Kikiriki, kokice, azijski filmovi - Specials
Home      Specials      Skriveno blago      Kikiriki, kokice, azijski filmovi

Kikiriki, kokice, azijski filmovi

Kolekcionari i ljubitelji azijskog filma - pozor! Na teren smo poslali izvidnicu i saznali gdje nabaviti vrhunske naslove za manje od 60 kuna.

d.ć.p. 29.04.2008 0 komentara

Kikiriki, kokice, azijski filmovi

'Dobrodošli u Dongmakgol'
Komedija/drama o vojnicima iz obje Koreje i njihovom životu među seljanima koji ne znaju ništa o ratu. Redatelj: Kwang-Hyun Park.
Cijena: 55 kn (Profil Megastore)

'Izbori'
Hvaljena drama-triler redatelja Johnnyja Toa obrađuje temu demokratskih izbora u društvu organiziranog kriminala (Trijade), na neobičan i brutalan način.
Cijena: 55 kn (Profil Megastore)

'Domaćin'
Smiješan, dirljiv i originalan film Joon-ho Bonga, kojega se ne može svrstati niti u jedan klasični žanr, priča je o ocu u potrazi za kćeri koju je otelo čudovište iz rijeke Han. Obavezno pogledati.
Cijena: 59 kn (Algoritam)

'Krv i kosti'
Redatelj Yoichi Sai gradi radnju svoje drame na Kim-Shun Peiu, poduzetniku i lihvaru, predstavniku prve generacije korejskih doseljenika u Japan i njegovom brutalnom načinu života i ophođenja s vlastitom obitelji i ljudima oko sebe. Uloga Takeshija Kitana ocijenjena je zastrašujućom, definirajući novu razinu filmskih negativaca.
Cijena: 59 kn (Algoritam) / 55 kn (Profil Megastore)


'Domaćin', trailer

'Svijet'
Drama redatelja Zhang Ke Jia na simpatičan način progovara o utjecaju urbanizacije i globalizacije na tradicionalnu japansku kulturu.
Cijena: 55 kn (Algoritam) / 55 kn (Profil Megastore)

'Okus čaja'
Djelo redatelja Katsuhita Ishiija opisuju kao očaravajuće filmsko iskustvo. Radnja prikazuje život jedne obitelji u ruralnom okolice Tokija.
Cijena: 59 kn (Algoritam)

'Oldboy'
Incest, otmica i osveta. Oh Dae-Sua, nakon 15-godišnjeg zatočeništva, puštaju na slobodu. Kao dio neobične pogodbe, mora u roku 5 dana naći osobu koja ga je dala zatočiti. Dio trilogije redatelja Parka Chan-wooka.
Cijena: 35 kn (Profil Megastore)

'Proljeće, ljeto, jesen, zima i proljeće'
Prekrasno djelo redatelja Kim-ki Duka, smješteno u izolirani kraj uz jezero, u malom plutajućem hramu, prikazujući živote budističkog svećenika i njegovog učenika. Kontemplativno. Obavezno pogledati.
Cijena: 59 kn (Algoritam)


'Simpatija za gđu Osvetu', trailer

'Samaritanka'
Jae-Young, amaterska prostitutka, s najboljom prijateljicom Yeo-Jin štedi za put u Europu. Yeo-Jin se srce slama srca kada Jae-Young umire od posljedica skoka s prozora jednog hotela. Kao svojevrsnu otplatu duga mrtvoj simpatiji, odlučuje pronaći svakoga klijenta Jae-Young i spavati s njim. Emotivna drama redatelja Kim Ki-duka.
Cijena: 55 kn (Algoritam)

'Simpatija za gđu Osvetu'
Priča o ženi koja se pokušava iskupiti za sudjelovanje u stravičnom zločinu otmice dječaka i istodobno kazniti njegovog ubojicu. Film je dio originalne i bizarne trilogije Chan-wook Parka, s neobičnim umjetničkim izričajem.
Cijena: 55 kn (Profil Megastore)

'Sjećanja na ubojstvo'
Fenomenalan korejski film redatelja Joon-ho Bonga, koji bi, da je zapadnjački, zasigurno pokupio sve vrijedne nagrade koje se mogu osvojiti. Radnja je smještena u 1986. g. u Južnoj Koreji i istodobno ismijava i prikazuje svu bijedu južnokorejskog policijskog sustava. Klasik!
Cijena: 56 kn (Profil Megastore)

'Sumrak samuraja'
Seibei Iguchi, siromašni samuraj-udovac, pokušava prehraniti kćeri i senilnu majku, radeći više poslova. Iako se ne želi više boriti, vezan je samurajskim kodeksom za svoj klan. Radnja je smještena u burno XIX. stoljeće, kada Japan proživljava temeljite promjene. Film redatelja Yojija Yamade, hvaljen je zbog svog drukčijeg pristupa samurajskoj problematici – onog humanog. Nominacija za Oscara 2004.
Cijena: 55 kn (Profil Megastore)


'Kuća letećih bodeža', trailer

'Avanture male Chihiro'
Radnja ovog prekrasnog animiranog filma o desetogodišnjoj djevojčici koja zaluta u svijet bogova, vještica i čudovišta već je svima poznata, a majstorski crtež Hayaoa Miyazakija čini ga jednostavno neodoljivim! Zasluženi dobitnik Oscara 2003.
Cijena: 39 kn (Algoritam)/ 25 kn (Profil Megastore)

'Kuća letećih bodeža'
Iako po nekima remek-djelo samo na razini vizualnog dojma, film kineskog redatelja Yimou Zhanga je zanimljiva i izrazito emotivna priča o ljubavnom trokutu i političkim spletkama.
Cijena: 39 kn (Algoritam)/ 25 kn (Profil Megastore)

'Mjesečev mač'
Klasična no kompleksno ispričana priča o prijateljima ratnicima koji odabiru dvije suprotstavljene strane, smještena na kraj Joseon dinastije u Koreji. Ljubitelji žanra neće biti razočarani. Redatelj: Ui-seok Kim
Cijena: 59 kn (Algoritam)

'Oko'
Ljubitelji japanskog horora zasigurno će se složiti da je 'Oko' njegov dostojan predstavnik. Slijepa djevojka nakon transplantacije rožnice počinje viđati mrtvace. Film redatelja Oxide Pang Chuna.
Cijena: 56 kn (Algoritam)/ 55 kn (Profil Megastore)

'Pokretni dvorac'
Još jedno prekrasno Miyazakijevo djelo, nastalo prema romanu britanske spisateljice D.W. Jones, o mladoj djevojci prokletoj staračkim izgledom, koja se prokletstva pokušava riješiti radeći za mladog ekscentričnog čarobnjaka. Nominacija za Oscara 2006.
Cijena: 39 kn (Algoritam)/ 25 kn (Profil Megastore)

Komentari

Nema komentara.