Čeka vas fantastični maraton - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Čeka vas fantastični maraton

Čeka vas fantastični maraton

U bogatoj ponudi Fantastic Zagreb Film Festivala je i besplatna dvodnevna maratonska projekcija serije 'Igra prijestolja'!

s.p. 29.06.2011 0 komentara

Čeka vas fantastični maraton

Na jučerašnjoj presici je najavljen posljednji novitet Fantastic Zagreb Film Festivala - Noćni maraton u kojem se u suradnji s HBO Adria na velikom platnu prikazuje 'Igra prijestolja'! Prikazat će se kompletna prva sezona te serije iz originalne HBO produkcije koja će se besplatno moći pogledati u petak i subotu, 8. i 9. srpnja u kinu Europa. Za one koji ne znaju, serijal se zasniva na seriji knjiga Georgea R. R. Martina 'Pjesma leda i vatre', a ovaj 'fantasy za odrasle' snima se i dalje.


'Igra prijestolja', najava.

Vrijedi ponoviti da filmski program Festivala donosi niz fantastičnih naslova kroz nekoliko programa: Panorama sadrži izbor ponajboljih filmova recentne svjetske produkcije, Ponoćno ludilo filmove strave i užasa, Orient Express uratke azijskih zemalja s dugom žanrovskom tradicijom – Japana i Koreje, YU fantastika nekoliko kultnih filmova iz nevelike, ali zanimljive produkcije fantastike jugoslavenske kinematografije, a Japanski eksploatacijski film naslove recentne exploitation produkcije nekih od najjačih japanskih filmskih kuća.

Pored filmskog programa, festival će uključiti i popratni sadržaj u obliku panel diskusija i susreta s autorima. Prva diskusija na temu 'Gdje je granica između umjetnosti i eksploatacije' održat će se u petak, 7. srpnja u 19 sati, a druga - 'Fantastika i horor u Ex-YU' – u subotu, 08. srpnja u 19 sati. Cijena ulaznice za projekcije, izuzev Noćnog maratona koji je besplatan, iznosi 25 kuna. Fantastic Zagreb održat će se od 02. do 09. srpnja u ljetnom kinu Gradec (plato kod crkve Sv. Katarine), u improviziranom ljetnom kinu Tuškanac (plato iznad garaže Tuškanac) te u kinu Europa. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina Europa za vrijeme trajanja festivala od 18 do 23 sata te na ulazima u kina Gradec i kina Tuškanac 30 minuta prije projekcije. Više informacija i raspored projekcija potražite na službenim stranicama.

Komentari

Nema komentara.