Avangardni Avatar? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Avangardni Avatar?

Avangardni Avatar?

Prvi gledatelji vidjeli su isječke iz trodimenzionalnog SF-a Jamesa Camerona i svi su oduševljeni. Je li konačno snimljen prvi 3D klasik?

s.p. 24.06.2009 1 komentara

Avangardni Avatar?

Publika je konačno vidjela prve prizore iz jednog od najočekivanijih filmova svih vremena - 'Avatara'! Na filmskom sajmu u Amsterdamu prikazano je 24 minuta scena iz 3D 'Avatara' koje su zadivile i novinare i publiku. Redatelj Cameron je pokazao snimke iz prve trećine 'Avatara', te nedovršene scene bitke koja se kasnije pojavljuje u tom SF filmu.

Nakon predstavljanja glumačke ekipe (Sigourney Weaver, Sam Worthington) i najave ponosnog autora Camerona, održana je 3D prezentacija na ogromnom ekranu koja je fascinirala čak i one koji ne vole 3D tehnologiju. Prve reakcije publike su pune oduševljenja, i prvi blogeri javljaju da su prisustvovali 'povijesnom događaju' o kojem će 'pričati unucima'.

'Avatar' bi za nove generacije mogao biti revolucionaran poput '2001: Odiseje u svemiru'.

Kompjuterski napravljena plava bića, Avatari, izgledaju vrlo realistično, prva izvješća govore da je lako zaboraviti da uopće gledaš 3D. Čitav futuristički svijet, sa svojom florom i faunom te raznim vanzemaljcima, prikazan je na 'zadivljujući način'. Dosta tehnologije koje se koristilo za film priređeno je ekskluzivno baš za 'Avatar', a ekipa koja stoji iza toga dolazi iz novozelandskog WETA Digitala i neizbježnog Industrial Light And Magica.

Redatelj Cameron je izjavio kako je prije 3 godine najavio da dolazi '3D preporod', te da se sada u Hollywoodu vidi da je to doba stiglo. Očito, ova prezentacija mu služi i da napravi dodatni pritisak na prikazivače da naprave čim više 3D kina u kojima će gledanje 'Avatara' biti pravi doživljaj. Iako se pričalo i da će 'Avatar' ići samo u 3D verziji, najavljene su i projekcije u 'normalnim' kinima. Cameron je to prokomentirao riječima da 'vjeruje da će Avatar izgledati odlično u 2D-u, 3D-u i bilo kom D-u!'

Krajem godine ćemo i mi konačno moći testirati tu izjavu, a onima koji budu u mogućnosti, savjetujemo da iskušaju i IMAX projekcije u inozemstvu - to će tek biti vanzemaljski doživljaj!

Komentari
A: pluton 25.06.2009 Pogledaj profil

Nakon što sam pročitao MarketSaw tekstove (hvala na linku) - jedva čekam da dođe u kina! Nadam se da hype neće biti uzaludan..