Tony Curtis - život u filmovima - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Tony Curtis - život u filmovima

Tony Curtis - život u filmovima

Preminuo je još jedan veliki holivudski glumac, zvijezda komedija i romansi kojeg su zvali 'Američki princ'.

s.p. 01.10.2010 0 komentara

Tony Curtis - život u filmovima

Nakon Arthura Penna, film je opet ostao bez jedne legende - Tonyja Curtisa. Curtis je u 86. godini umro od posljedica srčanog udara. Nakon teške upale pluća koju je prebolio 2006., zadnjih nekoliko godina života proveo je u invalidskim kolicima skoro nepokretan. Većina gledatelja pamtit će ga po klasiku 'Neki to vole vruće', a za 'The Defiant Ones' bio je nominiran i za Oscara. Ženio se pet puta i otac je šestoro djece, od kojih su dvije kćeri postale slavne glumice - Jamie Lee i Kelly Curtis. U svojoj bogatoj karijeri snimio je preko 100 filmova, pa ćemo izdvojiti samo nekoliko velikih uloga:

1. 'Neki to vole vruće'


'Neki to vole vruće', isječak.

Kultna komedija za sva vremena, film u kojem je muževni glumac pokazao da odlično izgleda i u ženskoj odjeći. 

2. 'Bostonski davitelj'


'Bostonski davitelj', isječci.

Curtis nije bio samo glumac u komedijama i romatičnim filmovima, nastupio je i u neugodnom trileru o serijskom silovatelju i ubojici, a kasnije je izjavio da mu je to bila 'najbolja uloga u karijeri'.

3. 'Spartak'


'Spartak', isječak'.

1960. Curtis se u ovom spektaklu pojavio kao rob i prijatelj Spartaka koji ga na kraju balade brani u poznatoj 'Svi smo mi Spartak' sceni.

4. 'The Defiant Ones'


'The Defiant Ones', trailer.

Uloga robijaša koji bježi zajedno s crncem donijela je Curtisu nominaciju za Oscara, a film se vješto bavi vječnom američkom temom: rasizmom! 

5. 'Velika utrka'


'Velika utrka', trailer.

Još jedan dokaz velikog Curtisovog komičarskog talenta, komedija Blakea Edwardsa koja završava na najbolji mogući način: gađanjem pitama!

Komentari

Nema komentara.