Inarritu, Scorsese i Clint u borbi za Zlatne Globuse - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Inarritu, Scorsese i Clint u borbi za Zlatne Globuse

Inarritu, Scorsese i Clint u borbi za Zlatne Globuse

Inarrituov 'Babel' i Scorseseov 'Pokojni' prednjače u borbi za Zlatne Globuse. Clintu Eastwoodu smiješi se kipić za najbolju režiju.

p.h. 18.12.2006 0 komentara

Inarritu, Scorsese i Clint u borbi za Zlatne Globuse

Hollywoodski novinari i ove su se godine izjasnili po pitanju najboljih filmskih ostvarenja u godini na izmaku: objavljen je popis nominacija za Zlatne Globuse, prestižnu nagradu za filmska i tv ostvarenja koja se dodjeljuje od 1944. i koja, tradicionalno, služi kao svojevrstan intro predstojećoj dodjeli Oscara. Ceremonija 64. po redu dodjele Golden Globe Awards održat će se 15.01. 2007. u hotelu Beverly Hilton, a situacija je sljedeća:

Film 'Babel' redatelja Alejandra Gonzaleza Inarritua i scenarista Guillerma Arriage dobio je čak sedam nominacija za Zlatni globus – u kategorijama najbolje drame, najboljih sporednih uloga (Brad Pitt, Adrianna Barazza i Rinko Kikuchi), najboljeg scenarija, režije i muzike. Za petama mu je krimi drama 'Pokojni' Martina Scorsesea koja je ušićarila čak 6 nominacija – za najbolje dramsko ostvarenje, najbolju režiju, scenarij, za najbolju ulogu (Leonardo Di Caprio), za najbolju sporednu ulogu (Mark Wahlberg i Jack Nicholson)

Osim 'Babela' i 'Pokojnog', za ***najbolje dramatsko ostvarenje natječu se 'Bobby', film Emilija Esteveza o smrti američkog predsjedničkog kandidata Roberta Kennedya, 'Little Children', drama Todda Fielda o dvostrukim životima naoko savršenih obitelji iz američkih predgrađa i 'The Queen' Stevena Frearsa.

U kategoriji ***naj komedije ili mjuzikla nominirani su 'Borat', 'Mala miss Amerike', 'Dreamgirls', 'Vrag nosi Pradu' i 'Hvala što pušite'. Redateljsko-glumački veteran Clint Eastwood nominiran je u kategoriji najbolje režije za čak dva filma: 'Letters from Iwo Jima' i 'Flags of Our Fathers', a osim 'Babela' i 'Pokojnog', u toj se kategoriji Globus smiješi i Stephenu Frearsu za 'The Queen'.

U konkurenciji ***za naj glumca u komediji ili mjuziklu, između ostalih, nominirani su britanski komičar Sascha Baron Cohen za ulogu Borata, te Johnny Depp za 'Pirate s Kariba'. Dvije nominacije ***za naj glumačko ostvarenje u drami ima Leonardo Di Caprio za filmove 'Blood Diamond' i 'Pokojni'. Penelope Cruz je nominirana ***za najbolju glumicu za ulogu u 'Vraćam se', a u istoj se kategoriji nagrade smješkaju trima Britankama: Kate Winslet ('Little Children'), Judi Dench ('Notes on a Scandal') i Helen Mirren ('The Queen').

Za nagrade ***za najbolji film na stranom jeziku nominirani su 'Apocalypto' Mela Gibsona, snimljen na drevnom jeziku Maja, 'Letters From Iwo Jima' Clinta Eastwooda, snimljen na japanskom jeziku, najbolji europski film 2006. 'Život drugih' Floriana Henckela von Donnersmarcka na njemačkom jeziku, Almovovarov 'Vraćam se' i 'Pan's Labyrinth' Guillerma Del Tora, oba na španjolskom.

U kategoriji ***najboljeg animiranog filma nominirani su 'Auti' (2006), 'Happy Feet' (2006) i 'Kuća Monstrum' (2006).

Pregledan i detaljan popis svih nominiranih nalazi se ovdje.

Komentari

Nema komentara.