Čuvajte se mraka! I horor crtića! - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Čuvajte se mraka! I horor crtića!

Čuvajte se mraka! I horor crtića!

Hollywood sprema veseli vampirski crtić, Francuzi nas straše s nekoliko mračnih priča, a Hank Azaria ima plan za strašno zabavne Simpsone.

s.p. 07.03.2008 0 komentara

Čuvajte se mraka! I horor crtića!

Kao što zlokobni naslov 'Hotel Transylvania' i najavljuje, u Hollywoodu se sprema crtić horor tematike. Glavni junak je Simon Van Helsing, najmlađi u dugoj lozi lovaca na čudovišta. Najgore što se može dogoditi mladom Van Helsingu je da se zaljubi u krivu ženu – a on se zaljubi baš u Drakulinu kćer Mavis. Kada otkriju da su prirodni neprijatelji, par pokušava donijeti mir između ljudi i monstruma. Zvuči kao novi projekt Tima Burtona, ali ne – film će za Sony Pictures Animation režirati redateljica 'Sezone lova' Jill Culton, pa očekujte veselo izdanje priče o vampirima.

A i Francuzi imaju jezovite animirane filmove, i to one zaaaista strašne. Film 'Peur(s) du noir' ('Fear(s) of the Dark') snimljen je uglavnom u crno-bijelom i rađen je za odrasle, što znači da je prestrašan za malu djecu i sve slabih živaca. Motiv svih priča su košmarni događaji u kojem iz mraka prijete rane opasnosti: pauci, oštar pas, igle, ukleta kuća. Riječ je o omnibusu kojeg je napravilo nekoliko poznatih stripaša i crtača – suradnici New Yorkera Richard McGuire i Lorenzo Mattotti, Belgijanac Blutch, Amerikanac Charles Burns i Francuzi Pierre Di Sciullo i Marie Caillou. Film je imao svjetsku premijera na Rimskom filmskom festivalu, prikazan je na Sundanceu, a sada se već vrti po francuskim kinima.


'Fear(s) of the Dark', trailer za animirani horor-omnibus

A svoj pohod po kinima imali su i 'Simpsoni – film'. Zaradili su pola milijarde dolare u kinima, pa je razumljivo da mnogi očekuju nastavak. Jedan od glavnih glasova u 'Simpsonima', Hank Azaria (Moe, Apu, šef Wiggum) ima 'strašnu' ideju za nastavak. Njegov plan je da sequel bude dugometražna verzija horor epizoda 'Simpsona' koje se na televiziji puštaju za Noć vještica. Znate, kao ono kad u jednoj epizodi 'Simpsona' Homer ostane sam u ukletom hotelu s obitelji, pa dobijete – ludu verziju 'Isijavanja'!
Kreatoru 'Simpsona' Mattu Groeningu trebalo je 18 godina da napravi filmsku verziju, pa je pitanje koliko će mu trebati da napravi nastavak. U svakom slučaju, Azaria je pun ideja, a želio bi samo jedno – da ga ovaj put bude više u filmu!

Komentari

Nema komentara.