Ted

Zabavno

Zgodan film, dobri glumci, solidna zabava bez prevelikih očekivanja. Prvu polovicu filma odgledala sam bez daha, drugi dio bio je malo naporniji. Ima klišea, i Ted(medvjedić) je definitivno pretjerano vulgaran (moglo je i bez toga), ali ipak je film dobra zabava. Nije mi u cijeloj priči baš jasno kako Lori to sve podnosi, stvarno je oličenje strpljivosti (ili je jaako zaljubljena), svaka joj čast. Većina nas bi odavno dala petama vjetra... Ok, to je film, nije stvarnost, i plišani medvjedići ne oživljavaju, pa zašto onda ne bi mogla u filmu biti i jedna skroz čudna cura koja godinama podnosi dečka koji je skupa sa svojim plišanim medom svaki dan napušen? Na čemu je ona?!

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Božićno čudo

Davne 1985. godine, usamljeni dečkić dobija plišanog medvedića kao božićni poklon.Na Badnje veče poželi da igračka oživi, kako bi mogao s njim da se druži.I gle čuda, ujutru na dan najvećeg hrišćanskog praznika - želja mu je uslišena.Prošlo je nekih 30 godina, a dečkić John (Mark Wahlberg) se razvio u nezrelog muškarca koji zajednički provodi vreme (i krade Bogu dane) s njegovim najboljim ortakom - medvedićem Tedom (glas Seth MacFarlane).Pod pritiskom svoje ljupke devojke, Lori Collins (Mila Kunis), John mora da odraste i postane čovek.A to znači i da se odvoji od svog nerazdvojnog prijatelja Teda...Seth MacFarlane potpisuje uvrnutu komediju koja govori o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi.Scenario koji je Seth odradio uz pomoć kolega (Alec Sulkin & Wellesley Wild), prožet je iskrenim emocijama, ali je istovremeno dovoljno apsurdan i na momente čak i vulgaran, da zaintrigira publiku.Ključna stvar je uvodni deo filma, jer onaj ko to 'proguta' definitivno prihvata ostatak radnje, a ostali verovatno neće da budu oduševljeni.Odličan kasting, jer iako se radi o kompjuterski animiranom liku, između medvedića i Wahlberga stvorena je dobra hemija.A i Mila Kunis se tu solidno snašla, demonstrirajući još jednom svoj glumački talenat, što je uz njen neosporni šarm, dovoljno za još jednu upečatljivu rolu.Vredno pomena je i angažovanje veterana Sama Jonesa, koga je proslavio 'Flash Gordon' iz razloga što je njegova minutaža savršeno uklopljena u kontekst same priče (žurka je više nego urenebesna).Niz dobrih fora u kombinaciji sa duhovitim dijalozima stvaraju više nego dobru zabavu, sa puno humora i pozitivne energije.Ova nekonvencionalna komedija definitivno zaslužuje preporuku, jer se dosta razlikuje od mnoštva već-viđenih rom/komedija koje Hollywood neumorno štanca.Gledajte pa procenite i sami...

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dobar

Dobar , ali ne toliko dobar kao sta se prica .

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

kako za koga

Čula sam više komentara prijatelja koji su ga gledali - od melankoličnih do oduševljenih.. Ali s jednim se svi slažu - nije za gledanje s klinicima.. Koliko god je medvjedić sladak izvana, toliko je "pokvaren" iznutra :) Moj osobni dojam je da su napravili film iz samo dobre ideje i tu ideju su nam pokušali prodati kroz cijeli film.. Točnije, previše su se oslonili na lik Teda i njegove fore, spačke, vulgarnosti i sl. Mislim, nije to loše.. Ali po meni ne može nositi cijeli film.. Radnja se dobro razvija do pola filma, a onda lagano tone dok ne dosegne dubinu Marijanske brazde.. Tako dosadno i očekivano... eh... Negativac je preloš, da se zapitaš koji je njegov doprinos u filmu.. U vezi s time, mislim da se trebalo ići na drugačije rješenje... I da, u traileru su sve dobre fore :/ ako naprave nastavak, molim te Bože neka bude sadržajniji...

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kopija Fumily Guy-a

Oni koji su pregledali sve epizode svih sezona Family Guy-a složit će se da film ne nudi nešto puno novih fora i fazona. Naprotiv, dosta tih fora je ponovljneno u filmu, a čemu se i ne treba čuditi, budući da režiju i scenarij ovog filma potpisuje niko drugo nego kreator Family Guy-a, Seth MacFarlane. Lik Teda neodoljivo podsjeća na Briana Griffina iz Family Guy-a. Tu su, naravno, još neki likovi koji su doslovno preslikani iz Family Guy-a. Sve u svemu, film koji vrijedi pogledati i film uz koji se, posebno ako niste ljubitelj Family Guy-a, možete i dobro nasmijati.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ekstra

Jednostavno smiješan, zabavan, otkačen film koji se svakako isplati pogledati. TED je film kojem niti u jednom trenutku ne nedostaje ideje, smiješnih dijaloga i situacija. Ono što je najbolje kraj ostavlja dosta prostora i za potencijalni nastavak tako da nije isključeno da brutalnog, prekul medvjedića vidimo opet.

Ocjena recenzije: 3.8 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju