Del Toro radi kao vol - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Del Toro radi kao vol

Del Toro radi kao vol

Mistične vizije Guilerma del Tora opčinile su publiku diljem svijeta. Hollywood je odmah prepoznao novu zlatnu koku i upregnuo Del Tora u volovska kola.

z.m. 08.11.2007 0 komentara

Del Toro radi kao vol

Vrijednom i kreativnom Guillermu Del Toru udarnički tempo rada nije ni najmanje mrzak – fantaziranje je za njega fantastičan posao. Trenutno na lageru ima devet producentskih projekata, tri redateljska i pregršt planova i ambicija za buduća ostvarenja.  

U odabranim kinima diljem svijeta već igra njegov producentski uradak 'Sirotište', snimljen za samo pola milijuna eura. Troškovi su tako mali jer je na njemu radila mlada debitantska ekipa, ali rezulati su nadmašili sva očekivanja. Film o ženi koja osniva sirotište u opsjednutoj kući španjolski je kandidat za Oscara za najbolji strani film. Već se sprema i verzija na engleskom jeziku jer su očito Amerikancima titlovi prevelika gnjavaža.


Trailer za 'Sirotište', r: Juan Antonio Bayona

Scenarist 'Sirotišta' Sergio Sánchez trenutno radi na priči za '3993' koji smo već najavili. I ovaj film bi trebao biti na španjolskom i baviti se tematikom građanskog rata, ali zasad se ne zna kada će zaposleni Del Toro sjesti u redateljski stolac. Svoj red također čeka i najavljena ekranizacija H.P. Lovecraftove knjige 'At the Mountains of Madness' za koju Del Toro kaže da je 'film za odrasle, vrlo skup i nema sretan kraj'. Ipak, priznaje da bi se najradije odmah bacio na taj projekt, kao i da umire od želje da snimi remake 'Frankesteina'

Nerealizirana su i tri njegova scenarija - 'Spanky: Mephisto's Bridge', 'Monte Cristo' i 'List of Seven', ali o njima zasad ne otkriva pojedinosti osim da je samo jedan od njih u planu za snimanje. U međuvremenu će napisati, režirati i producirati filmsku inačicu britanske znastvenofantastične serije 'Champions' o tri tajna agenta. Njihov avion se sruši u Himalajama, a spašava ih redovnik koji im daje supermoći koje kasnije koriste u špijunskom poslu.

Skica za 'Hellboy 2'

Od producentskih projekata radi na 'While She Was Out', trileru s Kim Basinger o kućanici koja krene u šoping centar a završi u šumi boreći se za život. Tu je i komični 'Rudo y Cursi' o nogometnom rivalstvu dva brata, stravični 'Caleuche: El llamado del mar' o agentici koja otkriva ukleti brod, te još nenaslovljena obiteljska drama u režiji Alfonsa Cuaróna.  

Del Toro trenutno radi na 'Hellboy II: The Golden Army'. Nastavak je to priče o superheroju iz pakla, samo s još više mišića, oružja i zlikovaca. Nemilosrdni vladar fantastičnog svijeta budi vojsku čudovišta kojoj će se suprotstaviti Hellboy (opet će ga glumiti Ron Perlman), Liz (Selma Blair), Abe (Doug Jones) i mistični Johann Kraus. Za više klik na nedavno pokrenutu službenu stranicu.

'Splice' - ne dajte se zavarati, ima ona i rep i krila

Štovatelji superjunaka će, dakle, doći na svoje, a ljubitelji znanstvenofantastične strave s velikim nestrpljenjem očekuju najfriškiji Del Torov producentski projekt – 'Splice' /naslovna/. Režirati će ga Vincenzo Natali ('Kocka'), a snima se u kanadskoj produkciji. Iako snimanje započinje u prosincu, već su objavljeni prekrasni vizuali. Bićence na slici je produkt genetskog pokusa kojeg je izveo par znastvenika (glume ih Sarah Polley i Adrien Brody). Rascijepili su ljudsku DNA, dodali malo životinjskih sastojaka i dobili – Voila! -  stroj za ubijanje sa cicama. Fantastično!

Komentari

Nema komentara.