Disney više ne vjeruje u bajke - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Disney više ne vjeruje u bajke

Disney više ne vjeruje u bajke

Djeca ostaju bez Disneyevih bajki - studio želi više zarađivati na dječačkim avanturama i piratskim akcijama!

s.p. 23.11.2010 3 komentara

Disney više ne vjeruje u bajke

Filmski studio koji se proslavio 'Snjeguljicom' i 'Pepeljugom' - odustaje od snimanja bajki! Čelnici studija Walt Disney i 'bratskog' Pixara najavili su da privremeno prestaju sa snimanjem bajki jer više nisu u trendu. Otkazane su dvije koje su trebale biti snimane ('The Snow Queen' i 'Jack and the Beanstalk'), pa će zadnja bajka koja će sada izaći u kinima biti 'Vrlo zapetljana priča' koju možete očekivati početkom 2011.

Iako je Disney počeo svoje slavno doba sa 'Snjeguljicom' i ostalim pričama o princezama, 'Princeza i žabac' je gadno podbacila u kinima pa studiju do daljnjega više nisu isplative takve priče. Umjesto toga, zarada se traži u serijalima poput 'Pirata s Kariba' i 'Pričama o igračkama'.

 


'Vrlo zapetljana priča', trailer.

Neke će feministkinje vjerojatno pohvaliti odustajanje od tradicionalnih priča o princezama koje čekaju svog princa da ih spasi. Ipak, umjesto da snima crtiće s moderniziranim princezama, Disney se radije odlučio - izbaciti junakinje! Ne samo da su ženski likovi sporedni u 'Pričama o igračkama' i sličnim filmovima, već je i 'Vrlo zapetljana priča' ('Tangled') u biti priča o Zlatokosoj koje je na kraju stavljena - u drugi plan!

Film se u izvorniku trebao zvati 'Rapunzel' tj. 'Zlatokosa' iliti 'Matovilka', ali studio se zabrinuo da dječaci ne bi gledali takav film pa je zato izmišljen 'uniseks' naslov. Izgleda da se od Barbika bolje prodaju figurice akcijskih junaka, pa je to onda presudilo i romantičnim bajkama... 

 

Komentari
A: f.filmski 10.02.2011 Pogledaj profil

E, dragi pegula 07, nažalost, imaš pegulu jer ti ne možemo pomoći. Filmski.net podržava samo legalnu distribuciju filmova, a 'Vrlo zapetljana priča' još uvijek igra u kinima i evo gdje je možeš pogledati: http://www.filmski.net/filmovi/arhiva/5410/vrlo_zapetljana_prica

A: pegula_07 10.02.2011 Pogledaj profil

kako da skinem film????

A: s.p. 24.11.2010 Pogledaj profil

Ne vidim što je u tekstu problematično ili krivo prevedeno. Svi tekstovi u vezi ove teme, pa tako i ovaj članak, referiraju se na članak u Los Angeles Timesu koji je analizirao politiku studija Disney, a i mi smo vrlo jasno na kraju teksta zaključili da je riječ o seksističkoj politici koja se zbog bolje zarade odriče bajki. I da, dobre filmske bajke voli svaki filmofil, ali će takvi dječji filmovi sigurno najviše nedostajati djeci I naročito djevojčicama unutar te dječje publike jer one vjerojatno više vole gledati romantične princeze nego dječake koji se igraju svojim akcijskim figuricama. No da ne bude zabune, stavili smo da će bajke faliti - djeci općenito!