Besplatno ljetno kino u Zagrebu 3 - Specials
Home      Specials      Besplatne projekcije      Besplatno ljetno kino u Zagrebu 3

Besplatno ljetno kino u Zagrebu 3

Program Ljetnog kina Gradec završava uz brutalnu brazilsku akciju, američki mjuzikl pun zvijezda i češku komediju punu erotike.

s.p. 20.08.2010 0 komentara

Besplatno ljetno kino u Zagrebu 3

Katarinski trg
Ljetno kino Gradec

NEDJELJA, 22.08.2010.

21.00 'Elitna postrojba' ('Tropa de elite'), r: José Padilha, 2008., 115'
u: Wagner Moura, Caio Junqueira, André Ramiro

Priča o elitnoj policijskoj postrojbi koja djeluje u jednom od najopasnijih i najnemilosrdnijih gradova na svijetu – Rio de Janeiru.

Radnja je smještena u 1997. godinu. Sveti Otac upravo je najavio svoj posjet Rio de Janeiru, a u gradu vlada bezakonje, kriminal i kaos. Gusta mreža korupcije prodrijela je i u najtanje pukotine društva pa ni ne čudi da u favelama caruju narko dileri, a policija ne čini ništa konkretno po tom pitanju. Elitna postrojba za specijalne operacije, BOPE ('Lubanje'), mora 'očistiti' grad za dolazak Pape, premda njeni pripadnici ni sami nisu sigurni jesi li dobri ili zli momci.

U isto vrijeme, kapetan BOPE-a, Nascimento, je u krizi. Postat će otac pa želi sigurnije radno mjesto, no prije toga mora obučiti dostojnog nasljednika. No, to nije jedina promjena s kojom će se elitna postrojba morati suočiti jer stižu i dva nova regruta, Neto i Matias. Oni su prijatelji iz djetinjstva i zajedno su jaki, ali svaki sam teško da može opstati na ulicama, gdje samo odabrani preživljavaju.

PONEDJELJAK, 23.08.2010.

21.00 'Devet' ('Nine'), r: Rob Marshall, 2009., 112'
u: Daniel Day Lewis, Nicole Kidman, Penelope Cruz, Kate Hudson

Provokativni mjuzikl koji prati stvaralačku i osobnu krizu talijanskog filmskog redatelja Guida Continija (Daniel Day-Lewis). On se istovremeno suočava s brojnim ženama u svom životu: svojom zakonitom suprugom Luisom (Marion Cotillard), ljubavnicom Carlom (Penélope Cruz), filmskom muzom Claudijom (Nicole Kidman), osobom od povjerenja te kostimografkinjom Lili (Judi Dench), američkom modnom novinarkom Stephanie (Kate Hudson), kurvom iz mladosti Saraghinom (Stacy Ferguson) te svojom majkom (Sophia Loren)...

UTORAK, 24.08.2010.

21.00 'Služio sam engleskog kralja' ('Obsluhoval jsem anglického krále'), r: Jirí Menzel, 2006., 120'
u: Ivan Barnev, Oldrich Kaiser, Julia Jentsch, Martin Huba, Marián Labuda, Milan Lasica, Josef Abrhám

Jan Dite je mladi provincijski konobar koji želi postati milijunaš. Tako ubrzo iz malog puba dospijeva do luksuznog bordela te konačno do elegantnog praškog restorana. U osvit 2. svjetskog rata ništa više nije kao prije. Jan se zaljubljuje u arijevku Lisu preko koje će doći u posjed basnoslovno vrijednih maraka židovskog porijekla. Put do njegova konačnog cilja da postane milijunaš naglo postaje ostvariv. A što nakon rata?

SRIJEDA, 25.08.2010.

21.00 'Akumulator', r: Jan Svìrak, 1994., 102'
u: Petr Forman, Edita Brychta, Zdenek Sverák, Bolek Polívka, Ladislav Smoljak

Geometar Olda se iz potpuno nepoznatih razloga naglo smrtno razboli. Tek iscjelitelj Fišárek razjasni pravi razlog Oldinog stanja - svu energiju iz njega je usisao uključeni televizor. To se može bilo kada ponoviti, te Olda izmisli tajni plan kako uništiti opasni medij i njegov paralelni svijet.

ČETVRTAK, 26.08.2010.

21.00 'Pupendo', r: Jan Høebejk, 2003., 120'
u: Bolek Polívka, Eva Holubová, Jaroslav Dusek, Jirí Pecha, Vilma Cibulková

Prate se dvije češke obitelji neposredno prije orwellovske 1984. Jedna je obitelj talentiranog akademskoga kipara Bedøicha Máre, koji je prisiljen skromno živjeti sa svojom četveročlanom obitelji jer je politički nepoćudan, a druga je obitelj njegova prijatelja, ravnatelja osnovne škole Míle Bøečke, koja pokušava plivati u matici, čime si među ostalim osigurava ljetovanje na Jadranu. Uz sudbinu roditelja u filmu nimalo nije zanemarena ni sudbina njihove djece.

Komentari

Nema komentara.