Mali zeleni i još Marsovac - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Mali zeleni i još Marsovac

Mali zeleni i još Marsovac

Gospodar Neba Conran kreće u nove futurističke hommagee, pa bismo sljedeće godine trebali ugledati kompjuterski nabudženu ekranizaciju 'John Carter of Mars'.

m.n. 07.12.2004 0 komentara

Mali zeleni i još Marsovac

Tek što je debitirao s filmom 'Gospodar neba i svijet sutrašnjice', koji je gotovo u potpunosti digitalno ostvarenje, redatelj Kerry Conran u istom pop-futurističkom stilu kreće kreće dalje, prenosi ERBzine. Naime, Conran se pokazao dosljednim poklonikom fantastičnog jer je uz svog brata i produkcijsku ekipu krenuo u pregovore s Edgar Rice Burroughs kompanijom zaduženom za piščevu ostavštinu. Već je pred neko vrijeme najavljeno da bi Conran trebao adaptirati Borroughsov strip roman 'John Carter of Mars', a ERB je pristala pomoći te je Conranu ustupila razne materijale i memorabilije poput američkih i stranih izdanja Borroughsovih knjiga, fanzina, igračaka i biografija.

Sve bi to trebalo pridonijeti što vjernijoj ekranizaciji priče o Johnu Carteru, oficiru iz Virginije kojeg za vrijeme Građanskog rata alieni transportiraju na Mars. Tamo postaje zatočenik zelenih divljaka Tharkova, s kojima se kasnije sprijateljuje te se ženi s divnom Dejah Thoris koja je i sama pripadnica tog plemena. Naravno, isti postaje toliko veliki borac i junak da ga ljubitelj klasičnih sf-ova kao Conran naprosto mora staviti na listu prioriteta. Scenarij bi trebao pisati Ehren Kruger (poznat po adaptaciji japanskog horora
'Ringu'), a od ludog Cohrana možemo očekivati barem spektakularno dobru kompjutersku grafiku. Tko voli nek na space putovanje izvoli.
Komentari

Nema komentara.