Filmski dragulji za malo kuna - Specials
Home      Specials      Skriveno blago      Filmski dragulji za malo kuna

Filmski dragulji za malo kuna

Nakon što smo vam otkrili kako i gdje povoljno nabaviti izvrsne azijske filmove, red je došao i na zapadnjačku produkciju. Jeftina filmska lektira! 

d.ć.p. 08.05.2008 0 komentara

Filmski dragulji za malo kuna

'21 gram'
Redatelj Alejandro González Iñárritu prikazuje široku lepezu ljudskih emocija u dirljivoj drami o povezanosti i sudbini troje ljudi različitih po statusu i životnom svjetonazoru. Nominacija za dva Oscara 2004.
Cijena: 55 kn (Profil Megastore)

'Bande New Yorka'
Mladić Amsterdam 1863. godine vraća se u Five Points područje New Yorka, kako bi osvetio očevu smrt. Pozadina priče su sukobi za prevlast u kvartu, između irskih doseljenika i skupine 'rođenih Amerikanaca', koje predvodi okrutni Bill. Izvedba Daniela Daya-Lewisa je savršena, a tako misli i cijenjeni filmski časopis Premiere, koji je njegovu izvedbu Billa mesara smjestio na 53. mjesto 100 najboljih izvedbi svih vremena! Deset nominacija za Oscara 2003. Film legendarnog Martina Scorsesea.
Cijena: 55 kn (Profil Megastore)

'Good Bye Lenin!'
Komična drama prikazuje godinu 1990. i muke mladića koji na sve načine pokušava spriječiti da njegova majka koja se tek probudila iz višemjesečne kome, doživi još jedan veliki šok saznanjem da njene voljene Istočne Njemačke više nema. Redatelj Wolfgang Becker zasigurno je napravio jedan od najboljih njemačkih filmova u posljednjih nekoliko godina.
Cijena: 55 kn (Profil Megastore)


'Good bye, Lenin!', trailer

'Istok je istočno'
Otkvačeni film redatelja Damiena O'Donnella kroz smijeh progovara o problemina jedne englesko-pakistanske obitelji. Klasična priča o buntu protiv ustaljenih vrijednosti tradicionalne kulture. Obavezno pogledati.
Cijena: 55 kn (Algoritam)

'Kuća pijeska i magle'
Napuštena i emocionalno slomljena žena započinje tragičan konflikt s novim stanarima svog nekadašnjeg doma, u pokušaju povratka kuće koju je bila prisiljena napustiti. Drama redatelja Vadima Perelmana. Možda i najbolji film 2003. Nominacije za tri Oscara 2004.
Cijena: 55 kn (Algoritam) / 55 kn (Profil Megastore)


'Silent Hill', trailer

'Silent Hill'
Nastao prema istoimenoj video igri, horor Christophea Gansa, priča je o ženi i njenoj usvojenoj kćeri, izgubljenima u neobičnom i naoko napuštenom gradiću. Film je prozvan najboljom adaptacijom jedne igre a to, barem zasad, doista i jest.
Cijena: 55 kn (Profil Megastore)

'Vraćam se'
Raimunda se s kćeri, nakon smrti tetke, vraća u svoj rodni praznovjerni gradić. Najteže će joj biti suočiti se s duhovima iz prošlosti – i to doslovno. Film Pedra Almodovara. Nominacija za Oscara 2007.
Cijena: 55 kn (Profil Megastore)

Komentari

Nema komentara.