Najbolji debitanti 2010. - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Najbolji debitanti 2010.

Najbolji debitanti 2010.

Ovi mladi i svježi filmaši donose nam originalne priče o meksičkim vanzemaljcima, srpskim pornićima i norveškim ninđama!

s.p. 27.12.2010 0 komentara

Najbolji debitanti 2010.

Izišle su i liste najboljih ovogodišnjih debitanata, a s liste Twitcha izdvojili smo nekoliko preporuka:

1. 'Our Day Will Come' ('Notre jour viendra'), r: Romain Gavras



Sin legendarnog Coste Gavrasa snimio je kontoverzni debitantski film za pamćenje. Baš kao i debitantski film Gaspara Noea, i ovo je istovremeno provokativni ultranasilni film o jednom ubilačkom pohodu i studija karaktera. U glavnoj ulazi briljira Vincent Cassel kao psihoterapeut kojem dosadi slušati tuđe probleme, pa pokupi zlostavljanog crvenokosog tinejdžera i odvede ga na put nasilja.

2. 'Monsters', r: Gareth Edwards



Još jedan od SF-ova snimljenih u dokumentarističkom stilu, mnogi ga hvale i uspoređuju s 'Distriktom 9'. Priča se odvija u Meksiku koji je zbog invazije vanzemaljaca pretvoren u veliku karantenu, a turist i novinar pokušavaju izići i domoći se SAD-a.

3. 'Kidnapped' ('Secuestrados'), r: Miguel Angel Vivas



Snimljen u desetak dugih kadrova, ovaj triler Miguela Angela Vivasa ne dopušta gledatelju da skrene pogled već stvara neizdržljivu napetost. Radnja se odvija u luksuznom domu u kojeg useljava obitelj, a onda počinje teror - trojica maskiranih razbojnika provaljuju i pokreću lanac nasilja...

4. 'Norwegian Ninja' ('Kommandør Treholt & ninjatroppen'), r: Thomas Cappelen Malling



Evo i jednog europskog filma, i to krajnje neobične priče. Priča se bavi Arneom Treholtom, najpoznatijem norveškom špijunu koji u ovoj verziji nije izdajnik koji radi za Ruse već je u redateljevoj alternativnoj povijesti on lider tajnog odreda ninđa!Kritičari kažu - ovako bi 80-ih izgledao film s ninđama da ga režira Wes Anderson!

5. 'Srpski film', r: Srđan Spasojević



Što reći - film s ovih prostora izazvao je veliku pažnju gledatelja i kritičara širom svijeta, a vi ste tekst o filmu komentirali više od svega ostalog što smo objavili 2010.! Jedni ga strašno vole, a drugi strahovito preziru, no svi su čuli za ovaj debitantski film!

Komentari

Nema komentara.