Veljača u u znaku (ne)običnih ljubavi - Specials
Home      Specials      Art-kino Croatia      Veljača u u znaku (ne)običnih ljubavi

Veljača u u znaku (ne)običnih ljubavi

Veljača, i inače ljubavnog predznaka, u Art-kino Croatia u Rijeci donosi program brojnih različitih ljubavi.

filmski.net 03.02.2012 0 komentara

Veljača u u znaku (ne)običnih ljubavi

Što kad žena 'Želi nešto više', kada se bračni par proširi u 'Troje', kad ljubav traje duže od 'Vikenda', kada se 'Jane Eyre' nesretno zaljubi? Odgovor na sva pitanja možete potražiti na velikom platnu Art-kina Croatia.

Osim ljubavnih tema u veljači, možete pogledati i novi film Milča Mančevskog 'Majke', film Pabla Giorgellija 'Bagremi', program Kratki utorak koji predstavlja mladog švedskog autora Johannesa Nyholma ili na samom kraju mjeseca i Ciklus iberoameričkog filma.

'Majke', kombinacija dva igrana i jednog dokumentarnog segmenta, novi je film makedonskog redatelja Milča Mančevskog s čijim smo se radom imali prilike upoznati i u Art-kinu preko nagrađivanog filma 'Prije kiše'.

Talijanska romantična drama 'Želim nešto više', s prizvukom erotike, nudi priču o Anni koja na prvi pogled ima sve što može poželjeti. Ona ima krasnog supruga, brižnu obitelj i zavidnu karijeru, no tek kad u njezin život uđe zgodni, ali i oženjeni konobar Domenico, Anna se potpuno prepušta strastima.

Tom Tykwer (Trči Lola, trči) donosi nam 'Troje', priču o neobičnoj ljubavi bračnog para Hanne i Simona koji se oboje zaljubljuju u Adama. Iako su Hannah i Simon par već dva desetljeća, oboje se vezuju uz Adama, a da pritom ne znaju i za drugi par, no zbrka nastaje kada Hannah zatrudni.

Kratki utorak predstavlja mladog Šveđanina Johannesa Nyholma s tri nova kratkometražna rada. Redatelj Andrew Haigh donosi nam 'Vikend', priču o nezaboravnom vikendu Russela i Glena koji, neočekivano, prerasta u nešto puno više.

Prvi igrani film Pabla Giorgellija, 'Bagremi', premijerno je prikazan u sklopu 9. Zagreb Film Festivala. Gotovo se cijela radnja filma odvija duž 1500 kilometara duge autoceste koja povezuje paragvajski glavni grad Asunción s argentinskim Buenos Airesom.

'Jane Eyre', adaptacija istoimenog romana Charlote Brontë, a u režiji Cary Fukunage (Bez imena), donosi zvijezde u usponu Miu Wasikowsku, u naslovnoj ulozi, i  Michaela Fassbendera kao gospodara kuće.

'Fabrio', dokumentarni film iz serijala Patristika fluminensia, novi je film redatelja Bernardina Modrića. Koncepcija filma zasniva se na živopisnim sjećanjima i poznavanju jadranskih tema našega junaka kojima se potvrđuje njegova teza o povijesti kao jalovosti, ludilu i smrti.

Kraj mjeseca donosi Ciklus iberoameričkog filma i 10 recentnih naslova s prostora južnoameričkog kontinenta i Pirinejskog poluotoka. U samo 5 dana prikazuju se po dva španjolska (Metoda, Mlijeko tuge), portugalska (Fado, Tajna Sintre), čileanska (Lokas, 199 savjeta kako biti sretan), argentinska (Brat i sestra, Carancho) i brazilska (Sasvim slučajno, Vrijeme mira) dugometražna filmska ostvarenja.

Komentari

Nema komentara.