Lego-manijaci 2 - Specials
Home      Specials      You Tube zvijezde      Lego-manijaci 2

Lego-manijaci 2

Umjesto da angažiraju skupe zvijezde, putuju na egzotične lokacije i troše milijune na produkciju, ovi filmaši se jednostavno – igraju s Lego kockama.

s.p. 21.03.2008 0 komentara

Lego-manijaci 2

Kocka po kocka... film od kockica! Ali ne bilo kakvih kockica, nego onih Lego! Od njih se mogu raditi čak i dugometražni animirani filmovi, no i kratki Lego-filmovi su čudesni dokaz mašte i entuzijazma autora. Već smo vam predstavili radove animatorske kompanije Spite Your Face, ali postoje i amaterski Lego-filmaši. Filmofili iz cijelog svijeta rade alternativne trailere svojih omiljenih filmova ili se jednostavne šale na njihov račun. Ovdje je izbor par najboljih Lego-filmova, koji možda inspiriraju i neke domaće Lego-animatore.


'Lego Star Wars: Lightsaber Duels - The Phantom Menace', r: 'Milo'

Svi dječaci znaju zašto Lego i ostalo figurice prvenstveno služe - za borbe s mačevima. Izvjesni 'Milo' animirao je figurice zajedno sa svjetlosnim mačevima, uzeo soundrack iz 'Fantomske prijetnje' i napravio pravu posvetu 'Ratovima zvijezda'. Film je 2007. predstavljen na What You Got Festivalu.


'Dark Knight', Lego trailer, r: 'Keshen'

Trailer za 'Dark Knighta' se zaista dugo očekivao, a 'Keshen' je vrlo hvaljeni trailer odlučio remajkati u Logo tehnici. Ključna stvar za trailer je batmobil koji efektno izgleda, filmaš očito kuži na što se troši budžet u akcijskim filmovima.


'The Thing', Lego trailer, r: Andy Thornbery

Imamo i efektnu obradu Carpenterovog horor klasika, a sinkronizacija nije preuzeta iz filma, nego ju je radio autor filma. Ovaj horor-Lego ima dobar prikaz rastrganih ljudi, pa preporučamo da autor obradi i filmove o 'Alienu' 


'Raiders of the Lost Ark', Lego clip, r: Brian 'Hathcock'

Evo i jedne šale na račun akcijske scene iz 'Otimača izgubljenih kovčega'. Vrhunska animacija odaje da bi moglo biti riječ o profesionalcu. 


'300', Lego trailer, r: Jake 'Flamejumper'

Redatelju filma '300' su zamjerali da mu svi Spartanci izgledaju isto, ali autoru Logo-izdanja to je pomoglo pri izradi filma koja je trajala mjesec dana. Ah, trebalo je izgraditi sve te Lego-provalije u koje stalno padaju Perzijanci. Sinkronizacija je preuzeta iz originalnog filma, pa se stalno čuje: 'Ovo je...SPARTA!' No, pravi slogan trebao bi biti: 'Ovo..je.. LEGO!!!'

Komentari

Nema komentara.