Ratnik

Vrlo dobar film

Iskreno nisam dugo htio pogledati taj film, ali došao je na red pa reko da ga pogledam. Prvih 15 min mi je bilo poprilično zamorno i cijelo vrijeme se nisam mogao fokusirati na priču i na film. Kako je film odmicao postajao je sve zanimljiviji i priča privlačnija. Poprilično lijepo opisana situacija između oca i sinova koji imaju vrlo teške razmirice i uopće se ne slažu, ali jednostavno imaju nešto što ih spaja, a to je MMA. Zanimljiv mi je način na koji su opisali lik starijeg brata gdje je on srednjoškolski profesor fizike i njegov način predavanja je poprilično zanimljiv, pogotovo kada je objašnjavao onoj djevojci 3. Newtonov zakon :). Mlađi brat opet ima previše tereta kojeg nosi na svojim leđima i mogu reći da je tu ulogu Tom Hardy jako lijepo iznio, jednostavno sam se mogao uživjeti u njegovu ulogu i osijetiti taj bijes, ogorčenje i želju da učini nešto dobro (da pomogne onoj udovici). Pogotovo je to bilo očito kada je ulazio u ring i pri prvom napadu na protivnika. Same borbe su jako lijepo odrađene, naravno kao što je već jedan recezent rekao malo vjerojatno bi i jedan i drugi bili u finalu, čak bi prije pomislio da bi se međusobno borili u polufinalu ili četvrtfinalu kako to inače biva u stvarnosti, ali ipak je ovo film i tako je i trebalo biti da se oni bore u finalu. Jedino kroz trailer sam posve drugačije shvatio film, mislio sam da će oni u pol filma početi skupa trenirati i da će skupa doći na turnir, ali ovako je čak i bolje. Sami završetak. Malo mi je neočekivano bilo to da je Nick Nolte nakon onoga u casinu ponovo uhvatio bocu i tablete, ali kada sam malo bolje razmislio i kada sam vidio njegov izraz lica sve mi je bilo jasno. Sama završna borba, poprilično zanimljiva i nije mi bilo jasno od početka tko će pobijediti, ali kasnije kada sam razmišljao pomislio sam da će ipak stariji brat pobijediti što je bilo. Poprilično lijepo odrađen taj zadnji dio, jedino možda bih ja napravio da i stariji brat digne ruku mlađem kao da su obojica pobjednici i još i da mu žena uđe u ring, pogotovo kada sam vidio da trener od starijeg nosi onu akreditaciju i ide prema izlazu iz ringa, ali i ovako je dobro. Sami kraj me malo ostavio razočaranog, zato što sam se nadao da će pokazati jesu li podijelili novac, je li ovaj vraćen na posao, jesu li sva trojica ipak spojena. Vjerujem u happy end pa mislim da je sve super prošlo, ali opet mogli su još par scena nabaciti u kojima bi to objasnili. Samom filmu dajem 4 zbog malo dosadnijeg početka i nedovršenog kraja.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

odličaan :)

vidjela sam trailer nekoliko puta kroz prošlu godinu i svaki put rekla e ovo neću gledat...nisam nikad bila preveliki fan filmova u kojima se prebijaju...osim rockya i boksača nisam gledala niti jedan drugi...ali nakon što sam otkrila Toma Hardya morala sam pogledat ovaj film i nisam se pokajala....film je stvarno odličan....bez problema sam gledala i borbe...bilo je brutalno,ali fantastično napravljeno...za glumce sve pohvale, za već spomenutog toma samo riječi hvale, scena s ocem u hotelu, na kraju filma prekrasno nešto (mislim da od njega možemo očekivati još puunooo toga). Nick Nolte odličan, uloga bivšeg pijanice mu je sjela ko budali šamar, a Joela prvi put vidim i mislim da je stvarno dobro iznio svoju ulogu. Sve u svemu film je za 10, i svima preporučujem :D

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

iznenađujuće dobar

vrlo dobro - vrlooooo dobroooo!!!!!!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Nolte spašava film

Ljubitelj sam sportskih filmova...Svjestan sam da su gotovo svi rađeni po istom principu...Karizmatični glavni junak sa tuznom zivotnom pricom ili problematična momčad,mudri trener koji se osobno poveže sa glavnim likom,žena koju glavni lik nakraju osvaja te dirljivi,pomalo patetični no nakraju uspješni put do pobjede.U tom je stilu snimljen i RATNIK za kojeg nakraju mogu reci da je vrlo dobra sportska drama,sa odlicnim glumackim izvedbama i vjesto snimljenim borbama.Unatoč tomu, film nam ne daje nista novo,nista intrigantno po cemu bi ovaj film upamtili.Najvise zamjeram na KRAJU filma,čini mi se da je puno stvari ostalo nerijeseno i nerazjasnjeno.Međutim,konacnu ocjenu podize legendarni Nick Nolte koji je po meni trebao zaraditi Oskara za svoju briljantnu izvedbu.Preporucam da pogledate RATNIKA koji iako ne nudi nista preorginalnog,jamci vrhunsku zabavu uz odlicne glumce i dirljivu pricu.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Napeto

Ono što me se najviše dojmilo u ovom filmu je što, za razliku od drugih filmova ove vrste, nekako nemaš favorita. Iako se već unaprijed zna da će se na kraju boriti dva brata, opet sam očekivala da će jedan od njih ipak biti negativac ili za nijansu negativniji pa ću se prikloniti ovom drugog i navijati za njega. Ali ne, oba su na svoj način heroji i želiš da pobijede i mučno ti je pomisliti da bilo koji od njih izgubi. Upravo zbog toga mi je film bio toliko napet i zanimljiv. A Nick Nolte je odigrao vrlo upečatljivu i dirljivu sporednu ulogu.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odlican

Kako je samo dobro odglumio Tom Hardy. Naježio sam se kada sam ga gledao. Lično ne volim da gledam filmove gdje ima mnogo tuče, ali sam se odusevio glumackom ekipom. Ocjena: 5

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ratnik

Pravi ratnički film. Rat u obitelji i u ringu. Za mene izvrsno.Dugo već nisam gledao tako dobar film.

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ratnik

Ma necu tupiti previse kako je film ovakav ili onakav,reci cu samo par stvari. S obzirom da sam i sam u vodama MMA, gledao sam ovaj film sa gustom, mada, ni ja ne volim bas ovakve filmove.Ali kicma me zabolila u njihovoj zadnjoj borbi :-)..Stvarno dobar film o porodicnim problemima, i bratskoj ljubavi,moja ipak pobijedi.Super film..

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Mixed Martial Arts

Filmska priča o jednoj rasturenoj porodici koje će različiti motivi i interesi ipak ponovo zbližiti.Paddy Conlon (Nick Nolte) bivši trener, nekadašnji alkoholičar i otac dvojice sinova, koje je život odveo na različite strane.Mlađi sin, Tommy (Tom Hardy) koji je ostao da živi s majkom (do njene prerane smrti), služio je u US-marincima u Iraku, a sada pokušava da pronađe smisao daljeg životarenja. Stariji sin, Brendan (Joel Edgerton) predaje u srednjoj školi i živi skromno u bračnoj zajednici s suprugom Tess (Jennifer Morrison) i maloletnim detetom.Kada saznaju za turnir nazvan 'Sparta' u Atlantic Cityju, na kome će se okupiti odabranih 16 u mešovitim borilačkim veštinama, braća se prijavljuju. Svako ima svoj motiv da osvoji nagradu u visini od $5,000,000, po principu 'pobednik nosi sve'...Gavin O'Connor potpisuje se kao autor ove istinske sportske drame, bazirane na priči 'Warrior', koju je zajednički napisao s Cliff Dorfmanom.U adaptaciji priče u dopadljiv filmski scenario pomogao im je Anthony Tambakis.Višeslojna priča koja se fokusira na oca i dvojicu otuđenih sinova, ima svoj tok gde se gledalac upoznaje sa svim bitnim likovima, dok prati pripreme braće za učešće na pomenutom turniru, a potom i tokom njegovog trajanja (na kome defiluje galerija raznih opakih likova, čije je naglašavanje nepotrebno u kontekstu same priče, kao npr. slučaj s onim Kobom). Kroz smenu kadrova iz ringa i kadrova u kojima su smeštene životne storije braće, radnja filma dobija na dinamici, povećava se nivo adrenalina i naravno na samom kraju sledi brutalno skrojen rasplet.Takav kraj ipak nam plasira fino upakovanu poruku, ma koliko to bilo možda patetično i očekivano.Najveći kvalitet filma jesu glumačka izdanja, jer Nick Nolte briljira, ali u mnogim zajedničkim scenama, ništa slabiji nisu ni talentovani Tom Hardy, kao ni Australijanac na privremenom radu u Hollywoodu - Joel Edgerton.Obojica su maestralno izneli likove braće, koje život nije mazio, pa otud tolika količina emocija u kreaciji njihovih rola, što svakako podiže kvalitet filma na jedan viši nivo.Na osnovu toga lako se izvodi zaključak da je ovo jedan 'težak' film, koji nam daje autentičan prikaz nekih slika iz života koje ne moraju uvek da budu lepe i dopadljive.Krajnja presuda bila bi da se radi o jako, jako dobrom, čak bi se moglo reći odličnom filmu, sa par sitnijih zamerki u scenariju, koje odlična gluma i vešta režija marginalizuju u potpuno zanemarljive propuste.Stoga film mogu da preporučim, uz konstataciju da neće biti nikakvo iznenađenje ako bude svrstan u rang filmova nominovanih za prestižnog Oskara.

Ocjena recenzije: 4.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Warrior

Zaista nisam imao velika očekivanja od ovog filma nakon odgledanog trailera, ali pružio sam šansu „Warrioru“ i jako mi se svidio. Vrlo vješto redatelj i jedan od scenarista filma O'Connor balansira radnju, te nam svakom novom scenom otkriva ponešto više o glavnim protagonistima filma; zapravo jednoj disfunkcionalnoj obitelj koja se sastoji od oca i dva sina koji nisu ničim povezani zbog događaja u prošlosti. Veže ih jedino ljubav prema sportu, konkretno borilačkim vještinama ili još konkretnije MMA (mixed martial arts). Svaki od dvojice braće ulazi na najveći turnir nazvan Sparta iz kojeg pobjednik odnosi 5 milijuna dolara, s različitim razlozima koje ne bih ovdje otkriva zbog onih koji možda nisu gledali film. Ono što osvaja je priča, koja vrlo dobro napisana, gdje se posebno ističu dramaturški momenti, od kojih je jedan meni posebno fenomenalan (Tommy i njegov otac u sobi). Gluma je na vrhuncu, Nick Nolte je zaslužio barem Oscar nominaciju za sporednog glumca u njemu poznatoj ulozi bivšeg alkoholičara, dok Tom Hardy još jednom pokazuje svu svoju raznolikost glumeći Tommya iz kojeg isijava bijes. Nevjerojatno dobro je Hardy tog lika prenio na ekran. Treba i spomenuti Edgertona koji se najmanje ističe u spomenutom trojcu. Mane u filmu sigurno treba tražiti u maloj vjerojatnosti da bi Brendan na tako jakom turniru dogurao tako daleko, kao i liku Kobe, nepobjedivog ruskog borca koji je potpuno nepotreban u filmu. I to ne samo zbog njegove naglašene nacionalnosti (što pomalo podsjeća na Draga iz „Rockya 4“), već i zbog činjenice što glumac koji utjelovljuje Kobu ne može biti manje Rus ili ne može biti više Amerikanac, što na kraju i jest. Iako na samom kraju velikog i neočekivanog preokreta nema, „Warrior“ posjeduje određenu energiju koju je nemoguće lažirati. To je film sa srcem, dramaturški vrlo dobro zamišljen, ne i odlično, te funkcionira i kao sportski film. Preporučljivo!

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ratnik

Osim sto u biti ne volim ovakve filmove, jer se uvijek iznerviram, nakon sto sam gledao par trejlera, i "kako se snimao" na HBO. odlucim ga pogledati. Da budem iskren, isprva sam mislio da je to onaj film u kojem glumi Mark Valberg, i taj je o boxu, pa skinem ovaj. Za cudo na IMDB-u ocjenjen je sa 8.3. Visoko covjece. Mene nije kako bas dojmio, ali jeste dobar film. Snimljen vrhunski, i dosta dobar koncepcijom, film.Prica je o vrsti borbe MMA Mixed martial Arts), ne box, i dobra cetvorka sa moje strane prati ovaj film..

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju