Čajkovski&Flash za klince - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Čajkovski&Flash za klince

Čajkovski&Flash za klince

Relativno novo izdanje na hrvatskom multimedijalnom tržištu je interaktivni CD-ROM 'Orašar', Flash animirana igra za mlade i stare.

03.07.2004 0 komentara

Čajkovski&Flash za klince

Sjećate li se 'Priča iz davnine' Bulaja naklade u Flash verziji? E pa jedan od studija koji je radio na tom projektu napravio je i ovo izdanje; naime ruski njujorčani, Studio Mobile i izdavač Music Games International, autori su animirane priče 'Jagor'. 'Orašar' je prvo napravljen za strano tržište, zajedno s 'Mozartovom čarobnom frulom' i 'Alisom i Vivaldijeva četiri godišnja doba', pa je naknadno preveden na hrvatski i izdan kod nas pod kapom Bulaja naklade.

Radi se o interaktivnom CD-ROMu s devet igara različitih težina, koje su namijenjene prvenstveno djeci, kako bi naučila nešto o klasičnoj glazbi i instrumentima. Za to je korišteno svima poznato djelo Petra Iljiča Čajkovskog - suita 'Orašar' ('Ščelkunčik'), uz čiju se glazbenu podlogu, u izvedbi Londonskog simfonijskog orkestra, odvija igra. U hrvatskoj su verziji glasove dali Nina Violić i Tvrtko Jurić.

Ovo je Svirko Trubić, vaš vodič

Igre su prilagođene najmlađima, što znači da se u biti svode na edukaciju, na primjer, nakon što dijete odsluša glazbeni ulomak, treba pogoditi koji ga instrumenti sviraju ili riješiti glazbeni kviz u kojem će naučiti nešto o samim intrumentima. Na CD-u se nalaze i nešto 'ozbiljniji' sadržaji, kao što je kratki sadržaj priče 'Orašar' njemačkog pisca E.T.A. Hoffmanna, enciklopedija glazbenih instrumenata i biografija Čajkovskog, a ako vam se ne da ni igrati ni učiti, možete samo slušati glazbu iz suite.

Kroz cijelu igru vas vodi personificirana trubica, koja je, kao i još neki detalji u igri, mogla biti i malo bolje animirana i ne govoriti 'postaješ sve bolji!' nakon što odustanete od igre, a nećemo ulaziti ni u dizajn nekih drugih elemenata. No ako zanemarimo prosječan vizualni dojam, 'Orašar' je jedno jako zgodno didaktičko ostvarenje koje djecu, osim glazbi, uči i osnovnom pikanju po računalu, što nikako ne može biti loše. A i muzika je dobra.

Želite li saznati više o igri, svratite na Bulajine službene stranice, gdje možete i downloadati demo.

Komentari

Nema komentara.