Sestre Bronte napokon u glavnim filmskim ulogama - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Sestre Bronte napokon u glavnim filmskim ulogama

Sestre Bronte napokon u glavnim filmskim ulogama

Najpoznatije književne sestre, nakon što su inspirirale gomilu filmova, serijala, pjesama i turističkih tura, konačno dobivaju i filmsku biografiju.

p.h. 31.07.2006 0 komentara

Sestre Bronte napokon u glavnim filmskim ulogama

Charlotte, Emily i Anne, slavne književne sestre Bronte konačno dobivaju svoj film. Sa snimanjem filma, jednostavno nazvanog 'Bronte', počinje se u listopadu u Yorkshireu, a za prikladnom, manjom lokacijom se još traga, saznajemo s Guardiana.

Tri su sestre imale izrazito filmičan život, a rođene su i odrasle u vlažnom i tmurnom jorkširskom seocetu Haworthu. Od ranog djetinjstva bile su opsjednute pisanjem, a prvu zbirku pjesama objavljuju pod muškim pseudonimima Currer, Ellis i Acton Bell. Zbirka nije bila popularna, prodana su samo dva primjerka, a sestre se, ohrabrene neuspjehom, u narednih godinu dana okreću prozi. Emily piše slavne ‘Orkanske visove’, Charlotte jednako uspješnu ‘Jane Eyre’, a Anne nešto manje slavnu ‘Agnes Grey’. Već sljedeće 1848. godine, Emily i Anne umiru od tuberkuloze, a Charlotte nekoliko godina kasnije pri porodu. U ulozi Charlotte pojavit će se Michelle Williams, Nathalie Press zaigrat će Emily, a Anne glumi Emily Barclay. Oca, Patricka Bronte koji je nadživio svoje kćeri glumi Brian Cox. U ostalim ulogama pojavljuju se Jonathan Rhys Meyers ('Završni udarac') i Ben Chaplin.

Šefovi producentske kuće ACM Pictures već se unaprijed vesele oplodnji 6 mil funti koje planiraju utući u film jer su sestre Bronte i dan danas tržišno vrlo isplativa roba (prošle je godine kuća, sad Bronte Parsonage Museum u kojoj su sestre odrastale primila sedam milijuntog posjetitelja). Scenarij i režiju potpisuje Angela Workman.

Komentari

Nema komentara.