Kraljevska uloga za Helen Mirren - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Kraljevska uloga za Helen Mirren

Kraljevska uloga za Helen Mirren

Sedam godina nakon smrti princeze Di, Stephen Frears odlučio je prikazati kako se to odrazilo na kraljevsku obitelj, a Helen Mirren namijenio je ulogu kraljice. 

30.08.2004 0 komentara

Kraljevska uloga za Helen Mirren

Helen Mirren i sama nosi plemićku titulu jer ju je zbog velikih glumačkih dostignuća kraljica imenovala damom. No, u novom Frearsovom filmu pod radnim naslovom 'The Queen' glumica će osobno zasjesti na britansko prijestolje i utjeloviti kraljicu Elizabetu. Radnja filma će oslikati razdoblje neposredno nakon smrti Diane, princeze od Walesa, u kolovozu 1997. godine.

Za ulogu Diane nitko neće biti angažiran, obzirom da će se radnja odvijati nakon njezine smrti. Priča će se zato usmjeriti na događaje koji su uslijedili nakon toga i na trag kojeg su oni ostavili 'na kraljici, Britaniji i narodu,' pojasnila je producentica filma i dodala: 'Prikazati ćemo trenutak britanske povijesti koji je postao fenomen.'

BBC je objavio da će se film početi snimati slijedeće godine i to s budžetom od 5 milijuna funti. Iako je originalno zamišljen kao televizijski film, redatelj i producenti se nadaju da će film zaintrigirati i kino distributere. 

Posljednji film redatelja Frearsa ('Opasne namjere', 'High Fidelity', 'Slatke, prljave stvari') također je bila jedna politička drama. TV film 'The Deal' bavio se usponom Tonya Blaira, političara koji je postao vođa Laburističke stranke, a zatim i britanski premijer. Film je tretiran kao 'vrući krumpir' jer je snimljen neposredno prije početka rata u Iraku, događaja u kojem je Blair odigrao veliku ulogu. U 'The Dealu' Blaira je utjelovio glumac Michael Sheen, koji će i u 'The Queenu' reprizirati svoju ulogu premijera.

Helen Mirren je nedavno snimila 'Prime Suspect' i 'Djevojke s duplerice', a zanimljivo je i da se već okušala u ulozi kraljice – glumila je kraljicu Charlotte u 'Ludilu kralja Georgea'.

Komentari

Nema komentara.