Muke po Hobbitu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Muke po Hobbitu

Muke po Hobbitu

Premda je New Line nogirao Jacksona i bacio oko na Sama Raimija, distributer 'Gospodara', MGM kaže kako je Jackson još aktualan. A prava im ističu...

p.h. 23.01.2007 0 komentara

Muke po Hobbitu

Sam Raimi ('Darkman', 'Spiderman') je potencijalni kandidat za mjesto redatelja prednastavka kultne trilogije 'Gospodar prstenova' - 'The Hobbit'. Iznenađujući obrat se dogodio nakon višemjesečnog natezanja na liniji Peter JacksonNew Line Cinema, točnije Jacksonovih optužbi da New Line ne raspodjeljuje profit od filma pravedno (dobio je, njemu tričavih četvrt milijarde $ od svih instalacija) koje čeka sudski epilog.

Jedan od čelnika New Linea, Bob Shaye, nedavno je izjavio kako ne želi više vidjeti Jacksona, pogotovo ne u redateljskoj stolici. Kako je Ian McKellen odlučio ne glumiti u filmu ako ga ne režira Jackson, čini se da je s novozelandskim fantasy genijem Shaye izgubio i naratora - Gandalfa.

S druge strane, kuća New Line je otkupila prava na film s vremenskim ograničenjem, tako da snimanje mora početi što prije. Kako se problemima s Jacksonom ne nazire kraj, upošljavanje novog redatelja bilo je jedino rješenje, pa su se čelnici New Linea krajem 2006., u najvećoj tajnosti sastali sa Samom Raimjem, no zasad nije postignut dogovor. Raimi je dosta zauzet u posljednje vrijeme, nedavno je najavljeno da će režirati 'The Shadow', a šuška se i o snimanju 'Spider Mana 4'.

Treća pak strana, MGM studio zadužen za distribuciju franšize i suvlasnik prava za film preko glasnogovornika je pustio glas kako nema ni govora o tome da je Jackson eliminiran.

'The Hobbit' je dječja priča J. R. R. Tolkiena objavljena 1937., a smatra se uvodom u 'Gospodare prstenova'. Vlasnik svih prava na 'The Hobbit', kao i na ostala Tolkienova djela je Saul Zaenz, 86-godišnji i višestruko nagrađivani američki producent.

Komentari

Nema komentara.