Neobična Temple Grandin na HBO-u - Specials
Home      Specials      HBO      Neobična Temple Grandin na HBO-u

Neobična Temple Grandin na HBO-u

Film o autističnoj inovatorici ove godine je osvojio 5 Emmyja, a 05.12. u 20.05 ga ekskluzivno možete pogledati na HBO-u!

s.p. 30.11.2010 0 komentara

Neobična Temple Grandin na HBO-u

'Temple Grandin', priča o neobičnoj junakinji američkoga govedarstva koja je postala uzor autističnim ljudima širom svijeta, ove godine je osvojio 5 Emmyja, uključujući i nagradu za najbolji televizijski film. Nagrađeni su i Claire Danes za nasolvnu ulogu, te Julia Ormond i David Strathairn za sporedne uloge, a Mick Jackson dobio je Emmyja za režiju filma.


'Temple Grandin', najava.

Utemeljen na zapisima naslovne junakinje, film 'Temple Grandin' produkcijske kuće HBO, sugestivan je portret autistične mlade žene koja je, uz pravovremeno mentorstvo i čistu snagu volje, postala jedna od najizuzetnijih američkih priča o uspjehu. Sa snažnom ulogom Claire Danes, film prati početke Grandinove kad joj je u djetinjstvu dijagnosticiran autizam, preko turbulentnog odrastanja i razvoja tijekom školskih godina, pa do stalne potpore njezine majke, tete i nastavnika biologije.

Unatoč svim očekivanjima, Templeova je na kraju postala veoma sposobna i cijenjena inovatorica u govedarstvu koje je revolucionizirala svojim znanstvenim istraživanjima i projektima. Ovaj vizualno inventivni film nudi nevjerojatan uvid u svijet Grandinove, uvodeći gledatelje u njezin um nizom brzih slika koje ocrtavaju njezinu samopercepciju i put od djetinjstva preko mladosti pa do početka njezine karijere i dalje. U filmu glume i Catherine O’Hara, Julia Ormond i David Strathairn.

Komentari

Nema komentara.