Globusi. Zlatni globusi. - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Globusi. Zlatni globusi.

Globusi. Zlatni globusi.

Svima po nešto, uključujući i porezne prijave, a najviše Bitancima, kratki je sažetak razdiobe nagrada na 64. Zlatnim globusima. O opravicama drugom zgodom.

filmski.net 15.01.2007 0 komentara

Globusi. Zlatni globusi.

'Uvod u anatomiju' dobitnik je jednog od ovogodišnjih Zlatnih globusa, no i dobar siže govora kojih se publika tijekom večeri naslušala. I ne mislimo tu samo na Borata. Od svih organa najčešće su spominjani testisi, pa je tako Tom Hanks dodjeljujući nagradu za životno djelo Warrenu Beattyu pohvalio njegova 'muda- i kad kažem muda, mislim na umjetničku viziju!' 

Očekivano, puno više anatomskih detalja našlo se u govoru Sache Barona Cohena koji je primajući umjesto Borata nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu u komediji posebno zahvalio svom filmskom partneru Kenu Davitianu: 'Vidio sam neke tamne djelove Amerike, ružnu stranu Amerike. Stranu koja rijetko ugleda svijetlo dana'. Ako ste gledali film - znate što je pjesnik htio reći. Ako niste, cijeli Cohenov govor naći ćete ovdje.

Šaljiv je na svoj način bio i čovjek s najviše razloga za razočaranje te večeri - Alejandro Gonzalez Inarritu. Od ukupno 7 nominacija njegov je 'Babel' kući odnio samo jedan Globus, onaj za najbolju dramu, a primajući ga iz ruku kalifornijskog guvernera, Arnolda Schwarzeneggera, Meksikanac je uzviknuo:"Kunem se da su mi papiri OK, kunem se, guverneru!".

Umjesto Inarritua nagradu za najboljeg redatelja odnio je Martin Scorcese, dok je najboljim stranim redateljem proglašen - Clint Eastwood. Točnije, njegova su 'Letters of Iwo Jima' dobila nagradu za najbolji strani film, nakon čega je Eastwood zaključio da bi sad kao strani redatelj trebo početi učiti i strane jezike.

Red pošalica, red zahvala najduže je potrajao u govoru Meryl Streep (četiri minute!) koja je dobila Globus za najbolju glavnu žensku ulogu u komediji. Najboljim glavnim glumcima u drami proglašene su pak okrunjene glave - Forest Whitaker za ulogu diktatora Idi Amina i Hellen Mirren za 'Queen', ujedno i jedina glumica koja je iste večeri dobila dva globusa. Da stvar bude bolja, i drugi za ulogu britanske kraljice i to u TV-seriji 'Elizabeth I'.

'Queen' je dobila i nagradu za najbolji scenarij (Peter Morgan), te tako uz 'Dreamgirls' postala jedini višestruko nagrađeni naslov večeri. Muzikl o ženskoj Motown skupini osvojio je nagrade za najbolji film u kategoriji komedije i /ili mjuzikla, te nagrade za najbolje sporedne uloge, a koje su doma odnijeli Jennifer Hudson i Eddie Murphy.

Što su pak svi spomenuti, skupa s prezenterima kući odnjeli u čuvenim goodie bags iliti torbicama s dobrima na koje su inače navikli - još uvijek se ne zna. Naime, nakon što je američka porezna uprava (IRS - Internal Revenue Service) donijela uredbu po kojoj su slatka podmazivanja u iznosu višem od 600 $ oporeziva, sponzori su ove godine bili prisiljeni ekipi od 50-tak prezentera među kojima i Spielbergu, Tomu Hanksu, Evi Longoriji, Clooneyu i Paris Hilton uz putovanje na Tasmaniju, vaučer za izbjeljivanje zubiju i ostale praktične sitnice u vrijednosti 79 400 $ priložiti i poresku uplatnicu.

Osim toga, ove godine na tzv. ekološki osviještenim i 'najzelenijim' Golden Globesima ikad, promovirao i trend organske hrane, sadnje po jednog stabla po glavi gosta i recikliranja, pa je i vrećica bila nešto skromnija - od recikliranog papira.

No, o tim kao i svim drugim zakulisnim biserima večeri idućih će dana zasigurno biti riječi. U međuvremenu detaljan popis dobitnika možete provjeriti - ovdje.

Komentari

Nema komentara.