Ekranizirajte nas! - Specials
Home      Specials      You Tube zvijezde      Ekranizirajte nas!

Ekranizirajte nas!

Filmovi s You Tubea imaju desetine milijuna gledatelja - više nego dovoljan razlog da se prebace na veliki ekran.

s.p. 16.09.2008 0 komentara

Ekranizirajte nas!

Magazin Wired predložio je par najpopularnijih videa koje bi trebalo vidjeti u kinima u dugometražnom izdanju, a mi smo odabrali par najzanimljivijih. Teme videa su takve da bi filmovi bili sigurno gledani - bebe, životinje i Star Wars!

1.Miss Južne Karoline govori gluposti
Kandidatkinja za Miss Teen USA Lauren Upton je na izboru 2007. dobila pitanje o lošem obrazovanju, a odgovorila je tako zbrkano i besmisleno da je ispala neobrazovanija od dua iz 'Glup i gluplji'. Njezin gaf je vidjelo preko 30 milijuna ljudi koje će ovo dodatno inspirirati za viceve o plavušama. Ipak, Lauren je poslije ovog incidenta gostovala u raznim glazbenim spotovima, a njezina karijera naprosto zove Hollywood da napravi neku komediju o uspješnoj plavuši, a la 'Plavuša s Harvarda'.

2. Ouch! Charlie me ugrizao!

Charlie ne radi ništa pametno osim što svog brata grize za prst i zločesto se smije, a pogledan je 50 milijuna puta (!). No, svim roditeljima i onima koji će to tek postati to nije samo zabavna snimka, već pravo upozorenje u šta se slatka djeca pretvaraju. Prvo počinju 'vampirski' incidenti, a kasnije ozbiljniji napadaji - zato bi se ova snimka trebala ekranizirati kao horor. To i nije tako čudna ideja, sjetite se popularnosti hororaca kako što su 'Children of the Corn' i 'Pretkazanje', a veliki uzor za taj podžanr je - 'Rosemaryna beba'.

3.Star Wars Kid

14-godišnji klinac s palicom koji oponaša mačevanje iz 'Star Warsa'? Ne zvuči kao nešto spektakularno, desetine tisuća klinaca radi isto, samo što je snimka netalentiranog mačevaoca (kojeg su nazvali 'pijani Jedi') izišla na Internet, gdje je bila gledanija od kućnog pornića Paris Hilton. Priča o Star Wars klincu vrtila se posvuda, od članaka u New York Timesu, pa do citiranja u serijama kao što su 'Arrested Development' i 'South Park'. Prijedlog eksperata s Wireda je da se ekranizacija ovog slučaja da majstoru 'šmokljanske komedije' - Juddu Apatowu. On samo treba skupiti uobičajenu glumačku ekipu (Michael Cera, Jonah Hill i Seth Rogen) i tinejdžerski hit je zajamčen.

4.Borba u Krugeru

Kakav vojnik Ryan, Apokalipsa i ostali lažnjaci! Prave bitke vode se u životinjskom svijetu, tamo je pravi totalni rat. Snimka iz južnoafričkog nacionalnog parka Kruger pokazuje fajt između nekoliko zaraćenih strana - lavova, bizona i krododila. Kao što zna i Ðelo Hadžiselimović, borbe životinja odmah privuku pažnju gledatelja ('bježi, srno, bježi'), pa bi i ovaj dokumentarac bio efektan u dugometražnom izdanju. Još bolja ideja je snimiti film u IMAX-u, ili za hrvatsko izdanje barem u 3D-u, tako da borba u Krugeru postane spektakl epskih proporcija.

5.'Brokeback to the Future'

Nakon smrti Heatha Ledgera je gotovo nemoguće snimiti nastavak 'Brokeback Mountaina, ali internetske šaljivdžije spojile su 'Brokeback' s drugom franšizom - 'Povratkom u budućnost'. 'Brokeback to the Future' je parodija koja pokazuje kako bi izgledala kultna trilogija ako bi u središtu priče bila - ljubavna veza Michaela J. Foxa ('Martyja') i Christophera Lloyda ('Doc'). Ova zezancija nije dirljiva kao 'Brokeback', ali je zabavna kao 'Povratak', pa bi producenti trilogije mogli iskoristiti ovo kao inspiraciju za četvrti nastavak koji bi u duhu vremena propovijedao 'ljubav je ljubav'.

Komentari

Nema komentara.