Ideje naše, benzin vaš - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ideje naše, benzin vaš

Ideje naše, benzin vaš

Dva visokoprofilna režisera i dva skupa scenarija traže poštenog udomitelja, po mogućnosti s dosta novaca. Šifra: Mann & Jackson

filmski.net 03.05.2007 0 komentara

Ideje naše, benzin vaš

Da vam ni silni Oscari na tabletiću iznad TV-a u Hollywoodu nisu garancija da ćete opet snimati, potvrđuju dvije friške novice s iste adrese. Michael Mann i Peter Jackson na sva zvona traže producente za svoje nove filmove.

Mann je, nakon skupog flopa 'Miami Vice', odlučio snimati još uvijek neimenovani film noir za koji je scenarij napisao John Logan, a u kojem je već pristao igrati Leonardo DiCaprio. Riječ je navodno o priči s dovoljno materijala za cijelu franšizu, smještenoj u MGM-ove studije 30-tih godina prošlog stoljeća. Radnja se vrti oko detektiva kojeg studio unajmljuje da počisti nered nastao skandalom oko starlete koja možda je a možda nije ubila vlatitog muža. Još se zna da scenarij uključuje i scenu masovne pucačine u kultnom noćnom klubu Trocadero na Sunset Boulevardu, te cameo pojave stvarnih lica Hollywooda 30-tih, Judy Garland i Bugsya Siegela (koje će naravno igrati netko drugi).  Cijeli je projekt pušten u opticaj 26. travnja i dosad se za njega zainteresirao tek New Line Cinema, no ne dovoljno da bi platio 120 milijuna dolara koliko za projekt ištu Mann i DiCaprio.

Nešto manje, 'samo' 80 milijuna za svoj novi projekt treba Peter Jackson, a potencijalnim investitorima nudi, osim gotovog scenarija i produkcijskog plana, i već gotov CD s filmskom glazbom. Po srijedi je drama s elementima fantastike, adapatacija bestsellera Alice Sebold, ‘Lovely bones’, u nas objavljenog pod nazivom ‘Ljupke kosti’. Scenarij je napisao sam Jackson sa svojim stalnim suradnicima Philippom Boyens i Fran Walsh, poznatom i kao gđa. Jackson.

Priča je to o 14-godišnjoj, mrtvoj, Susie Salmon, čiji nemirni duh s nebeskih visina promatra kako njezina smrt utječe na obitelj, prijatelje i – čovjeka koji ju je silovao te potom ubio. Ako se čudite otkud, Peteru Gospodaru Prstenova Jacksonu, na pamet pada raditi ovakvo što, podsjetit ćemo vas na njegovu prvu uspješnicu u sličnom ključu – 'Heavanly Creatures' iz 1994. s tada mlađahnom Kate Winslet.


Heavenly Creatures, r: Peter Jackson

Za ‘Kosti’ su se navodno zainteresirali DreamWorks, Warner Bros., Sony i Universal, ali se svi u glas zgražaju nad cijenom. Jackson pak odmahuje rukom i još inzistira da se pri sklapanju ugovora čvrsto odrede datumi objave jer ne želi upasti u ‘klaonicu’ kakvo će za mnoge filmove biti ovo ljeto.

Hobita nije spominjao.

Komentari

Nema komentara.