Sutra ujutro na Danima srpske kulture u Zagrebu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Sutra ujutro na Danima srpske kulture u Zagrebu

Sutra ujutro na Danima srpske kulture u Zagrebu

Porciju srpske kulture, i to one filmske, kušajte u tuškanačkoj šumi. Nude se dva filma Olega Novkovića: 'Sutra ujutro' i 'Rudarska Opera'.

i.a. 14.11.2006 0 komentara

Sutra ujutro na Danima srpske kulture u Zagrebu

Mali korak za svijet, no veliki za Hrvate i Srbe – u Zagrebu se po prvi put od 21. do 26. studenog održavaju Dani srpske kulture koje pod medijskim pokroviteljstvom Radija 101 organizira SKD Prosvjeta. Zagrebačka i ina publika imat će priliku svjedočiti najnovijim srpskim radovima iz svijeta filma, glazbe, kazališta, likovne umjetnosti i književnosti.

Ono što nas posebno zanima jest projekcija radova hvaljenoga redatelja Olega Novkovića čiji 'Sutra ujutro' i 'Rudarska Opera' predstavljaju filmsku porciju srpskog kulturnog kolača. Ljubavna drama Dogma 95 stila 'Sutra ujutro' / NASLOVNA / premijerno je kod nas prikazana na ovogodišnjem Motovun FF-u gdje si je prisvojila zavidan broj obožavatelja koji su žalili što nagrada 'Od A do A' nije otišla Novkoviću umjesto Goranu Dukiću za 'Pizzeriju Kamikaze'. Da li je žal opravdan provjerite 26.11.2006. u 20.00 u kinu Tuškanac.

Osim hvaljene i na festivalu u Karlovyim Varyima nađrađene drame, istoga će se dana prikazati će se i dokumentarac 'Rudarska Opera', najnoviji film Olega Novkovića koji priča o mladoj redateljici koja dolazi u srbijanski rudarski grad Bor postaviti Brechtovu predstavu 'Opera za tri groša' sa glumcima amaterima. Na oba filma s redateljem je surađivala nagrađivana beogradska dramaturginja Milena Marković.

U nastavku je kratak pregled događanja ostatka kulturne srpske ponude u Zagrebu:

21.11.2006. u 20h  Velika dvorana ITD, Savska 25 
Predstava 'Obično veče', Milan Lane Gutović      

23.11.2006. u 18h, SKD Prosvjeta-pododbor Zagreb, Preradovićeva 18/1
Izložba: Prvi srpski rat plakatima

24.11.2006. u 20h Hrvatski glazbeni zavod, Gundulićeva 6
Koncert: etno-jazz 'Istorija Vizantije', Miloš Petrović, klavir 

25.11.2006. u 20h Književni klub Booksa, Martićeva 14d
Književno veče: Marko Vidojković, pisac

Karte za predstavu i koncert mogu se kupiti u pododboru SKD ‘Prosvjeta’ u Preradovićevoj 18/1, za ostale programe ulaz je slobodan. Iscrpan program provjerite na službenom Prosvjetinom sajtu.

Komentari

Nema komentara.