Riba zvana Wanda

Briljantno!

GENIJALNA KOMEDIJA!! Ovako su se nekoć radile komedije, koje nisu imale isprazan i traljav humor, kao skoro sve suvremene (voljele bi biti, ali nisu) komedije. John Cleese, ma cijela ekipa oduševljavaju!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Jos uvijek joj nema ravne

Remek djelo koje i nakon dvadesetak godina jos uvijek djeluje svjeze i urnebesno.Iako puna besprijekornih glumackih izvedbi prava zvijezda filma je scenarij.Priča se na orginalan i crnohumoran nacin sprda sa engleskom i americkom kulturom.A FISH CALLED WANDA nema jeftinih fora na prvu loptu,vec pametan humor zbog kojeg se Wandu moze gledati bezbroj puta.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

savrsenstvo

jedna od najboljih filmskih komedija ikad.moze funkcionirat na mnogo razina i stvarno je savrsen.crnohumoran pametan sve.iako su svi glumci sjajni u svojim gegovim i ludackom svijet mister c me osupnuo.ne samo da je napisao cijeli scenarij nego i odglumio jednu od najboljih uloga stoga zakljucujem da uz phytonvce najbolji huor jer dvije po mome misljenju najbolje komedije su potraga za gralom i riba zvana wanda savrsenstvo

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

NAJORGINALNIJA KOMEDIJA

Riba Zvana Wanda je uz Blues brotherse,Big Lebowski te komedije Stevea Martina jedna od najboljih i najorginalnijih komedija ali i filmova uopće.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Komedija za sva vremena

Ovo je jedna od najboljih komedija 80-ih, a po mom mišljenju i jedna od najboljih komedija koje sam dosada vidio. Sa ovakvom glumačkom ekipom, kvalitetnim scenarijem, iskusnim redateljem jednostavno se nije moglo ništa krivo napraviti. Posebno bih istaknuo kombiniranje američkog i engleskog načina života i kulture, koji ovdje predstavlja okosnicu za većinu komičnih situacija, i to je napravljeno fenomenalno. To je odlično vidljivo iz odnosa dva (po meni najbolja) lika u filmu- Otto (Kline) i Archie (Cleese).Kline glumi Otta (njegova možda najbolja rola u karijeri) tipičnog, samouvjerenog američkog kriminalca koji misli da sve zna o svemu, dok Cleese glumi Archieja, uštogljenog engleskog odvjetnika, koji se boji vlastite sjene i strogo se drži svakodnevne rutine života. Ne bi bilo pošteno izostaviti i druge : Jamie Lee Curtis (odlična o naslovnoj ulozi djevojke koja je spremna učini sve i prevariti svakoga da bi dobila što želi), Pallin (još jedan legendarni Pythonovac) u ulozi mucavog Wandinog brata i ljubitelja životinja, koji je briljantan u scenama kada mora ubiti staricu koja je svjedok pljačke, a završi ubijajući njene pse. Briljantna komedija koju će biti teško nadmašiti i koja je uvijek svježa i urnebesna bez obzira koliko ste je puta prije toga gledali.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

VRLO DOBRO OSTVARENJE...

Nisam baš siguran jeli ovaj film opravdao reputaciju o jednoj od najvećih i najpopularnijih komedija svih vremena, ali znam da sam se jako zabavio gledajući ga. Ono što najviše privlači kod ovog filma je velika glumačka ekipa. Jamie Lee Curtis, John Cleese, Kevin Kline i Michael Palin, svoje su uloge odigrali odlično. Vrlo dobar posao je odradio redatelj Charles Crichton. Jedino što me razočaralo kod ovog filma je premala doza humora. Naime, očekivao sam da ću se tijekom filma češće smijati. Ali svejedno, Riba zvana Wanda je vrlo dobra, pametna i donekle duhovita komedija koja se ne propušta. Ocjena filma: 4

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Jedan od najboljih filmova

Jedan od najboljih filmova ever! U njemu nijedna scena nije suvisna, a svaka je zabavna na svoj nacin. Zanimljivi su prikazi razlika americke i britanske kulture. Likovi su vise nego odlicno odglumljeni, nezaboravni. Doista film kojem se treba vratiti vise puta. I kupiti skalare za akvarij. But let's not call them lunch..

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kevin Kline's Flying Circus

Kako film u kojem glume dva pajtonovca (John Cleese i Micheal Palin) može poći po krivu? Nikako! Ovo malo remek-djelce kinematografije 80-tih zaslužuje svoje mjesto među 10 najboljih komedija svih vremena, a o glumačkim interpretacijama da ne pričam. Kevin Kline nikad nije bio smiješniji kao zli podli juda Otto, dok su John Cleese kao zbunjeni sudac Archie i Michael Palin kao mucavi brat Jamire Lee Curtis tako urnebesno zabavni da ćete se ovom filmu vraćati ponovo, i ponovo, i ponovo, i ponovo...... Čista sjajna petica!

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Uvijek dobar...

Ovaj film sam gledao prvi puta još kao klinac,s dakako totalno nerazvijenim filmskim ukusom. Tada me je oduševio i naravno dobro nasmijao,sad dosta godina poslje situacija je ista,film je zaista zanimljiv i inteligentno komičan. Gluma je vrlo dobra,a šta drugo očekivati od ovakve glumačke postave. Gledati i zabaviti se. Ocjena:4

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Fish Called Wanda (Riba zvana Wanda)

Jedna od najboljih komedija 80-ih, daje nam zanimljivu mješavinu komičnih situacija, ljubavnih "spletki" i misterioznosti. Odlične uloge Jamie Lee Curtis kao Wande i, po meni, najsmješnijeg "pajtonovca" John Cleese-a daje ovome filmu još veću dozu privlačnosti i topline. Iako imaju razliku u godinama, dobar su on-screen par. Ovo je film kojeg možete gledati mnogo puta i svaki put će vas nanovo nasmijati... Ocjena filma: 5!

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju