Loš odgoj

Los odgoj

Sta reci, da nisam znala tko je napravio film... vjerujem da bi pogodila. Tipican fim za Almodovara.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dobar

odličan fil,jedan od boljih...visoke pete su bolje!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Tipični Almodovar

Jako dobar film, dotiče se puno teških tema i sjajno prikazuje licemjerje koje nije tipično samo za Španjolce. Neobična naracija temeljena na flashbackovima samo pojačava dojam koji film ostavlja. Svakako pogledati, naročito ako ste i inače Almodovarov obožavatelj.

Ocjena recenzije: 2.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Obožavam Almodovara...

...i nije me razočarao niti ovaj put. Fantastična fotografija, režija, odlični glumci i uvjerljiva priča u koju se gledatelj bez problema može uživjeti. Zapravo, struktura filma je prilično komplicirana, radi se o tzv. "filmu u filmu", ali to je samo dodatni bonus. Jedan od vrhova europske kinematografije prošle godine.

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

neslano

Pedro ovaj put napusta svijet ocajnih i ostavljenih zena u nadrealistickim situacijama i okrece se nesto ozbiljnijim (i rekla bih osobnijim) temama. Mnogi su ostali neugodno iznenadjeni ovim napustanjem „formule uspjeha“ voljenog nam spanjolca (mozda se isto desi kad Kusturica dovrsi svoj novi film o Maradoni!!:)) i okretanjem svijetu crkve,pedofilije i homoseksualizma. Pedro je podcrtao, po vlastitom misljenju, realnu povezanost prva dva (poznat je njegov konfliktan odnos s Crkvom) i, poput mnogih,pridonio rusenju mita pak o povezanosti potonja dva. Njegova „formula uspjeha“ ovaj put je bio karizmaticni Gael Garcia Bernal (zna Pedro sta valja..), vec nekoliko godina jako poznat kod latino i euro-spanjolaca a i mi smo ga se nauzivali u „I tvoju mamu takoder“. Ipak, mozda ni to nije bilo dovoljno da vas prikuje ispred ekrana sa istom onom strasti kao nekad..Pa meni barem nije. Nedostajalo je malo soli, malo papra, malo Vegete..(he he), onako kako vas mi volimo, dragi nasi spanjolci! Ali oprastamo Pedru, nakon „Pricaj s njom“ nije lako biti na istoj razini.. U svakom slucaju, film nije niti negledljiv niti pretjerano dosadan niti pretenciozan, ono sta mi kazemo „da se pogledati“.

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

pedro ;)

težak film, pogotovo u današnje vrijeme kada smo svi tako liberarni što se tiče homoseksualnih prava, a onda kada razmišljamo nitko ne bi volio imati gay dijete.. prekrasne almodovarske scene pune boja poput one scene s dvije stolice kod bazena s žutom pozadinom.. kao da se almodovar igra s težinom filma i lakoćom i jednostavnošću scene.. ne znam.. film je zanimljiv, ali ga ne bi preporučio nikome tko je imalo homofobičan.. moja ocjena filma, iako sam totalni almodovar fan, je +3

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

prvih 20 minuta

je dobro, zanimljivo, gledljivo, tipično ped(e)rovo. Sve nakon tih prvih 20 min. filma je totalni šit.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

mmmm njam

mmmmmm kako bi popapala tog slatkog bernal-a ufff film je totalno opaljen ;)..ma to samo pedro zna!! ti slatki dechkichi kako se vole pa nema nishta lepshe.. ma nemogu biti objektivna i prichati neke druge gluposti o filmu kraj tih slatkih dechkicha:)

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

kad su muškarci zgodniji...

ovaj film bi trebalo dati kao zakonsku obavezu da ppogledaju svi koji imaju nešto protiv homoseksualaca. Film je lud, kao i svi od almodovara. ima puno tog lošeg odgoja svuda oko nas, stvar je samo kako to shvatite. almodovar je prikazao svoje vidjenje stvari. zanimljivo ostvarenje. ali možda malo predramatično, don't you think?

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

truba

film je truba - žešće smrdi! crnjak je to što više cijelu usranu salu gledalaca pretvara u psihijatrijsku sobu pričajući o svojoj autobiografskoj traumi, a s druge strane završava kao jeftini detektivski filmić ("Aaaa, pa ja nisam guzio onog koga sam volio nego njegovog brata - pa divno, vidiš ti to!") zaplet i rasplet ravan filmovima Z kategorije. No, ono što ovaj film "čupa" iz senzacionalističkog sranja (sit sam priča u kojima kojekakve bredpitove guze popovi ili čuvari domova za pohabane maloljetnike) je izvrsna kamera i gluma...

Ocjena recenzije: 1.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

sooo gay

...and sooooo gooood :) Btw. kraj mene je u kinu sjedila jedna gospođa sa svojom 10-godišnjom kćerkicom koja je kroz prste virila u seksi scene. Toliko o "Lošem odgoju" :)

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

---

---

Ocjena recenzije: 2.44 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju