pri vrhu box office ljestvice.Kritičari ih,međutim,preziru iz dna duše.Smatraju da je romcom žanr koji služi samo za puštanje mozga na pašu i zaboravljanje briga i problema.Tu se sa njima mogu složiti.Međutim,tu i tamo se pojavi romcom superiorniji od svojih predhodnika.VEZA BEZ OBAVEZA je jedan od takvih.Nemojte me krivo shvatiti ne radi se ovdje o remek djelu već o djelu koje se zasigurno može nazvati jednom od najboljih romantičnih komedija zadnjih godina.Najveće zasluge valja pripisati scenariju tj. orginalnijem i inteligentnom pristupu priči i razvoju likova,ali prvenstveno briljantnoj glumačkoj postavi sa naglaskom na odlične Milu Kunis i Justina Timberlakea.Kemija i spontanost između spomenute dvojke su toliko jaki i uvjerljivi da imate dojam da su glumci doista postali likovi koje glume,a tome značajno pridonose inteligentno osmišljeni dijalozi.Timberlake se dokazao kao odličan glumac za ovakav tip filmova i mogao bi postati superzvijezda romantičnih komedija kao što je to bio Hugh Grant 90-ih.Mila Kunis,netipična ljepotica doslovce zrači seksipilom i bez sumnje će biti nova vladarica Hollywooda.U sporednim ulogama briljiraju uvijek uvjerljivi Woody Harrleson i Richard Jenkins,po meni jedan od najboljih "sporednih glumaca" svih vremena.Za kraj preporučam još jednu modernu kvalitetnu romantičnu komediju,TA LUDA LJUBAV sa Steveom Carellom,Juliane Moore i Ryanom Goslingom koja je možda čak superiornija Vezi bez Obaveza.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Samo nam još fali ljubav

Hollywood godišnje izbaci na desetine rom/kom filmova pred izbirljivom publikom, nakon čega usledi reakcija nemilosrdnih kritičara u raznim medijima, pa tako ono što smo gledali, uglavnom bude podvgrnuto žestokim kritikama, sa argumentima 'za' ili 'protiv' nekog filma. Odavno je postalo jasno da su nove, sveže ideje od presudnog značaja, hoće li neka filmska priča (nezavisno kako je žanrovski orijentisana) da ima prođu u udobnim bioskopskim salama, pred znatiželjnim gledaocima. Polivalentni i jako talentovani filmski radnik, Will Gluck ('Easy A') režira ljubavnu priču, stavljajući dvoje glavnih junaka u nesvakidašnju situaciju, van stereotipa na koje smo obično navikli.Dvoje mladih ljudi su pravi urbani likovi, koji hoće da naprave karijeru u poslu kojim se bave. Postepeno ih upoznajemo kako se priča razvija od momenta kada su njih dvoje potpuni stranci, preko poznanstva poslovne prirode, da bi se između njih razvilo prijateljstvo.A onda, uprkos svemu kod njih dvoje počinje da radi hemija, bez obzira što tako nešto nije bilo u planu ili možda u njihovom poslovnom rasporedu.Radi se dakle o potpuno prirodnim ljudima, mladiću i devojci koje je sticaj (slučajno srećnih) okolnosti spojio.Normalno da i oni prolaze kroz različita emotivna stanja, pa otud možda i toliko cinizma u njihovim britkim dijalozima, uz puno jednostavnog humora i nešto malo ironije. Zasluge za priču idu na račun troje saradnika:Keith Merryman, David A. Newman i Harley Peyton.Will Gluck je uz njihovu pomoć, adaptirao priču u dopadljiv, 'dobro upakovan' filmski scenario.Kako je dobar deo filmske radnje usmeren na odnos devojke iz New Yorka Cityja, Jamie (Mila Kunis) i momka iz L.A. Dylana (Justin Timberlake) logično je da oni nose ceo film na svojim plećima.A gluma koju su prezentovali nije loša, mada je olakšavajuća okolnost (po njih normalno) što poseduju jako dobar fizički izgled, a što im je 'pomoglo' da iznesu likove koje nekoliko puta vidimo zajedno u krevetu (o špekulacijama da li je na setovima stvarno bilo nešto između njih ne bih ovom prilikom).Da bi ugođaj bio potpun, svoj doprinos dali su i neki sporedni likovi.Moram spomenuti Tommyja (Woody Harrelson), sportskog novinara koji deli besplatne savete mladom Dylanu, kao i lik njegovog oca, Mr. Harpera koga je ubedljivo odigrao iskusni Richard Jenkins.U cilju postizanja željene autentičnosti, setovi su odrađeni na lokacijama uvek zanimljivog New York Cityja (Manhattan) i suncem okupanog L.A.Nekoliko efektnih muzičkih numera doprinosi podizanju kvaliteta ove romantične, ali neobične komedije.Moja očekivanja su ispunjena i ovo jeste film koga mirne duše i čista srca mogu da preporučim.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Bez veze s vezom

Ovaj film će vam odgovarati ako imate 13-19 godina. Ma, veza bez veze.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ni za ni protiv

Glavni glumci su mi neodoljivi u filmu, odlično odglumljeno. Osjete se tenzije, osjećaji.. Film je predvidljiv. Ok za večer kada Vam se ne da previše razmišljati. Nema humorističnih situacija. Možda je previše okrenut na tu seksualnu stranu veze.. previše klišeja... Ukratko, ok film.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Friends with Benefits

sviđa mi se........ako zbog ičega onda zbog MILEEEEEEEEEEE KUNIS......MALA JE SEXY.... preporučam

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

slabašno

Dakle u kratkom vremenu drugi film iste tematike koji bi trebao biti zabavan, ali jednostavno nije. Ništa ne propuštate ako ga preskočite.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Jao

Mila je seksi, stvarno je. Ali ako želite gledati neki seksi film onda ovaj definitivno nije za vas. (Hoću reći čak je i film After sex s Milom Kunis između ostalih neafirmiranih glumaca simpatičniji od ovog filma.) Justin navodi na aseksualnost, ne samo kada zapjeva u filmu (što je sasvim nepotrebno, Mili Kunis smiješno, nama gledateljima gadljivo) već i kad se nasmije, progovori, a da ne govorim kad se seksa. :) Je li nam trebao još jedan film na ovu temu? Rekla bi - NE! No strings attached, iste tematike, s Natalie Portman i Ashtonom Kutcherom daleko je uvjerljiviji, interesantniji i smješniji uradak od ovoga, kojemu teška srca (jer sam mu se prethodno veselila) dajem dvojku.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju