Queer MoMenti: Bratstvo - Specials
Home      Specials      Queer MoMenti      Queer MoMenti: Bratstvo

Queer MoMenti: Bratstvo

Hvaljeni debitantski film mladog redatelja Nicola Donata, osvajač nagrade za najbolji film Festivala u Rimu.

s.p. 30.03.2013 0 komentara

Queer MoMenti: Bratstvo

'Bratstvo' ('Brotherskab') je drama o nedozvoljenoj vezi između dvojice muškaraca koja se rađa u kontekstu neo-naci skupine i koja za sobom povlači ljubav, emocionalnu i moralnu rastrganost, te pitanja izdaje, lojalnosti i identiteta.

Radnja 'Bratstva' započinje kada Lars (Thure Lindhardt), tik pred promaknuće, napušta vojsku i vraća se roditeljskom domu. Uskoro se priključuje neo-naci skupini gdje brzo napreduje i upoznaje budućeg ljubavnika Jimmyja (David Dencik). Pod okriljem bratstva započinju intenzivnu emocionalnu i seksualnu vezu koja se uskoro pokazuje opasnom, problematičnom i potpuno bitnom za obojicu.


'Bratstvo', trailer.

Izvrsna glumačka ostvarenja u višeslojnom dramaturškom vrtlogu (potvrđena i nagradom za najbolju mušku ulogu Davidu Dencku koji je upravo ulogom Jimmyja zadobio status jednog od najperspektivnijih mladih europskih glumaca) još su jedan od razloga hvaljenosti ovog filma od strane kritičara i publike.

Nicolo Donato, redatelj talijanskih korijena, započeo je kao redatelj glazbenih spotova, TV reklama kao i  kratkometražnih filmova, među kojima je 'Os' iz 2006. prikazan u suradnji s filmskim festivalom u Cannesu, te bio nominiran u kategoriji najboljeg stranog filma na Međunarodnom filmskom festivalu u Seulu. 'Bratstvo' je njegov prvi dugometražni igrani film.

Film možete vidjeti u kinu Europa, a raspored projekcija je ovdje.

Komentari

Nema komentara.