Queer MoMenti: Žigola - Specials
Home      Specials      Queer MoMenti      Queer MoMenti: Žigola

Queer MoMenti: Žigola

Uoči Međunarodnog dana žena Queer MoMenti predstavljaju francusku lezbijsku melodramu ‘Žigola’. Poklanjamo ulaznice!

filmski.net 02.03.2012 0 komentara

Queer MoMenti: Žigola

Smješten u underground lezbijsku zajednicu Pariza šezdesetih godina prošlog stoljeća, film se temelji na dugo cenzuriranom romanu istog imena kojeg je, nakon niza godina, sama spisateljica uspjela prenijeti na veliko platno.   

Već prvim scenama svjedočimo infiltraciji Georgine (Lou Doillon) među underground lezbijsku zajednicu i preuzimanje identiteta Žigole. Nakon samoubojstva svoje djevojke, Georgine se odaje porocima podzemlja kao prvi ženski žigolo, seksi krosdreserica i prijateljica noći, zaposlena u kabaretu u kojem bogate lezbijke traže zabavu i gender-bending eskort djevojke. Ipak, njihov odnos nije isključivo seksualne prirode. Žigola žene u svojoj okolini sada, nakon što se oprostila sa starim životom, smatra svojom novom obitelji. Uz otmjeno odijevanje, skupa pića i nastup Žigola postaje izuzetno bliska ženskoj verziji Bonda, pa čak i kada treba nositi pištolj i sukobiti se s gangsterima. Istodobno ostaje fantazija svake lezbijke u pripijenom odijelu kao i domina njihovog užitka kada je potrebno.



Uz niz vrlo razigranih scena seksa te scenarija koji se dvosmisleno igra sa seksualnošću 'Žigola' će se pokazati i dodir sa softcore pornićima, iako je daleko od njih.

Film je na rasporedu 6. ožujka u 19h te 7. ožujka u 21h u Kinu Europa (Varšavska 3). Dvojicu čitatelja nagrađujemo sa po dvije ulaznice za film. Pošaljite svoje podatke (ime, adresu) na info@filmski.net, zajedno sa ključnim riječima "Queer MoMenti" i danom kada želite pogledati film (utorak ili srijeda). Dobitnike ćemo obavijestiti e-mailom u ponedjeljak. Sretno!

Komentari

Nema komentara.