Queer MoMenti: Želim tvoju ljubav - Specials
Home      Specials      Queer MoMenti      Queer MoMenti: Želim tvoju ljubav

Queer MoMenti: Želim tvoju ljubav

Nježna drama oko koje se dizala prašina, a toplo ju preporučuju John Cameron Mitchell i James Franco.

s.p. 20.04.2013 0 komentara

Queer MoMenti: Želim tvoju ljubav

Film prikazuje 36 posljednjih sati koje mladi Jesse provodi u San Franciscu, gdje mu je život postao preskup te je primoran vratiti se kući. Tijekom njegovog posljednjeg izlaska okupljaju se prijatelji i bivši ljubavnici kako bi mu priredili oproštajku. Travis Mathews je 2010. godine snimio 14-minutni film istog naslova, a ova verzija iz 2012. godine svojevrsno je produbljenje priče. Produkciju oba filma potpisuje studio za gej porniće, što je izazvalo i dosta kontroverze za vrijeme gostovanja po brojnim festivalima, a u Australiji je zabranjeno njegovo uvrštavanje u program nekoliko (queer) filmskih festivala.


'Želim tvoju ljubav', trailer.

Međutim, kako kaže Dragan Rubeša: 'Nazvati njegov film pornografskim posve je izlišno, iako je snimljen u produkciji kompanije The Naked Sword specijaliziranoj za gej porniće, koliko god koketira s estetikom takozvanog art-porna. I dok u prikazima heteroseksualnog seksa mnogi autori sve češće pribjegavaju nasilnom i degutantnom, Matthews podastire u senzualnim krupnim planovima neviđenu dozu nježnosti. Njegovi su akteri jako prirodni. Tu hiperrealnost još više naglašava činjenica da su imena likova koje oni portretiraju ista kao i u njihovu stvarnom životu, iako se ispod tih nježnosti često kriju pomalo nesigurne individue koje nisu posve sigurne što rade, s kime su se upustili u vezu i tko su oni zapravo.'

James Franco
upravo je jedan od glasova koji se digao u obranu Mathewsovog naslova: 'Mathews koristi seks na jako sofisticiran način. U filmu redatelj želi istraživati priču i karakter i nijansira seksualan sadržaj' – rekao je glumac koji je istaknuo i da film vjerojatno ne bi bio zabranjen da je prikazivao eksplicitno nasilje. Franco je nedavno surađivao s Mathewsom na filmu 'Interior: Leather Bar', koji se nalazio u ovogodišnjoj selekciji Sundance festivala.

Travis Mathews je nagrađivan autor čiji su filmovi fokusirani na gej muškarce, emocionalnu iskrenost i intimnost. Njegovi su filmovi prikazivani na brojnim festivalima, te je entuzijatično hvaljen od strane kritike od autora s MacLifea, IndieWIREa do Fleshbota. Psiholog s iskustvom bavljenja dokumentarnim filmom, Travis filmovima pristupa promišljeno i naturalistički, ali uz to zadržavajući dozu humora. 2009. započeo je snimati online seriju 'In Their Room' tijekom čega je nastao i scenarij za 'Želim tvoju ljubav'.

'Intiman, seksi i nepokolebljivo iskren, 'Želim tvoju ljubav' je hrabar film s rijetkim uvidom u necenzorirani život generacije gej muškaraca'– Andrew Haigh, redatelj filma 'Vikend'

'Filmski autor osvježavajuće iskrenosti, Travis Mathews predstavlja novi glas koji queer kinematografiji daje prilično potrebnu injekciju emocionalne intimnosti' — John Cameron Mitchell, redatelj filma 'Shortbus'.

'Travis Matthews posjeduje blag i empatičan pogled i upravo je ona vrsta novog glasa koja nam je potrebna da ispričamo svoje priče'– Ira Sachs, redatelj filma 'Ostavi upaljena svijetla'

''I Want Your Love' je intenzivan, intiman film čiji će vas fenomenalan soundtrack i vizualno dojmljiva ljepota proganjati dugo nakon završne scene' — Scott Heim, redatelj filma 'Mysterious Skin'.

Kino Europa, Varšavska 3, 22. travnja u 19h i 23. travnja u 21h
'Želim tvoju ljubav'/'I Want Your Love'
r: Travis Mathews, SAD, 2011.
Trajanje: 71 min

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni kina.

Komentari

Nema komentara.