Od shita do mita za malo kuna - Specials
Home      Specials      Skriveno blago      Od shita do mita za malo kuna

Od shita do mita za malo kuna

Za sve ljubitelje trasha i horora, kopali smo, tražili i našli nekoliko klasičnih primjeraka ovih prekrasnih žanrova za svačiji džep, naravno.

d.ć.p. 26.08.2008 0 komentara

Od shita do mita za malo kuna

Za zaista MALE novce, u lokalnim supermarketima nadohvat ruke možete nabaviti filmske naslove obavezne trash i horor lektire! Zato trk do obližnje trgovine, po malo krvave ljetne razbibrige.

John Carpenter kolekcija
Cijena: 29 kuna svaki film posebno, ali samo 49 kn za sva 4 filma u kompletu (Konzum)

  • Oni žive (1981.)
    Prema Slavoju Žižeku film koji je zanemareno djelo hollywoodske ljevice, ove je godine bio prikazan i na Subversive film festivalu u Zagrebu. Kultni trash-triler upozorava nas na skrivene znakove koji upućuju ne samo na to da su izvanzemaljci zaista među nama, nego i na to da kontroliraju naše živote. Kako to otkriti i prepoznati? Pomoću jedinstvenih sunčanih naočala...
  • Princ tame (1987.)
    Skupina maturanata i znanstvenika otkrivaju tajanstveni spremnik u napuštenoj crkvi, čime oslobađaju Sotonu a sami se počinju pretvarati u zombije. Slijedi borba za spas svijeta. U filmu glumi i Alice Cooper, pravi zombie sam po sebi. Trash-horor klasik!
  • Bijeg iz New Yorka (1981.)
    U ovom 'trash-akciću', coolerski Kurt Russell pokušava naći izlaz iz postapokaliptičnog i brutalnog Manhattana, za što ima samo 24 sata. Oni koji nisu pogledali ovaj film, ne shvaćaju da Tarantinov lik ludog Russella u novijem filmu 'Death Proof', nije baš originalan.
  • Magla (1980.)
    Priča o mrtvim mornarima koje se dižu iz morskog groba kako bi terorizirali stanovnike obližnjeg zaselka, nedavno je doživjela ne baš uspjeli remake, no zato je original 'prava strava'. Obavezno štivo za sve horor obožavatelje.


Necenzurirani trailer za 'Cecil je poludio'

Cecil je poludio (John Waters, 2001.)
Cijena: 29 sam, 39 kn u kompletu s još jednim filmom (Merkator)
Remek-djelo kultnog Johna Watersa, trash-akcijska komedija, uspješno parodira sve što Hollywood kao industrija predstavlja. Cecil je redatelj radikalnih uvjerenja koji odlučuje oteti poznatu filmsku zvijezdu sapunica, kako bi je nagovorio da promijeni svoj pogled na komercijalnu filmsku industriju glumeći u njegovom underground filmu. Još jedan 'pomaknuti' uradak ovog nekonvencionalnog redatelja, 'Poliester', satira američkog života, mogao se na ovogodišnjem Motovunu doživjeti na jedinstveni način - pomoću mirisnih kartica koje su pratile scene filma. 

'Suspiria' (Dario Argento, 1977.)
Cijena: 39 kn (Konzum)
Ljubitelji horora zasigurno znaju da se talijanski redatelj Dario Argento, smatra jednim od najvećih autora horora svih vremena, ponajviše zbog svog kultnog filma 'Suspiria'. Ovaj gothic horor, priča o vješticama i crnoj magiji u jednoj njemačkoj plesnoj akademiji, prepun je 'klasične strave' i stilski i tehnički zapanjujuće izvedenih scena, uz zaista atmosferičnu glazbu. Remek-djelo 'talijanskog Hitchcocka', dugo je bio prvi na listi najboljih horor filmova svih vremena, upravo zbog svoje jedinstvenosti i stilske savršenosti. Obavezno štivo za sve one koji se smatraju ljubiteljima horor žanra. Navodno je u pripremi i remake ovog kultnog ostvarenja.

Komentari

Nema komentara.