Redatelji oko vruće canneske kaše - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Redatelji oko vruće canneske kaše

Redatelji oko vruće canneske kaše

Na Cannesu svoje nove filmove najavili, našli glumce i traže financijere: Wong Kar Wai, Tod Solondz, Sidney Lumet i Tod Haynes .

p.h. 23.05.2006 0 komentara

Redatelji oko vruće canneske kaše

Wong Kar Wai (naslovna) će se po prvi puta okušati u pravljenju filma na engleskom jeziku. Predstojeća romantična komedija prijavljena je pod imenom 'My Blueberry Nights', a prati mladu ženu koja, u prepoznatljivoj karwaijevskoj maniri, traži pravu ljubav na proputovanju kroz Ameriku i na tom putu susreće plejadu čudnih likova. Cast je već izabran, a Kinez je ovaj put nastavio s tradicijom igranja na sigurno (za predstojeći 'Lady From Shangai', naslovnu je povjerio Nicole Kidman). Tu su Norah Jones, Jude Law, Rachel Weisz i Natalie Portman. Predprodukcijski poslovi kreću čim Wong ispuni obveze predsjedavanja canneskim žirijem.

Todd Solondz, službeni šoker američke srednje klase, najavio je ovih dana na Cannesu svoj veliki povratak. Redatelj planira u novom filmu, koji se zasad u kuloarima vodi pod imenom 'The New Todd Solondz Film', napraviti svojevrsni mišung svoja prethodna dva rada. Film još nema naslov, niti radnju(!!!), ali Solondz ga već hvali i nudi na Cannesu. 'Moj novi film je nastavak 'Sreće' (1997.) i na neki način nastavak priče iz 'Welcome To The Dollhouse' (1995.), najavio je redatelj na festivalskom marketu.

Nakon relativno nezapaženog izlaska sudske drame 'Find Me Guilty' Sidneya Lumeta na Berlinaleu 2006, redateljski veteran ima novi projekt koji je u ponudi na canneskoj tržnici. Radi se o trileru 'Before the Devil Knows You're Dead' o dva brata koji odluče opljačkati draguljarnicu svojih roditelja, a naslovne će uloge odigrati Ethan Hawke, Marisa Tomei i Albert Finney.

'Bob Dylan projektu' Todda Haynesa koji se zasad (od 2004.) vodi pod imenom 'I'm Not There', a uključuje A listersku momčad u sastavu: Christian Bale, Julianne Moore, Cate Blanchett i Colin Farrel ovih dana su pridružena dva nova lica, glumačko - bračni par Michelle WilliamsHeath Ledger, a snimanje bi trebalo početi u srpnju u Montrealu, a ne u Rumunjskoj, kako je bilo najavljeno.

Naslovna - redatelj i predsjednik canneskog žirija, Wong Kar Wai, prima medalju Legije časti od francuskog ministra kulture.

Komentari

Nema komentara.