Barats & Bereta - Specials
Home      Specials      You Tube zvijezde      Barats & Bereta

Barats & Bereta

Dvojica mladića oko kojih su svojevremeno zaratili MTV, HBO i NBC, svojim su YouTube hitovima dokazali da se studiranje ponekad ipak - isplati.

filmski.net 20.02.2007 0 komentara

Barats & Bereta

Luke Barats i Joe Bereta upoznali su se tijekom studija na Sveučilištu Gonzaga još 2003. godine. Udruženim snagama preuzeli su vodstvo školske komičarske trupe i postali zvijezde na campusu, te iz vica snimili rap-video kao promo za školu, a koji je uskoro završio na YouTube. No, zafrkantski uradak nije ni izbliza da nauslutiti što će se u budućnosti događati s Baratsom i Beretom.

Tek kad su u sklopu studija otkrili čari digitalne montaže, naši su junaci krenuli u pohod na globalnu slavu. Studiranje se ponekad, dakle, doista isplati.

Prvi njihov veliki hit bio je video nazvan ‘Mother's Day', a izvorno je doista trebao biti čestitka njihovim mama za 'Majčin dan', praznik koji se u SAD slavi druge nedjelje u svibnju. No, u procesu snimanja, Barats i Bereta su se zaigrali i napravili clip u kojem se osim s cijelim konceptom 'video čestitki' zezaju i sa samima sobom. Naime, mnogi misle da su njih dvojica braća, iako zapravo nisu ni u kakvom rodu.


Mother's Day

'Mother's Day' je na YouTube pogledan nevjerojatnih 2,334,932  puta i lansirao je Baratsa i Beretu u zvjezdane visine. Danas su 7. na popisu najpopularnijih YouTube redatelja, te 15. najgledaniji autori u njegovoj povijesti.

Sve ovo ne samo da nije naškodilo njihovu studiju, već im fakultet dan danas udomljuje službeni site, a u međuvremenu su pokrenuli i vlastitu liniju odjeće i memorabilije koju možete razgledati i kupiti ovdje.

Iduća njihova velika uspješnica, ‘Auto Insurance', ismijavala je kako joj i ime kaže - industriju auto-osiguranja. Djelomični reality snimljen u razgovoru s pravim zaposlenikom jedne osiguravjuće kuće, do danas je na YouTube pogledan 948,252 puta.


Auto Insurance

U rujnu 2006. su pak Barats i Bereta objavili 'Cubicle War', urnebesni video o sukobu dvoje korporativnih zaposlenika,  nakon kojega su pravi rat oko komičarskog dvojca započele medijske kuće MTV, HBO i NBC.

Dok su ih snubili ugovorima s velikim brojem nula, Barats i Bereta nisu se dali impresionirati, već su kao izvjesni komentar cijele situacije objavili svoj najkraći, ali i najuspješniji clip ikad, video-vic nazvan 'Completely Uncalled For' . Trenutno stanje istog: 3,024,538 emitiranja.


Completely Uncalled For

U međuvremenu je u borbi za njihovu naklonost pobjedio NBC, uposlivši Baratsa i Beretu kao glumce i scenariste. Čega to točno – ne zna se, no očito je da su dečki vrlo zaposleni jer je su posljednji video objavili još prije mjesec dana. Doduše, možda je razlogom medijskog zatišja baš njegov sadržaj. Komentar nije potreban, najbolje da pogledate sami.


The Other Son
Komentari

Nema komentara.