Akcija, akcija, akcija - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Akcija, akcija, akcija

Akcija, akcija, akcija

Ozbiljni glumci postaju akcijske zvijezde, plavuše idu u akciju, Brad Bitt odustaje od akcije, a akcijski junaci zabavljaju djecu. Jeste za akciju?

s.p. 22.11.2007 0 komentara

Akcija, akcija, akcija

Trač iz provjerenog izvora javlja vijest od koje zadrhti svaki ljubitelj akcijskog filma – našla se prava glumačka faca za 'Terminator 4'. Ulogu odraslog Johna Connora, koji vodi pokret otpora protiv robotske prevlasti, navodno je dobio Christian Bale. Tko zna hoće li i za ovu ulogu morati drastično smršavjeti kao za 'Nestajanje' ili jesti crve i žive zmije kao za 'Rescue Dawn' kojeg trenutno snima s Wernerom Herzogom. U svakom slučaju, izbor tog kvalitetnog glumca dosta obećava, iako smo već javili tužnu vijest da se režije prihvatio McG, 'zaslužan' za 'Charliejeve anđele'.

Ni redatelj prethodnog Terminatora, Jonathan Mostow, ne može pobjeći od robotskih projekata. I dok je 'Terminator 3' ostao zapamćen po plavokosoj Terminatorici Kristanni Loken, za novi projekt Mostow se obratio provjerenoj akcijskoj zvijezdi Bruceu Willisu. Willis će glumiti u ekranizaciji stripa Roberta Vendittija - znanstvenofantastičnoj akciji 'Surrogates'. Scenaristi su Michael Ferris i John Brancato, koji su za Mostowa napisali i 'Terminator 3'. 'Surrogates' je smješten u blisku budućnost, u kojoj ljudi žive u potpunoj izolaciji i komuniciraju isključivo preko vlastitih surogata, odnosno uljepšanih robotskih verzija.

Naslovnica stripa 'Surrogates'

Bruce bi trebao igrati policajca (iznenađenje!), koji koristi svog surogata da bi istražio ubojstvo – drugih surogata. Da stvar postane još zanimljivija, da bi dovršio istragu Bruce mora konačno izići iz vlastitog doma i osobno, bez surogata, razriješiti tajnu. Snimanje je predviđeno za početak 2008., a onda ćemo vidjeli kako Bruce izgleda u ljepšoj (robotskoj) i ružnijoj (originalnoj) verziji.

Kad smo kod akcijskih filmova, treba vidjeti što radi guru 'popcorn akcije' i majstor za TV serije – Jerry Bruckheimer. Umjesto nasilnih filmova i serija, sada producira i nešto za djecu pa okuplja glumce s kojima je već surađivao na 'odraslim' projektima. Njegov novi film je 'G-force', koji miješa snimljene segmente s kompjuterskom animacijom, što je trenutačno vrlo popularan trend.

U ovom filmu glavni junaci su životinje, i to genetski poboljšani zamorci koji se bore protiv zlog milijardera koji želi zavladati svijetom. Glas za hrčka Buckyja osigurat će zubati Steve Buscemi, Tracy Morgan glumi zamorca Blastera, a krticu Speckles sinkronizira glumac koji se za Bruckheimera u 'Hridi' već povlačio po rupama – Nicolas Cage. Film će režirati Hoyt Yeatman koji je dobio Oscara za vizualne efekte, a zadnja vijest je da se glumačkoj ekipi pridružio Bill Nighy u ulozi industrijalca. Kino distribucija se očekuje tek u svibnju 2009.

Buscemi ima iskustva s glodavcima - dao je glas štakoru iz 'Charlotteine mreže'

A ako se Bruckheimer poželi vratiti akcijskim filmovima, preporučujemo stasitu Siennu Miller. Dosada nije glumila u akcijskim filmovima, ali novi joj projekt nosi ime velikog akcijskog junaka djece širom svijeta – 'G.I. Joea'. Sienna bi trebala glumiti crnokosu barunicu i fatalnu ženu koja je vješta u špijunaži, a još se definitivno ne zna tko će joj biti muški partner – spominju se Mark Wahlberg, George Clooney i Jason Statham. Film će režirati Stephen Sommers ('Mumija'), a na scenariju o operativcu koji se  brotiv organizirane mafije se već izredalo nekoliko autora. Studio Paramount se nada da će snimanje početi u veljači, a izlazak filma se očekuje u kolovozu 2009.

A snimanje 'State of Play' već je bilo odgođeno zbog Brad Pittovog predomišljanja oko uloge. sada ju je definitivno odbio pa tako nećemo ponovo gledati tandem Norton i Pitt, kako smo oduševljeno najavljivali. Pitt bi mogao zbog ovakvih poteza doći na zao glas jer je zeznuo i redatelja Darrena Aronofskog kad je otkazao ulogu u 'Fontani života', zbog čega je film snimljen u jeftinijoj produkciji. Sada se već spominje i mogućnost tužbe, iako bi studio lako mogao naći zamjenu za Pitta - dosta glumačkih zvijezda je na raspolaganju zbog štrajka koji je odgodio mnoge njihove projekte.

Ben Cross

A već smo javili da će se zbog spomenutog  štrajka scenarista vjerojatno odgoditi i snimanje 'Anđela i demona' Rona Howarda koji je režirao i adaptaciju prvog bestselera Dana Browna 'Da Vincijev kod'. U ovom prequelu opet je glavni lik Robert Langdon, koji se bori s tajanstvenim Iluminatima, te traži serijskog ubojicu i skrivenu bombu. U njegovoj potrazi mu se priključuje i kćerka ubijenog fizičara – Vittoria. I dok će ulogu Langdona reprizirati Tom Hanks, ulogu Vittorie dobila je Naomi Watts, koja ima dovoljno glamoura da može privući nove gledatelje tom uspješnom serijalu rađenom prema superuspješnoj knjizi...

Još vam nije dosta vijesti o castingu 'Star Treka 11'? Onda imamo još informacija za vas, britanski glumac Ben Cross dobio je u tom filmu ulogu Spockovog tate, Sareka. To znači da će i ovaj akademski i kazališni glumac ('Vatrene kočije') morati navlačiti šiljate uši dok će brinuti o svom sinčiću Spocku (Zachary Quinto) kojeg će dobiti u vezi s Zemljankom Amandom koju tumači Winona Ryder. A Trekkieji neka se strpe, predviđamo da će biti joooš vijesti o besmrtnom 'Star Treku'... 

Komentari

Nema komentara.