Ukratko: Rekla - kazala - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ukratko: Rekla - kazala

Ukratko: Rekla - kazala

Što je rekao Goran? Koji Goran? Što će reći Hamdija i James Bond? Ridley Scott je već rekao svoje u hrvatsko-hollywoodskim vjesticama.

z.m. 04.09.2007 0 komentara

Ukratko: Rekla - kazala

Lajavi Goran
Nomen ist omen – potvrđuje knjiga 'Hero' Perrya Moorea, holivudskog producenta ('Narnijske kronike') i pasioniranog ljubitelja stripova. Jedan od likova iste zove se Goran, a vi se pitate zbog kojeg to poznatog Gorana? Wimbeldonskog Ivaniševića? Ili hitnoslužbeno-rasplodnog Višnjića?! U oba slučaja ste u pravu jer su Moorea inspirirala obojica. Višnjić mu je 'pakleno zgodan', a Ivaniševiću se odlučio osvetiti. Naime, tenisač je nakon jednog meča na novinskoj konferenciji izvrijeđao linijskog sudca pogrdnim nazivima za homoseksualce što se Mooreu (koji je gay) duboko zavuklo u uho. Pa je odlučio gay lika u knjizi nazvati Goran. Ako vas zanima više o knjizi čiji je glavni junak gay tinejdžer s moćima superheroja klik ovdje, a u međuvremenu jezik za zube jer dobra psovka daleko se čuje.  

Hamdo u Bollywood?
Da ne padnu baš svi bigbrotherovci u tamu zaborava dokazuje Hamdija Seferović, koji svako malo zabilježi neku celuloidnu recku. Prvo je glumio u spotu Vesne Pisarović, pa u Zabranjenoj ljubavi, a sad se nada proslaviti u - Bollywoodu. Njegova zlatna karta je redatelj Dev Anand koji je u Hrvatskoj, kako piše Arena, tragao za filmskim lokacijama, a naletio na Hamdu. Najpoznatiji hrvatski Rom navodno ima 'lice idealno za bolivudsko filmsko platno' pa ako prođe na audiciji možda će nekoj ljepotici ustreptalo šaptati 'Mujhe tumse pyar hai' ilitiga 'volim te' na Hindu jeziku.

Grintavi Ridley
'3 % holivudskih filmova je dobro, 97 % je glupo', reče redatelj Ridley Scott i ostade živ. Na venecijanskom festivalu ovaj čičica pred novinarima je otkrio toplu vodu u bojleru kukajući kako je veći dio moderne filmske industrije zagljupljujući, nimalo umjetnički i podređen komercijalnim motivima. Također mu nisu dragi ni brojni moderni gadgeti putem kojih je moguće fledati filmove, jer smatra da se pravi filmski doživljaj može ostvariti samo u kinu.

Više akcije u novom Bondu... ali ne među plahtama

'Moje ime je Bourne... Ne, ne! Bond, moje ime je Bond...'
Vratolomije agenta Jasona Bourna nisu ostavile ravnodušnima producente novoga filma o Jamesu Bondu. Mora se priznati da pokraj nabrijanog Bourna tajni agent nula-nula-sedam pomalo nalikuje – nuli. Već je zabrazdio u pedesete, križa i kosti nisu što su nekad bile pa mu je najdraža zabava sjedenje za kockarskim stolom, čašica konjaka i zašprehavanje komada. Da se Bond ne uljuljka u lagodan život, pobrinut će se Dan Bradley, gospodin koji je po zanimanju dizajner akcije. Dan je dosada dizajnirao dum-tras-kabum akcije u  'Bournovoj nadmoći', 'Bournovom ultimatumu', a imao je svoje prste i u 'Povratku Supermana', dva 'Spidermana' i najnovijim 'Pustolovinama Indiane Jonesa'. Novi film o 007 zasada nosi jednostavan radni naslov 'Bond22', a kako je krenulo, u Bondu23 možda možemo očekivati i direktni okršaj agenata Bourna i Bonda.

Komentari

Nema komentara.