Nemoguće

odličan

nemam komentara gluma vrhunska svakako pogledati

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Razdvojena porodica

Baziran na istinitoj priči, koju je María Belón pretočila u potresnu ispovest, pod naslovom 'Lo imposible', snimljen je film koji se bavi sudbinom jedne porodice.Sergio G. Sánchez je iskustva španske porodice zahvaćene prirodnom katastrofom na Tajlandu, adaptirao u scenario, dajući nam nezaboravnu filmsku priču, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.Kako je projekat napravljen kao čisto španska produkcija, logično je bilo angažovanje nekog filmadžije iz njihove kinematografije. Poverenje je dobio Juan Antonio Bayona ('The Orphanage' iz 2007.).Odobren je budžet od €30,000,000 a radi autentičnosti, setovi su odrađeni na Tajlandu i na nekoliko atraktivnih lokacija u Španiji (Alicante, Barcelona, Madrid).Maria (Naomi Watts) i Henry Bennett (Ewan McGregor) zajedno sa svoja tri sina, stižu u ekskluzivno letovalište na Tajlandu - Khao Lak.Hteli su samo malo uživanja i opuštanja tokom božićnih praznika. Međutim, prvo jutro nakon Božića, dogodio se cunami, stvorivši ogromne talase koji su odneli sve pred sobom. Odmah nakon katastrofe, preživeli pokušavaju da pronađu svoje najmilije.Maria, iako teško povređena, u društvu najstarijeg sina Lucasa (Tom Holland) kreće u očajničku potragu za suprugom i svoja dva sina...Drama prožeta jakim emocijama, uspeva da nas blizu 2 sata drži prikovane za stolicu, u iščekivanju raspleta sudbine svih članova jedne sasvim obične porodice.Odlična glumačka izdanja pružaju Naomi Watts i Ewan McGregor, ali veoma prijatno iznenađenje su nam priredili deca-glumci, posebno se to odnosi na talentovanog Hollanda. Sjajan rad kamere, uz korektno odrađene specijalne efekte, uspeva da ostavi utisak, kao i da postigne autentičnost velike prirodne katastrofe koja je odnela brojne živote.Normalno da nam film šalje i poruke, provlačeći kroz radnju motiv opstanka, jake želje za preživljavanjem i ponovnim okupljanjem porodice, uz isticanje nekih ljudskih vrlina, kao što su: hrabrost, saosećanje prema ljudskoj patnji, solidarnost i ljubav prema bližnjem svom.Vredi pohvaliti i dobar rad šminkera (toliko krvi, modrica, sve je to odlično 'namontirano'). Fernando Velázquez je autor prikladne muzike, koja takođe daje svoj doprinos u postizanju visoke dramaturgije.Film zaslužuje najvišu ocenu, jer vas jednostavno osvaja, dira vas pravo u srce i oplemenjuje vašu dušu.Gledanje ovog filma jeste nezaboravno iskustvo s jedne strane, a s druge predstavlja pravi užitak za sve filmofile, bez obzira na afinitet prema određenom filmskom žanru.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Iznenađenje

Film koji me je potpuno iznenadio.Pozitivno.Nisam ocekivao nista od njega ali sam ga pregledao zbog Naomi koja ne zna izabrati los film.Tako je bilo i sa ovim filmom.Iznenađujece dobar film sa lijepom glumom,malo drugacijom atmosferom kao i mjestom radnje filma.Topla preporuka.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Osjećajno

Vrlo emotivan film, ima kadrova na koje se može pustiti suza posebno scena ispred bolnice kad se svi ponovno sretnu. Brutalno je jednostavan i zato imam dojam da nešto fali, ali zbog te jednostavnosti film je iskren i pokazuje pravu i istinsku borbu za život i za obitelj. Naomi Watts je savršeno odradila ulogu. Ocjena 4

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Malo ispod očekivanja

Ma ok je film, nije loš, ali nekako kao da mi nešto fali da bi doživljaj bio potpun. Iz poštovanja prema činjenici da se radi o istinitoj, vrlo potresnoj priči, nekako ne mogu loše ocijeniti film, a i sama sam zasuzila na nekoliko scena pa neka bude ocjena 4!

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jednostavno impossible ...

srca,jer film vjerno prikazuje dramu jedne obitelji baziranu po istinitoj priči!Obavezno pogledati!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jednostavno impossible

Jedna od najboljih drama poslednjih godina!Odlična glumačka postava od već iskusnih Naomi Watts i Ewana McGregora do mlađih glumačkih nada.Tko bar malo ne zaplače uz film,nema

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

***

odličan film, jako emotivan film, suze mi tekle svako malo... naomi watts predobra... ..film godine

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju